MMA

Βασιλικός: "Δεν βγαίνουν τα παιδιά που αξίζουν για αγώνες στο εξωτερικό"

Βασιλικός: "Δεν βγαίνουν τα παιδιά που αξίζουν για αγώνες στο εξωτερικό"

Ο Πάρης Βασιλικός μίλησε στο στο Fightsports.gr λίγες μέρες πριν το μεγάλο event του Dragon of The Ring και απάντησε σε όλα τα καυτά ερωτήματα για το μέλλον του kickboxing στη χώρα μας.

Ο θρυλικός Πάρης Βασιλικός φιλοξενείται στο Fightsports.gr λίγες μέρες πριν το μεγάλο event του Dragon of The Ring στην Καβάλα (17 Ιουνίου) και απαντάει στα καυτά ερωτήματα του μαχητικού πόρταλ για το μέλλον του kickboxing στην χώρα μας.

Αρχικά ο παλαίμαχος αθλητής και νυν προπονητής μίλησε για τον ερχομό του promotion στην πόλη του.

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η διοργάνωση έρχεται στην μητρόπολη των μαχητικών αθλημάτων την Καβάλα. Αυτό από μόνο του, μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο. Εγώ πλέον πλησιάζω την δεκαπενταετία εκτός ρινγκ και βλέπω εξέλιξη στον χώρο, όσον αφορά το κομμάτι τεχνογνωσίας αλλά και τρόπου προπόνησης. Από την γυμναστική που θα κάνει κανείς για να βελτιωθεί στην δύναμη ή την έκρηξη μέχρι και στα συμπληρώματα που θα πάρει.

Βέβαια επειδή το άθλημα πλέον είναι δημοφιλές στην χώρα μας, ασχολούνται προπονητές που ξέρουν αλλά και αυτοί που δεν ξέρουν", αναφέρει ο Βασιλικός που σε ερώτηση μας αν θεωρεί πως θα υπάρξει κοιλιά μετά την εποχή Ζαμπίδη ήταν ξεκάθαρος.

"Ο Ζαμπίδης ήταν κάτι ξεχωριστό. Για πολλά χρόνια στην ελίτ του αθλήματος, αλλά είχε και καλές συγκυρίες. Τότε υπήρξαν ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά όπως και τώρα.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο σήμερα είναι η εξέλιξη των αθλητών που παίζουν αγώνες έξω. Διότι πολλά παιδιά που αξίζουν δεν παίρνουν ευκαιρίες και παίρνουν άλλα που έχουν προπονητές με γνωριμίες. Βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, διεθνή παιχνίδια χωρίς ο αθλητής να βελτιώνεται. Για αυτό και δεν συναντάμε παίκτες στο επίπεδο του Μιχάλη".

Τέλος για το τι θα δούμε στο event o Πάρης Βασιλικός λέει πως οι μαχητές της Καβάλας αλλά και όλης της Ελλάδας που θα βρεθούν στα Dragon of the Ring θα ανταμείψουν τον κόσμο.

"Όλοι εδώ στην πόλη και οι πιο παλιοί, εγώ και ο Καραϊτης, αλλά και το νέο αίμα ο Καρανικολής, θα θέλαμε να κάνουμε μία- δύο μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη. Εκτός από τους αθλητές που έχουμε, υπάρχει η γνώση απλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε διοργανωτικά.

Έγινε πριν από λίγους μήνες μία αντίστοιχη προσπάθεια και το γεγονός πως θα βρεθούν στην πόλη μας αθλητές από όλη την χώρα, την Αθήνα, την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη, ανεβάζει τον πήχη, με αποκορύφωμα την παρουσία του Γιάννη Σοφοκλέους με ξένο αθλητή. Θα έχει απόλυτη επιτυχία και θα υπάρξει συνέχεια".

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πάρης Βασιλικός θα έχει στην κάρτα τον αθλητή του Κώστα Μιρζάεβ που κοντράρεται σε μεγάλο ματς με τον Κώστα Παπαδημητρίου στην πυγμαχία.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr
Aυτή είναι η καυτή προπονήτρια του Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Cristiano Ronaldo έκανε… κομμάτια τον Conor McGregor!
Juli Firso: To κανόνι απ΄την Ρωσία μοιράζει πόνο κι αλητεία (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ