ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

"Αργυρός" ο Γαϊτάνης

"Αργυρός" ο Γαϊτάνης

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στα -63 κιλά ο Βασίλης Γαϊτάνης, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μάντσεστερ.

Το τρίτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μάντσεστερ κατέκτησε ο Βασίλης Γαϊτάνης, που κατετάγη δεύτερος στα -63 κιλά.

Μετά το χρυσό της Ιωάννας Κουτσού και το χάλκινο του Νίκου Πολίτη, ο Βασίλης Γαϊτάνης κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό της κατηγορίας του, όπου και ηττήθηκε με 2-14 από τον Βρετανό Μάικλ Χάρβι.

Νωρίτερα, είχε αποκλείσει τον Ιταλό Νταβίντε Ντ' Οράτζι με 10-3, τον Γεωργιανό Νοντάρ Γκολετιάνι με 14-4, τον Τούρκο Τσεμ Ουλουγκνουγιάν με 16-10 στον προημιτελικό και τον Κροάτη Τόμισλαβ Καράουλα με 13-11 στον ημιτελικό.

Μέχρι τα προημιτελικά των -80 κιλών έφτασε ο Ανέστης Νικολαΐδης, που αρχικά νίκησε με 13-1 τον Κύπριο Στέφανο Λιβερά, αλλά εν συνεχεία ηττήθηκε με 15-3 από τον Αζέρο Ραμίν Αζιζόβ με 3-15.

Στις γυναίκες, στα -73 κιλά, η Ελπίδα Δημητροπούλου ξεκίνησε με νίκη 13-6 επί της Φινλανδής Σάινα Σάβατζε, αλλά στον προημιτελικό ηττήθηκε με 7-20 από τη Γερμανίδα Μελντά Ακτσάν.

Τέλος, στα -57 κιλά, η Βασιλική Γραμματικοπούλου ηττήθηκε μόλις στον πρώτο της αγώνα με 0-5 από τη Σουηδέζα Νικίτα Γκλάσνοβιτς.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η διοργάνωση, με τέσσερις ακόμα εκπροσώπους για τα ελληνικά χρώματα. Στα -68 κιλά των ανδρών, ο Στέλιος Μεχτερίδης αντιμετωπίζει τον Μπόρις Λιεσκόβσκι από τη Σλοβακία, στα -74 κιλά ο Σπύρος Γραμματικόπουλος κοντράρεται με τον Αλόν Ελμπόχερ από το Ισραήλ, ενώ στις γυναίκες, στα -53 κιλά η Ελένη Τάγκου αναμετράται με τη Ρωσίδα Εκατερίνα Πούλινα και στα -67 κιλά η Βασιλική Μουτεβέλη με τη Σουηδέζα Έλιν Γιόχανσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ