Περισσότερο ΜΜΑ = λιγότερη βία! - Fightsports - SPORT 24
FIGHTSPORTS

Περισσότερο ΜΜΑ = λιγότερη βία!

Περισσότερο ΜΜΑ = λιγότερη βία!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη εξέθεσε η Ronda Rousey στο ντοκιμαντέρ "The Hurt Bussiness" μιλώντας για το άθλημα της το ΜΜΑ.

Σύμφωνα με την Ronda Rousey αν περισσότερος κόσμος έκανε ΜΜΑ προπονήσεις σαν τρόπο εκτόνωσης από την επιθετικότητα και τα νεύρα που συγκεντρώνει στην υπόλοιπη ζωή της, δεν θα υπήρχε τόση βία στον κόσμο. Η Ronda επιμένει ότι το ΜΜΑ δεν προμοτάρει την βία αλλά το αντίθετο, δίνει μια διέξοδο στον μέσο πολίτη να εκτονωθεί με έναν υγιή τρόπο.

Αυτή η άποψη μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και μάλιστα ήρθε σε ωραίο  timing. Αυτές τις μέρες έχω ξεκινήσει να διαβάζω ένα επίσης ωραίο βιβλίο που ερευνά αυτό το θέμα. Είναι το The Professor in the Cage: Why Men Fight and Why We Like to Watch όπου ο συγγραφέας Jonathan Gottschall είναι ένας αγύμναστος, καθηγητής πανεπιστημίου, τελείως άσχετος όχι μόνο με το ΜΜΑ αλλά με τον αθλητισμό γενικότερα και όταν βλέπει στο γυμναστήριο της γειτονιάς την δημοτικότητα του αθλήματος αποφασίζει, σε μια μήνη κρίση μέσης ηλικίας, να ξεκινήσει τις προπονήσεις ως υλικό για το βιβλίο που θα έγραφε πάνω στην εμπειρία του, του οποίο το ύφος μάλιστα είχε ήδη σκεφτεί με βάση τις λάθος απόψεις του για το ΜΜΑ.

Λέει κάποια στιγμή στην εισαγωγή: "Ξεκίνησα να γράψω ένα βιβλίο για το σκοτάδι μέσα στους ανθρώπους και κατέληξα να γράψω για το πως οι άνθρωποι κρατάνε το σκοτάδι υπό έλεγχο"

Περισσότερα όμως για το βιβλίο στο review κάποια στιγμή σύντομα!

Ποια είναι η γνώμη σας;

 

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Οι αλλαγές του τρόμου: Δείτε πως επιδρούν τα αναβολικά στο σώμα ενός bodybuilder (ΦΩΤΟ)
Σοκ και δέος: Το καυτό Ring Girl του M-1 θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Fat Joe: «Δέκα μπράβοι μας παρακαλούσαν να σταματήσουμε τον άγριο και ξυπόλητο Mike Tyson!»
SHARE:
ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Διαβάσαμε όλα τα σχολικά βιβλία Θρησκευτικών και καταλάβαμε αυτά!

Ένας δημοσιογράφος διάβασε τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και κατέγραψε τα συμπεράσματά του.

TV

TV

Κι αν πέθαινε ο Τσάντλερ; Ένα 'επεισόδιο' των Friends σκέτο κλάμα

Ένας μέγας φαν των Friends αποφάσισε να μετατρέψει την απορία του σε ένα απολαυστικά πετυχημένο επεισόδιο. Με έξτρα black humor όπως αρμόζει στον 'εκλιπόντα'.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος έρχεται στην επικαιρότητα για έναν διαφορετικό λόγο (Pics)

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

Ο Έλληνας ηθοποιός που ήταν η φωνή του Χαχανούλη και του Σκουντούφλη

Η φωνή του Χαχανούλη και του Σκουντούφλη ανήκει σε έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς ηθοποιούς μας. Ποια παράσταση ανεβάζει αυτό τον καιρό (Vid)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24