MMA

Οι τρεις πιο cult μάχες του Van Damme

Οι τρεις πιο cult μάχες του Van Damme

Θυμηθείτε τις τρεις πιο cult μάχες του Van Damme που κάνουν ακόμα και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης να μοιάζει μικρό μπροστά στη γραφικότητα τους! (VIDEOS)

Έναν ανδριάντα του Jean Claude Van Damme κανονικά θα έπρεπε να τον έχει κάθε σχολή μαχητικών αθλημάτων παγκοσμίως, και δεν δέχομαι αντιρρήσεις! Θέλω σήμερα λοιπόν να σας πάω πίσω και να θυμηθούμε τις τρεις πιο γραφικές μάχες του Βέλγου σούπερ - σταρ.

Τον όρο "γραφικές" στην προκειμένη περίπτωση τον χρησιμοποιούμε απλά και μόνο για την οικονομία του θέματος, γιατί επίσης δεν δέχομαι καμία αντίρρηση ότι ακόμη και σήμερα, που οι ταινίες με ξύλο έχουν εξελιχθεί τόσο που είναι σαν να βλέπεις επαγγελματικό αγώνα, υπάρχει άνθρωπος που δεν ζηλεύει και θέλει να κάνει κι αυτός την εναέρια γυριστή κλωτσιά του Van Damme, αλαλάζοντας αυτό το: "Ιιιιιιιεεεειιιιιι"

Για να είμαστε ξεκάθαροι και να μην παρεξηγιόμαστε πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός έχει δώσει άπειρες... cult μάχες και δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε τις top-3. Όμως, είμαστε 100% ανοιχτοί για να μας γράψετε και να μας στείλετε τις δικές σας επιλογές.

No treat, no surrender

Αδέρφια, συμπολεμιστές έχουν περάσει χρόνια και μα τον Bruce Lee δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι άθλημα αγωνιζόταν σε αυτή την ταινία ο Damme. Ήταν kickboxing η καράτε; Ήταν μήπως savate; Ακόμη δεν έχω καταλάβει. Σίγουρα όμως η ταινία ήταν 100% όπως τη θέλουμε: ΓΡΑΦΙΚΗ! Στην τελευταία μάχη ο Βέλγος που έκανε τον Σοβιετικό, δηλαδή έναν πιο ευκίνητο Ivan Drago μπήκε στο event και πλακώθηκε μ'όλο τον κόσμο μέχρι να φτάσει στον πρωταγωνιστή. Η μάχη, ίδια με το... ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης:

THE QUEST

Η "Αναζήτηση" ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που πρωταγωνίστησε ο Van Damme. Τρομερή για την εποχή της και με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στη φάση των... νοκ-άουτ τον Έλληνα μαχητή υποδύθηκε ο Στέφανος Μιλτσακάκης.

Ο Jean Claude που μπήκε παράνομα στο event της "μυστικής πόλης" έφτασε μέχρι τον τελικό και έπρεπε ως συνήθως να εκδικηθεί το θάνατο κάποιου φίλου του.

Απέναντι του το "βουνό" από τη Μογγολία ο γνωστός σε όλους: Μογγολία! Ναι, δεν είχε όνομα στην ταινία. Τον φώναζαν "Μογγολία" σηκωνόταν, έσπαγε και καθόταν again.

Πληροφοριακά σας αναφέρω πως πρόκειται για τον Abdel Qissi που στο "Lionheart" ήταν ο Attilla και στην πραγματικότητα είναι ο αδερφός του Michel Qissi του αγαπημένου μας δηλαδή Tong Pong. Και δεν είναι Ταϊλανδοί... Είναι από το Μαρόκο.

Στον τελικό λοιπόν ο Van Damme παίζει ξύλο δίχως αύριο με τον "Μογγολία" αλλά το γραφικό της υπόθεσης είναι ότι βγαίνουν εκτός του ναού που γινόντουσαν οι αγώνες και... διαλύουν όλη τη "μυστική πόλη" η οποία δεν ήταν και τόσο μυστική τελικά γιατί αποδείχθηκε ότι είχε περισσότερους κατοίκους και από την Μόσχα:

BLOODSPORT

Η επιτομή της γραφικότητας και του... πάθους για μια ταινία μαχητικών αθλημάτων. Το "Bloodsport" είναι η πιο γραφική ταινία του Van Damme και η τελευταία μάχη με τον Bolo Yeung δεν θα ξεγραφτεί ποτέ από τον... καμένο σκληρό του εγκεφάλου μας!

Το σενάριο τα είχε όλα παρακαλώ: Προπόνηση, φιλία, αγάπη, έρωτα, εκδίκηση και τύφλωση! Φανταστείτε την Εσμεράλδα ένα πράγμα, να παίζει μπουνιές, τυφλή με τον Λούσιο Μαλαβέρ! (Άρρωστο...)

Δεν θέλω να σας γράψω αράδες και αράδες για το ΕΠΟΣ, αν και θα μπορούσα και γι'αυτό πριν προχωρήσουμε στο βίντεο της τελευταία αναμέτρησης θέλω να ακούσουμε δυνατά πως έκανε ο Jean όταν τυφλώθηκε:

ΔΩΣΕ, ΔΩΣΕ, ΔΩΣΕΕΕΕΕ:

Τώρα μπορείτε να δείτε την πραγματικά εντυπωσιακή τελευταία μάχη στο "Bloodsport". Την καλύτερη ταινία του Van Damme:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Lindsey Pelas: Το νέο κορίτσι του UFC είναι εξωπραγματικά… καυτό (ΦΩΤΟ)

Σπάρινγκ Ρώσου πυγμάχου καταλήγει σε ξυλοδαρμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Νορβηγίδα τα βάζει με άντρες σε Αμερικάνικο κολέγιο στο Wrestling (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ