ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νταρτς βγαίνουν από την αφάνεια

Τα νταρτς βγαίνουν από την αφάνεια

Η Top Darts League έχει στόχο να αναδείξει το άθλημα των νταρτς στην Ελλάδα, σε ένα mini πρωτάθλημα με θέαμα, αλλά και πολλά δώρα και εκπλήξεις.

Τα νταρτς είναι ένα άθλημα ίσως άγνωστο σε πολλούς στην χώρα μας, στο εξωτερικό όμως είναι μια τρέλα που κρατά χρόνια τώρα.

Είναι καιρός να αλλάξει αυτό μιας και σε καιρούς κρίσης τα νταρτς ή ελληνιστί «βελάκια» είναι το καταλληλότερο ίσως χόμπι σε καιρούς κρίσης, μιας και το κόστος διασκέδασης κοστίζει όσο μια μπύρα ή έστω ένας καφές.

Μια πρωτοβουλία παικτών νταρτς στην Ελλάδα ήρθε να βγάλει από την αφάνεια τα ομολογουμένως, περίεργο αυτό άθλημα και αυτή είναι η Top Darts League.

Η Top Darts League είναι ένα mini πρωτάθλημα όπου οι 12 καλύτεροι θα αναμετρηθούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή της TDL. Δώρα, εκπλήξεις αλλά και θέαμα περιμένουν τους θεατές των αγώνων οι οποίοι θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβρη και θα γίνονται κάθε Παρασκευή σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.

Τα προκριματικά των αγώνων για την ανάδειξη των 12 καλύτερων θα γίνουν την Τετάρτη 29/5 και την Τετάρτη 5/6 σε τρία σημεία ταυτόχρονα… Στο King8 (Λ. Πεντέλης 112-114 Μελίσσια), στο VS (Αγ. Δημητρίου 216 Αγ. Δημήτριος) και στο OASIS (Αφροδίτης κ’ Τραπεζούντος Ελληνικό). Μπορούν όλοι να δοκιμάσουν την τύχη τους είτε γνωρίζουν το σπόρ των ντάρτς είτε όχι, η Top Darts League σας περιμένει όλους.

Όροι διεξαγωγής αγώνων

1. Δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική διαδικασία επιλογής των παικτών, έχουν όλοι οι παίκτες, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένα μέλη σε κάποιον σύλλογο Darts ή όχι.

2. Η προκριματική διαδικασία επιλογής θα έχει την παρακάτω μορφή:

α) Ο κάθε παίκτης θα αγωνισθεί μόνος του σε 5 legs 501. Θα καταγραφούν πόσα βελάκια χρειάστηκε για να τελειώσει τα 5 legs,

β) η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί ακόμα μία φορά σε άλλη μέρα,

γ) το σύνολο πόντων των 10 legs 501 (5.010 πόντοι) / του συνόλου των darts που χρειάστηκαν θα μας δώσει το average ανά βελάκι x 3 και θα έχουμε το average ανά βολή.

3. Αν στην διαδικασία της 1ης ημέρας προκριματικών ο παίκτης πετύχει average μεγαλύτερο ή ίσο των 75 πόντων, αυτόματα προκρίνεται στη τελική φάση και δεν θα χρειαστεί να συμμετέχει στην διαδικασία της 2ης ημέρας προκριματικών.

4. Δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση θα έχουν τα πρώτα 12 averages ανά βολή, ανεξάρτητα αν πέρασαν το όριο ή όχι.

5. Σε περίπτωση ισοβαθμίας average που κρίνεται θέση ή θέσεις, η διαδικασία θα επαναληφθεί σε άλλη μέρα (10 legs 501) και το καλύτερο ή τα καλύτερα average θα περάσουν στην τελική φάση.

6. Την διαδικασία θα επιβλέπουν και θα συντονίζουν δύο μέλη της οργανωτικής επιτροπής της Top Darts League.

7. Τα αποτελέσματα των αγώνων θα μπορούν οι παίκτες να τα δουν στην ιστοσελίδα www.topdarts.wordpress.com.

8. Για τους αγώνες της τελικής φάσης οι 12 παίκτες πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές εμφάνισης - μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια και πουκάμισο η μπλούζα με το όνομα τους. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι υλικό από τους αγώνες, θα ανέβει στο διαδίκτυο μέσω YouTube.

9. Για τους παίκτες που αγωνίζονται απαγορεύεται το ποτό και το τσιγάρο.

10. Ο 1ος αγώνας της κάθε αγωνιστικής θα αρχίζει στις 20:00. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι παρόντες ½ ώρα ΠΡΙΝ την ώρα έναρξης του παιχνιδιού τους.

11. Οι αγώνες θα είναι best of 10 legs και ο κάθε παίκτης θα παίξει σε διάστημα 11 εβδομάδων με τους υπόλοιπους. Η νίκη θα έχει 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα 0.

12. Μικρός τελικός θα προηγηθεί του τελικού για τον ορισμό της 3ης θέσης.

13. Η αποχώρηση αγωνιζόμενου λόγω ανωτέρας βίας έχει προβλεφθεί και θα αντικατασταθεί αυτός από τον πρώτο επιλαχόντα με το καλύτερο average από την διαδικασία των προκριματικών. Η βαθμολογία του τελευταίου παίχτη εκείνη την στιγμή θα είναι και η βαθμολογία του αντικαταστάτη.

14. Για μη διεξαγωγή παιχνιδιού λόγω κωλύματος, ο αγώνας αυτός θα γίνει την επόμενη αγωνιστική και θα προηγηθεί των αγώνων της ημέρας.

15. Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κάποια θέση μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα μετρήσουν κατά σειρά τα εξής:

α) Ο μεταξύ τους αγώνας,

β) Η διαφορά των legs (κερδισμένα μείον χαμένα legs).

16. Οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας θα περάσουν στο Final Four των αγώνων από όπου θα προκύψει και ο Πρωταθλητής της Top Darts League.

17. Οι παίκτες που είναι στις 4 τελευταίες θέσεις (από 9-12), θα αγωνισθούν την νέα χρονιά σε προκριματικούς αγώνες average μαζί με εκείνους τους παίκτες που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις 4 προνομιούχες θέσεις.

18. Μετά την λήξη των αγώνων της TDL, για την επιλογή των 4 θέσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία Preliminary Round και θα έχει την μορφή που αναφέραμε στην επιλογή των παικτών, δηλαδή: 5 legs 501 σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Οι 4 πρώτοι θα συμπληρώσουν την 8άδα που ήδη έχει προκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ