ΤΖΟΥΝΤΟ

Ηλιάδης: "Νίκες και μετάλλια στο 5ο Ιliadis Cup"

Ηλιάδης: "Νίκες και μετάλλια στο 5ο Ιliadis Cup"
INTIME SPORTS

O ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για το 5ο Iliadis Cup που φιλοξενείται το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στο 5o Iliadis Cup, συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον των φίλων του τζούντο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μεγάλα ονόματα από 24 χώρες-υπερδυνάμεις του χώρου- θα αναμετρηθούν στη διεθνή διοργάνωση u-21 που φέρει το όνομα του δις ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη.

Πρόκειται για αγώνα που περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EJU), o οποίος ολοένα κερδίζει σε αίγλη και συμμετοχές. Το Sport24.gr μίλησε με τον εθνικό προπονητή-και πατέρα του Ηλία- Νίκο Ηλιάδη για τη σπουδαία διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Κύριε Ηλιάδη, ποιες είναι οι βλέψεις και οι προσδοκίες σας για τους αγώνες;

"Στους αγώνες θα συμμετάσχουν πολύ δυνατές χώρες, με μεγάλους αθλητές, ενώ, χαρακτηριστικό είναι, ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια, κυριάρχησαν και στα επερχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της κατηγορίας. Το γεγονός λοιπόν ότι αγωνίζονται οι υποψήφιοι για το ευρωπαϊκό βάθρο, δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κύπελλο Iliadis cup. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε, αλλά και να τους δούμε να αγωνίζονται με τους δικούς μας, τους Ελληνες. Χώρες όπως η Γεωργία, η Αρμενία. η Γερμανία ή ή Ιταλία λ.χ., έρχονται με πλήρη την εθνική τους ομάδα και όλα τα μεγάλα τους ονόματα".

Από τους Ελληνες αθλητές τι περιμένετε ;

" Νίκες και μετάλλια, γιατί είναι υψηλό το επίπεδο του ελληνικού τζούντο.. Επτά-οχτώ μετάλλια είναι μέσα στις δυνατότητες των αθλητών μας, που κάποιοι απ΄αυτούς είναι και πρωταθλητές Ευρώπης. Εκτός των άλλων πρόκειται για ένα τουρνουά με το οποίο "ανοίγει" η αγωνιστική σεζόν και αποτελεί μεγάλο κίνητρο η συγκομιδή βαθμών ενόψει ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος".

Ηλιάδης: "Νίκες και μετάλλια στο 5ο Ιliadis Cup"
INTIME SPORTS

Ο γιος σας, ο Ηλίας προς τιμήν του οποίου δόθηκε το όνομα στο διεθνές τουρνουά, θα παρακολουθήσει τους αγώνες;

" Λόγω των διεθνών υποχρεώσεών του, ποτέ έως τώρα ο Ηλίας δεν είχε μπορέσει να είναι παρών, όμως φέτος θα τους παρακολουθήσει και μάλιστα θα κάνει και την απονομή στους νικητές της κατηγορίας του, των-90 κιλών, την Κυριακή. Η παρουσία του αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους ξένους αθλητές, που τον θαυμάζουν και τον σέβονται πάρα πολύ. Εξάλλου, ο Ηλίας, θα παραμείνει για προπονήσεις στο sport camp στην Καλλικράτεια. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν να "κερδίσουν" από την κλάση και ικανότητές του".

Τι σημαίνει για τη Θεσσαλονίκη η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά;

" Παίζει μεγάλο ρόλο για την επιτυχία του τουρνουα το ότι φέτος το Iliadis cup διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Παλιότερα, όπου οι αγώνες γίνονταν στη Χαλκιδική λ.χ. οι προσβάσεις ήταν δύσκολες και άρα η συμμετοχή μικρότερη. Τώρα στην συμπρωτεύουσα και στο στάδιο του Ευόσμου, ψηλώνει ο πήχυς και από την άλλη πλευρά και οι φίλαθλοι της θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες".

Ηλιάδης: "Νίκες και μετάλλια στο 5ο Ιliadis Cup"
INTIME SPORTS

Εσείς, θα... επιβλέψετε τους Ελληνες αθλητές;

"Θα τους κοουτσάρουν οι προπονητές τους-θα τους δουν από κοντά στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους-... βέβαια θα βγάλω κι εγώ συμπεράσματα... Από πλευράς μου, εκτός των άλλων, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους, την ελληνική ομοσπονδία τζούντο, το Grand Hotel Palace που θα φιλοξενήσει τις αποστολές, την εταιρεία security ISS και τους δημάρχους Ευόσμου-Κορδελιού".

Ηλιάδης: "Νίκες και μετάλλια στο 5ο Ιliadis Cup"
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ