MMA

Kailin Curran: H "Barbie" του UFC

Kailin Curran: H "Barbie" του UFC

Η Kailin Curran θέλει να γίνει πρωταθλήτρια στην κατηγορία starwweight του UFC. Όχι. δεν σε εμπαίζει. Η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, ως προς την επίτευξη του στόχου, αλλά δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Αν είσαι +20, η Jaydene-Kailin Curran είναι μια κοπέλα που θα ήθελες για φίλη σου -στην παρέα σου. Όχι δες τις φωτογραφίες και τα videos που ακολουθούν.

Το κορίτσι αυτό παίζει γιουκαλίλι, τραγουδάει

...ως γνήσιο τέκνο της Hawaii κάνει σερφ

...περπατάει αμέριμνη στην παραλία

και γενικά απολαμβάνει τη φύση. Ο σύντροφος της Κeanu Asing (επαγγελματίας surfer) δεν διάλεξε τυχαία μια παραλία, να της κάνει πρόταση γάμου.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν δεν βρίσκεται στο οκτάγωνο. Εκεί, κάνει αυτό.

Το UFC την έκανε την πρώτη γυναίκα εκπρόσωπο της Ηawaii που εντάχθηκε στη λίστα με τους υπαλλήλους του και μέλος της νέας starwweight κατηγορίας (βλ. 48 με 52 κιλά), η οποία ήλθε να προστεθεί μεταξύ της atomweight (έως 48 κιλά) και της flyweight (έως 57 κιλά). Αυτό για να 'χεις μια πιο σφαιρική άποψη επί των κατηγοριών. Τα ξημερώματα Κυριακής (23/7) αντιμετώπισε τη Felice Herrig και έχασε με υποταγή, στο Chicago. Η νικήτρια είναι μετρ του jiu-jitsu. Ο Curran όχι. Αλλά όπως λέει " μια ήττα σε διδάσκει πολλά περισσότερα από ό,τι μια νίκη".

Στο high school ήταν που ανακάλυψε ότι της αρέσει το kickboxing και η πάλη. " Ήταν μια εποχή που οι mixed martial arts δεν αφορούσαν ιδιαίτερα τις γυναίκες. Όταν άνοιξαν οι πόρτες, μπήκα και έδωσα τον πρώτο αγώνα τον Μάιο του 2010. Εξυπακούεται πως δεν πίστευα ότι θα φτάσω μακριά".

Για να μη σου πει ότι μέχρι κάποια φάση, δεν μπορούσε να αποφασίσει αν τελικά θα αφοσιωθεί στο surf ή στις πολεμικές τέχνες. " Όταν μεγαλώνεις στη Hawaii, κακομαθαίνεις από τα απίστευτα κύματα, τις ηλιόλουστες ημέρες, τις λατρευτές παραλίες, τον παράδεισο του τόπου σου. Έμαθα surf στα 13 και το λάτρεψα γιατί, όπως και στις πολεμικές τέχνες, εσύ βάζεις τις προκλήσεις στον εαυτό σου. Διαρκώς μαθαίνεις κάτι νέο, γυμνάζεις όλο το σώμα, περνάς καλά. Το surf με βοηθά να ξεχνώ και κάποια αρνητικά πράγματα. Χαλαρώνω στο νερό. Απολαμβάνω τον ωκεανό και την παρέα μου".

Διάλεξε τις πολεμικές τέχνες "γιατί λάτρεψα το περίπλοκο του σπορ και επειδή θα με βοηθούσε να επιβιώσω, οικονομικά. Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί;". Άφησε το Oahu για τη νότια California " προκειμένου να μπορώ να κάνω την καλύτερη δυνατή προετοιμασία", με τους στόχους της να περιορίζονται στο "να είμαι χαρούμενη, να έχω υγεία, να αγαπώ ολοκληρωτικά και να ζήσω στο έπακρο αυτή τη ζωή, έχοντας μια αποστολή. Δουλεύω για να γίνω η καλύτερη που μπορώ, εντός και εκτός οκταγώνου".

Βασική προϋπόθεση είναι " να είμαι ηγέτιδα, όχι ακόλουθος. Δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά μάχη και θέλω να κερδίζω. Και ναι, έχουμε αποδείξει πως τα όμορφα κορίτσια μπορούμε να παλέψουμε. Ομολογώ ότι κάθε ήττα σου μαθαίνει πάρα πολλά. Σε κάνει να θες να μπεις στο οκτάγωνο και να κυριαρχήσεις, στο επόμενο παιχνίδι".

Όπως κάθε κορίτσι στην ηλικία της, βγάζει και τις selfies της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ