MMA

Mayweather vs Pacquiao: Ένα πυγμαχικό έπος που κράτησε 5 χρόνια

Mayweather vs Pacquiao: Ένα πυγμαχικό έπος που κράτησε 5 χρόνια

Η μάχη του Mayweather vs Pacquiao έλαβε χώρα την Κυριακή βγάζοντας νικητή στα σημεία τον πρώτο, ωστόσο το χτίσιμο αυτής της κόντρας ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα πριν 5 χρόνια.

Ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος τελείωσε η πολυαναμενόμενη μάχη των Mayweather και Pacquiao με νικητή τον πρώτο με ομόφωνη απόφαση μετά από 12 γύρους. Οι αντιδράσεις είναι μικτές όμως είτε είστε από αυτούς που θεωρούν αντάξιο το θέαμα του τίτλου του superfight ή από αυτούς που μιλάνε για "σούπα", το σίγουρο είναι ότι όλο το build up για την μάχη από την πρώτη φορά που το συζητήσαμε πριν 5-6 χρόνια, μέχρι το χτεσινό καμπανάκι στην έναρξη του αγώνα ήταν επικό.

H πρώτη φορά που έγινε κουβέντα η σκέψη για μια μάχη μεταξύ τους ήταν πίσω στο 2008 όταν ο Manny Pacquiao έστειλε για ύπνο τον Oscar De La Hoya.

Ο Μεξικάνος ήταν για πάρα πολλά χρόνια στην κορυφή του αθλήματος και αγωνιστικά αλλά κυρίως εμπορικά όμως το 2007 όταν αντιμετώπισε τον Floyd Mayweather είχε ήδη κάποιες ήττες στο ρεκόρ του με πιο σημαντικές αυτές από τον Mosley και τον Hopkins όντας πια σε προχωρημένη ηλικία.

Παρόλα αυτά στον αγώνα του με τον Floyd τα πήγε εξαιρετικά, κερδίζοντας στο πρώτο μισό της εντυπώσεις μέχρι που οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν χάνοντας τελικά τον αγώνα με split decision. Ο De La hoya ζήτησε ρεβάνς αλλά ο Mayweather στα.. 30 του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ένα χρόνο μετά ο De La hoya θα αντιμετωπίσει τον Manny Pacquiao και σε αντίθεση με την μάχη του με τον Mayweather δεν θα αντέξει πάνω από 8 γύρους αφού ο "pacman" θα τον βγάλει θριαμβευτικά νοκ άουτ. Ο Mayweather μετά την ήττα του De La Hoya θα επιστρέψει ξανά στην ενεργό δράση χωρίς να χρειάζεται πια να του δώσει ρεβάνς όμως οι συγκρίσεις μεταξύ του Floyd και του Manny, ειδικά στο πόσο διαφορετικά νίκησαν τον Μεξικάνο είχαν ξεκινήσει!

O De La Hoya στο τέλος του αγώνα του με τον Pacquiao

Οι συγκρίσεις συνεχίστηκαν όταν ο Pacquiao αντιμετώπισε τον Hatton δύο χρόνια μετά από το ΚΟ που πέτυχε εναντίων του ο Mayweather στον 10ο γύρο. Και αυτή τη φορά ο Φιλιππινέζος κατάφερε ακόμη πιο συντριπτική νίκη από τον "Money" αφού έβγαλε ΚΟ τον Hatton μόλις στον 2ο γύρο.

Αυτές οι συγκρίσεις συνεχίστηκαν μέχρι και το τέλος του 2009 με τον Mayweather να κερδίζει στην κόντρα, με την εμφάνισή του επί του Marquez και τον Pacquiao με την νίκη του επί του Cotto. Έτσι, τον Δεκέμβρη εκείνης της χρονιάς, το ESPΝ για πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι ο αγώνας είχε κλείσει για τον Μάρτιο του 2010! Ο Pacquiao αρνήθηκε ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο όμως μερικά χρόνια αργότερα θα "έβγαιναν στην φόρα" τα έγγραφα της πρότασης του Mayweather (με εκπρόσωπο τον De La hoya) προς τον Φιλιππινέζο πυγμάχο.

Σύμφωνα με αυτά είχαν συμφωνήσει σε 50-50 μοίρασμα των εσόδων, σε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα γάντια, την ζύγιση ακόμη και το στάδιο. Το σημείο στο οποίο φαίνεται ότι υπήρχε θέμα ήταν το αντιντόπινγκ κοντρόλ.

H πλευρά του Mayweather ζήτησε Ολυμπιακού επιπέδου έλεγχο και υποστήριξε ότι η πλευρά του Pacquiao αρνήθηκε. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του "pac Man" είπε ότι δέχθηκε τον αυστηρό έλεγχο αλλά η πλευρά Mayweather φοβήθηκε και ζήτησε υπερβολικά πράγματα. Στο τέλος όλες οι διαπραγματεύσεις έπαψαν. Ένα χρόνο μετά όμως η πλευρά του Pacquiao ξαναέβαλε την μάχη στο τραπέζι και ο De La Hoya φέρεται να δήλωσε ότι αυτή την φορά ήταν κοντά στην συμφωνία.

Mayweather και Pacquiao με τον αμφιλεγόμενο μάνατζερ του δεύτερου Bob Arum. O Arum είναι κατά πολλούς η κύρια αιτία που άργησε να γίνει το ματς αυτό τόσο πολύ

Ο ίδιος το αρνήθηκε αργότερα, η πλευρά του Pacquiao έβαλε τελεσίγραφο μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και αμέσως άρχισαν και οι δύο πλευρές των πόλεμο των εντυπώσεων με την μάχη να ακυρώνεται για μια ακόμη φορά.

Τα επόμενα χρόνια θα ακούγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα φήμες αλλά ποτέ δεν προχώρησαν σε κάτι χειροπιαστό. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Mayweather ήταν σταθερά καλός αλλά ο Manny αντιμετώπισε ήττες από τον Bradley (κλοπή) και το ΚΟ που δέχθηκε από τον Marquez και όλα αυτά έκαναν τις διαπραγματεύσεις πιο δύσκολες αφού ο Mayweather ένοιωθε πια ότι έχει 100% το πάνω χέρι.

Η στιγμή που ο Marquez στέλνει για "'ύπνο" τον Pacquiao και σοκάρει τον κόσμο!

Όμως, με εξαίρεση την μάχη με τον Canelo όπου έσπασαν πολλά ρεκόρ εσόδων, και οι δύο τους άρχισαν να αντιμετωπίζουν σιγά σιγά μια εμφανής πτώση στις πωλήσεις των Pay Per Views, πιο πολύ ο Pacquiao όμως ο Mayweather που εν τω μεταξύ είχε υπογράψει ένα πανάκριβο συμβόλαιο με την Showtime άρχιζε να νοιώθει το άγχος να πάρει παιχνίδια που θα δικαιολογήσουν αυτή τη συμφωνία με το κανάλι. Οι μάχες με τον Guerrero και τον Maidana δεν το έκαναν αυτό. Έτσι σιγά σιγά άρχισαν να ξαναφουντώνουν οι φήμες για μια μάχη Pacquiao vs Mayweather.

Τον Δεκέμβριο του 2014, 5 χρόνια ακριβώς μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις ο Mayweather δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον Pacquiao μέσα στο ρινγκ και το superfight ήρθε πάλι στο προσκήνιο. Το ενδεχόμενο αυτό έγινε ακόμη πιο πιστευτό όταν οι δύο τους συναντήθηκαν στο Miami στο πλαίσιο ενός αγώνα NBA και για λίγα λεπτά τα είπαν face to face για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο!

Λίγες μέρες μετά η πλευρά του Mayweather διέρρευσε ένα βίντεο από την σουίτα του Floyd όπου ο ίδιος μιλούσε στον Manny για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει η μάχη τους! Ο manager του Pacquiao, Bob Arum, δήλωσε ότι δέχονται κάθε όρο που τους έβαλε η απέναντι πλευρά, τα δύο δίκτυα που εκπροσωπούν τους μαχητές, HBO και Showtime άρχισαν να συζητάνε το ματς με καλές προθέσεις και στις 20 Φεβρουαρίου του 2015, το επικό ταξίδι του τελευταίου superfight της πυγμαχίας έφτασε στην κορύφωσή του με την ανακοίνωση του κλεισίματος του για τις 2 Μαΐου στο Las Vegas!

Η επίσημη ανακοίνωση της μάχης...με τις "τζίφρες" στο συμβόλαιο!

Οι επόμενοι μήνες κύλησαν πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε παρότι έλειψε το επιθετικό promotion που κάνει συνήθως ο Mayweather και τα ξημερώματα της Κυριακής είδαμε επιτέλους την μάχη...

Mayweather - Pacquiao στην πρώτη συνέντευξη Τύπου και δίπλα τους ο Justin Bieber. τον οποίο ο Pacquiao πέρασε για τυχαίο οπαδό που βρήκε ευκαιρία και ανέβηκε στην σκηνή.

O Pacquiao όταν θέλει να χαλαρώσει παίζει λίγο μπασκετάκι στην ομάδα της πατρίδας του στην οποία είναι και ο ιδιοκτήτης. Μαντέψτε τι θέση ΔΕΝ παίζει...

Όλα τα αυτοκίνητα στο σπίτι του Mayweather στο Las vegas είναι άσπρα. Αυτά στην Νέα Υόρκη είναι μαύρα.

Το Face Off στη ζύγιση.. α και κάτι κοπέλες

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Δείτε το Mayweather vs Pacquiao! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο έλεγχος αστυνομικού που μετατράπηκε σε αγώνα μποξ στη μέση του δρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης βάζει τέλος στην καριέρα του (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ