MMA

Γουστάρουμε Ηλιάδη στις ΜΜΑ!

Γουστάρουμε Ηλιάδη στις ΜΜΑ!

O Μάνος Ναβροζίδης αναλύει μία πιθανή είσοδο του Ηλιάδη στις ΜΜΑ. Παγκόσμιο "θέλω" από φαν των ΜΜΑ να δουν τον Ολυμπιονίκη στο κλουβί.

Αμέσως μόλις ο Ηλίας Ηλιάδης ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας του δεν ήταν λίγοι αυτοί που με μηνύματά τους στο fightsports.grπροέτρεπαν τον ζωντανό θρύλο του Τζούντο να μπει στο χώρο των ΜΜΑ.

Όταν όμως αναφέρεσαι σ' ένα "ιερό τέρας" του αθλητισμού μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως η μετάβαση από έναν χώρο σ' έναν εντελώς διαφορετικό δεν είναι παίξε γέλασε.

Ο "Mr. Ippon" είναι ένας σταρ του Τζούντο. Πραγματικός σταρ διότι τον ξέρει όλος κόσμος. Ο σεβασμός που τρέφουν οι απανταχού τζουντόκα για τον Ολυμπιονίκη μας είναι τόσο μεγάλη που το σοκ μίας πιθανής ενασχόλησης του Ηλιάδη με τις ΜΜΑ θα είναι τόσο μεγάλο που πιστέψτε μας θα πάρει διαστάσεις παγκοσμίου εμβέλειας.

Στο ρόστερ του UFC κοιτώντας πρόχειρα, αλλά και καμιά βόλτα να κάνει κανείς στα αφιερώματα του fightsports.gr θα δει ότι υπάρχουν μεν αθλητές με backround το Τζούντο αλλά η πορεία τους ουδεμία επαφή έχει με τις επιτυχίες του Ηλιάδη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολυμπιακά μετάλλια και παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν κάνει τον Ηλία να λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων στο είδος όλα τα χρόνια.

Το πιο δυνατό παράδειγμα για το Τζούντο και τις ΜΜΑ σίγουρα είναι η Ronda Rousey η οποία και ολυμπιακό μετάλλιο έχει και στο κλουβί με απόλυτη επιτυχία μπήκε...

Από τον ίδιο τον Ηλιάδη δεν έχει προκύψει ποτέ ότι μετά το Τζούντο θα ασχολιόταν με κάτι άλλο που αφορά κυρίως τις μεικτές πολεμικές τέχνες. Άλλωστε, αμέσως μόλις ανακοίνωσε το τέλος η Παγκόσμια Ομοσπονδία άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της για τον τεράστιο Έλληνα αθλητή. Εάν όμως τελικά το αποφάσιζε;

Ένας μαχητής επιπέδου όπως είναι ο "Mr. Ippon" σε περίπτωση που θα έλεγε "Παίζω ΜΜΑ" τότε σίγουρα κι απ' όσα έχουμε δει και ακούσει όλα αυτά τα χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κυρίως οι Αμερικάνοι, θεωρούμε πως στις ΗΠΑ για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή θα άνοιγαν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα των μεγαλύτερων σχολών.

Όσον αφορά του αυτού κάθε αυτού κομμάτι της μάχης μέσα στο οκτάγωνο: Πρώτον δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα μιας και ο Ηλιάδης είναι ένα πραγματικό "τέρας" στη σωματική του δύναμη. Πόσες φορές στην καριέρα του άλλωστε τον έχουμε δει να φέρνει... τούμπα, απλά και μόνο με τη δύναμή του τους αντιπάλους του. Στο παλαιστικό κομμάτι που λέμε στις ΜΜΑ ο Ηλίας είναι ήδη top.

Σχετικά με το striking ένας προικισμένος αθλητής και συνάμα η μαχητική του ψυχή θα το καλλιεργούσαν με μεγαλοπρέπεια σ' ένα ανταγωνιστικό επίπεδο θεωρούμε...

Τέτοιες μεγάλες αποφάσεις πάντως μπορεί να τις πάρει μόνο Ηλιάδης και η ομάδα του φυσικά. Άλλωστε ο συγκεκριμένος πρωταθλητής δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν!

Αξίζει να σημειωθεί πως forum παγκοσμίου βεληνεκούς όπως το mixedmartiarts.comμέσω των αναγνωστών από το 2011 εκφράζουν την επιθυμία τους να δουν τον Ηλιάδη στις ΜΜΑ. Και το sherdog επίσης έχει κάνει στο forum του ανάλογη ερώτηση με τους αναγνώστες επίσης να θέλουν να δουν τον θρύλο των ΜΜΑ στο κλουβί.

Το 2011 το fightsports.gr σας είχε αποκαλύψει φωτογραφίες από την παραμονή και τις προπονήσεις του Ηλία Ηλιάδη στο Renzo Gracie Academy στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Claudia Gadelha είναι η πιο σέξι Βραζιλιάνα στις ΜΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Leonard John "Lenny" McLean:Ο βασιλιάς των μπράβων στο Λονδίνο και σκληρός μποξέρ με...γυμνά

Brye Anne Russillo:Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ