ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

"Η επιτραπέζια αντισφαίριση στοχεύει πάντα στη διάκριση"

"Η επιτραπέζια αντισφαίριση στοχεύει πάντα στη διάκριση"

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και πρόεδρος της  Ε.Φ.Ο.Επ.Α, Μανώλης Κολυμπάδης, μίλησε για τόσο για την προετοιμασία της Εθνικής όσο και για τους στόχους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης, πρόεδρος της  Ε.Φ.Ο.Επ.Α και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μεταβαίνει σήμερα (6/6) στο Μπακού όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση ο Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την προετοιμασία της νέας και σπουδαίας διοργάνωσης, την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για την κατάκτηση μεταλλίων και φυσικά την προοπτική της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών να φτάσει σε επιτυχίες.

«Από τις συνεχείς επισκέψεις μου στο Μπακού είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι εγκαταστάσεις των αθλημάτων έχουν ξεπεράσει τα αναμενόμενα. Είναι άριστες, είναι καταπληκτικές. Έχουν δαπανηθεί τρομερά λεφτά κι έχει γίνει φοβερή δουλειά. Το Ολυμπιακό Χωριό επίσης, είναι ένα ποίημα, ένα θαύμα! Έχω πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πραγματικά αυτό που συνάντησα με το Χωριό στο Μπακού δεν έχω λόγια να το περιγράψω!», είπε χαρακτηριστικά για τις εγκαταστάσεις ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόσθεσε: «Όλα προμηνύουν καλή οργάνωση και θετικό αποτέλεσμα. Στον έναν χρόνο που έχω συνεργαστεί με την Οργανωτική Επιτροπή βλέπω ότι είναι άψογη. Δεν έχω ούτε ένα παράπονο, όλα κυλούν ομαλά και δείχνουν ότι θα γίνει απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση». Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει 20 αθλήματα και αφορά αποκλειστικά στη γηραιά ήπειρο.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπηθεί με τους καλύτερους αθλητές της. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα και Κώστας Παπαγεωργίου θα συγκροτήσουν την τριάδα στο ομαδικό, ενώ οι δύο πρώτοι θ’ αγωνιστούν και στο απλό. Ο Μανώλης Κολυμπάδης ελπίζει σε κάτι πολύ καλό κι ας μην το οριοθετεί. «Το πινγκ πονγκ είναι …καταδικασμένο να βάζει υψηλούς στόχους. Δεν μπορεί να κοιτάζει θέσεις ούτε της μετριότητας, ούτε απλά της διατήρησης σε κάποια κεκτημένα. Πάντα έχει στο νου τη διάκριση και αυτό σκεφτόμαστε και για το Μπακού. Βγήκαμε προχτές και φάγαμε με τα παιδιά και μου δήλωσαν πανέτοιμα να κυνηγήσουν μία ακόμα επιτυχία. Έχει γίνει καλή προετοιμασία και νομίζω ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να φτάσουν ψηλά. Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, πάμε για όσο γίνεται καλύτερα και νομίζω ότι στα ίδια εδάφη και στις ίδιες συνθήκες γυμναστηρίου, όπου πήρε ο Γκιώνης το χάλκινο μετάλλιο στο Τοπ 16 της Ευρώπης τον περασμένο Φεβρουάριο, μπορούμε να πανηγυρίσουμε πάλι μία καλή στιγμή». Το event της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα λάβει χώρα στο Baku Sports Hall από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου. Η ομάδα θ’ αναχωρήσει τη Δευτέρα και θα είναι μαζί ως βοηθός προπόνησης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι φυσικό να δίνουν νέο κίνητρο στους Έλληνες πρωταθλητές. Αθλητές κι αθλήτριες από 19 σπορ θα προσπαθήσουν για καλή συγκομιδή μεταλλίων θέλοντας ν’ αναδείξουν τα αθλήματά τους και παράλληλα να στείλουν το μήνυμα ότι παρά την οικονομική καχεξία ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει δυνατός. «Μέσα στα τόσα προβλήματά του ο ελληνικός αθλητισμός πάει στο Μπακού να επιβεβαιώσει τα όρια της αντοχής του. Έχει δείξει ότι αντέχει παρά τις κακουχίες και με μία κεκτημένη ταχύτητα ανανεώνει τις διακρίσεις και τιμά την πατρίδα. Είναι ένας από τους πιο έγκυρους πρεσβευτές της πατρίδας και πιστεύω ότι και τώρα θα φανεί αντάξιος της παράδοσης, του ονόματος και της θέλησης όλων των παιδιών, όλων των αθλημάτων, να προσφέρουν χαρά σε στιγμές, που το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Τώρα, που το μυαλό τους βομβαρδίζεται από πολύ δυσάρεστα πράγματα και ζητάει η ψυχή τους κάτι ευχάριστο», δήλωσε με γλαφυρό τρόπο ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά και η αποστολή μας θα τιμήσει την πατρίδα και τα ελληνικά χρώματα. Επισκέφτηκα όλες τις ομοσπονδίες, είχα πολύ καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους και νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους διότι η συνδρομή και η αρωγή τους στην προετοιμασία ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Φεύγουμε με τις καλύτερες προοπτικές κι ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθούν γενικά οι υψηλές προσδοκίες. Από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου θα έχουμε κοντά μας και τον υφυπουργό κύριο Κοντονή και μαζί με την ηγεσία της Ε.Ο.Ε. και την αθλητική ηγεσία θ’ απολαύσουμε υπέροχα θεάματα αγώνων και διακρίσεων».

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Έπος: Φωτογραφίες του Game of Love με στίχους Ελλήνων ποιητών

Ο Ελύτης και ο Λειβαδίτης παίζουν το παιχνίδι της αγάπης και της τρασίλας.

"Το ότι πήγα στις καλόγριες ήταν από τα πιο προοδευτικά πράγματα που μου συνέβησαν"

Πόσα χρόνια σου παίρνει να συνέλθεις μετά τα χρόνια σου σε ένα σχολείο με τον δικό του ύμνο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24