MMA

Billy Miske: Ο ετοιμοθάνατος πυγμάχος που μπήκε στο ring για την οικογένειά του!

Billy Miske: Ο ετοιμοθάνατος πυγμάχος που μπήκε στο ring για την οικογένειά του!

Ο Billy Miske δεν ήταν ποτέ ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους ωστόσο έμεινε στην ιστορία αφού μπήκε στο ρινγκ ενώ ήταν ετοιμοθάνατος για να μαζέψει χρήματα για την οικογένεια του.

Ο Billy Miske είχε μια ικανοποιητική καριέρα στην επαγγελματική πυγμαχία. Δεν έγινε ποτέ ένας από τους θρύλους, αλλά αντιμετώπισε πολλούς από αυτούς μέσα στο ρινγκ (νίκη με Jack Dillon, ισοπαλία με Dempsey) και σήμερα είναι μέσα στους τοπ 30 heavyweight πυγμάχους της ιστορίας στο Boxrec.

Καλό βιογραφικό για έναν μαχητή που πέθανε μόλις στα 29 του από μια σοβαρή ασθένεια των νεφρών (Brights Disease), όμως λίγο πριν πεθάνει πρόλαβε να αφήσει ένα τελευταίο Χριστουγεννιάτικο δώρο στην γυναίκα του και να δει το χέρι του να σηκώνεται μέσα στο ρινγκ για τελευταία φορά.

Ήταν μόλις 24 χρονών όταν έμαθε από τον γιατρό του τα νέα για την αρρώστια του και τον άκουσε να του δίνει το πολύ 5 χρόνια ζωής μαζί με την συμβουλή να αποσυρθεί από την πυγμαχία και να ξεκουραστεί μήπως ζήσει λίγο παραπάνω. Αυτό που δεν ήξερε ο γιατρός όμως ήταν ότι ο Miske ήταν γεμάτος στα χρέη. Η επιχείρησή του δεν πήγαινε καθόλου καλά και προσπαθούσε μέσω της πυγμαχίας να ξεχρεώσει. Γι' αυτό όταν έφυγε από το ιατρείο δεν είπε σε κανέναν τίποτα, ούτε στη γυναίκα του, ούτε στα παιδιά του αλλά συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά στα επόμενα χρόνια και μάλιστα ενάντια σε θρύλους όπως ο Jack Dempsey, ο οποίος σε μια από της μάχες τον χτύπησε τόσο δυνατά που νόμιζε ότι τον σκότωσε, αλλά ο Miske σηκώθηκε πριν το 10!

Πέντε χρόνια μετά είχε φτάσει πια στο κατώφλι του θανάτου, αδύνατος σαν σκουπόξυλο και μακριά από τα ρινγκ για αρκετό καιρό. Δεν μπορεί καν να μπει στο γυμναστήριο για να προπονηθεί. Ήταν Νοέμβριος όταν πήγε στον παλιό του μάνατζερ ο οποίος του είπε ότι αν τον βάλει σε αγώνα έτσι όπως είναι δεν θα βγει ζωντανός. "Τι διαφορά έχει να πάω πάνω στο ρινγκ ή σε ένα κρεββάτι" απάντησε ο Miske και ο μάνατζερ του άρχισε να το σκέφτεται και του είπε, "μπες στο γυμναστήριο κάνα μήνα για προπονήσεις και αν δούμε ότι πατάς καλά τότε οκ" αλλά ο Miske δεν μπορούσε να προπονηθεί ούτε μια μέρα πόσο μάλλον για αρκετό καιρό. "Έχω μόνο μια καλή μάχη μέσα μου" του είπε και ο μάνατζερ του λύγισε και του έκλεισε τη μάχη για αργότερα τον ίδιο μήνα κόντρα στον πολύ σκληρό Bill Brennan.

Όλο αυτό τον καιρό ο Miske δεν πλησίασε καν το γυμναστήριο, πολύ πιθανόν να μην σηκώθηκε καν από το κρεββάτι, όμως εκείνη τη μέρα μπήκε στο ρινγκ και στον 4ο γύρο κατάφερε και έβγαλε νοκ άουτ τον αντίπαλο που έμελλε να είναι ο τελευταίος του. Πήρε στο σπίτι του 2.500 δολάρια σαν αμοιβή (μιλάμε για το 1924 έτσι) και ένα μήνα μετά τα παιδιά του ξύπνησαν στα ίσως καλύτερα Χριστούγεννα που έζησαν ποτέ. Ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα σωρό από δώρα και ένα μεγάλο πιάνο για την σύζυγο και μητέρα.

Την πρωτοχρονιά άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Απίστευτο, ΜΜΑ διαιτητής που δεν ξέρει τί είναι το TAPOUT και αφήνει μαχητή να λιποθυμήσει

ΕΠΙΚΑ fails στο WWE!

Όταν ο Kimbo έδερνε περαστικούς στο δρόμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ