ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ντροπιαστικές στιγμές στο ρινγκ

Ντροπιαστικές στιγμές στο ρινγκ

Την πυγμαχία την έχει δοξάσει ο Μοχάμεντ Άλι και την έχουν καταντροπιάσει εκατοντάδες πυγμάχοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε ορισμένα ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα (videos).

Το άθλημα της πυγμαχίας το έχουν ντροπιάσει πολλοί. Απίστευτες στιγμές έχουν καταγραφεί στην ιστορία, οι οποίες σήμερα προκαλούν γέλιο.

Ας δούμε ορισμένες τραγελαφικές στιγμές:

Η μαμά έδειρε τον αντίπαλο

Ο Στιβ Μακάρθι γρονθοκοπούσε στη γωνία τον Τόνι Γουίλσον στο... μακρινό 1989. Ο Γουίλσον δεν φαινόταν πως θα άντεχε πολύ και θα έχανε με αξιοπρεπή τρόπο. Επενέβη ωστόσο η μητέρα του, η οποία καθόταν στις μπροστινές θέσεις και έβλεπε τον Μακάρθι να δέρνει το παιδί της. Άγνωστο που βρήκε τόση δύναμη η 62χρονη Μίνα εισέβαλε στο ρινγκ και κατέβασε το παπούτσι της στο κεφάλι του Μακάρθι.

Ο τελευταίος αποχώρησε και αρνήθηκε να επιστρέψει. Τότε ο διαιτητής ανακήρυξε νικητή τον Γουίλσον. Καταντροπιασμένος απαγόρευσε στη μητέρα του να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα του.

Ο μποξέρ που έριξε μπουνιά στον εαυτό του

Ο Τάισον Φέρι είναι γνωστός Βρετανό πυγμάχος. Με ύψος 2,06μ. αγωνίζεται στην κατηγορία βαρέων βαρών και έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχίες. Μόλις στον τέταρτο ωστόσο αγώνα του με αντίπαλο τον Λι Σουάμπι ο 26χρονος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο.

Του ξέφυγε και γρονθοκόπησε και τον εαυτό του. Τόσο ήταν το πάθος του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κι άλλοι προσπάθησαν να τον εκνευρίσουν, αλλά το ρεκόρ του Φέρι είναι 23-0.

Νοκ άουτ με μια γροθιά

Ο Μπράιν Σάδερλαντ ισχυριζόταν πως δεν είχε πατήσει το πόδι του σε ρινγκ πριν από τον αγώνα με τον Κένι Ράινφορντ. Ο Σάδερλαντ είχε κάνει το όνομα του ως μαχητής δρόμου που δεν είχε χάσει ματς.

Πάνω στο ρινγκ ωστόσο έχασε το θάρρος του. Μετά από ένα λεπτό όπου πήγαινε πέρα δώθε στο ρινγκ, ο Ράινφορντ τον στρίμωξε και με μια γροθιά τον έριξε κάτω.

Ο ηττημένος μποξέρ

Ο Μάνι Πακιάο, εθνικός ήρωας των Φιλιππίνων, ειναι ο πυγμάχος που... τελείωσε την καριέρα του Ρίκι Χάτον. Ο Βρετανός αποσύρθηκε από τα ρινγκ το 2009 μετά την ήττα του από τον Πακιάο. Τρία χρόνια μετά ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην ενεργό δράση. Ήταν άλλος άνθρωπος, έχασε και αποχώρησε για δεύτερη φορά. Οριστικά.

Ο κορυφαίος όλων των εποχών

Ο Τσάρλι Ζέλενοφ ισχυρίζεται πως είναι ο καλύτερος που έχει ανέβει ποτέ στα ρινγκ. Φυσικά έχει δώσει μόλις έναν αγώνα και σε αυτόν αποβλήθηκε γιατί έφτυνε τον αντίπαλο. Σε προπόνηση αντιμετώπισε τον πατέρα του Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Αφού έφαγε ξύλο από τον 59χρονο άνδρα, χτύπησε ύπουλα έναν άνδρα που έχει σχεδόν τα διπλάσια χρόνια του.

Ο... άσχετος Ιβάν Ντράγκο

Ο Κρόφορντ Γκρίμσλι θα μπορούσε να υποδυθεί τον "Ιβάν Ντράγκο" στις ταινίες "Ρόκι". Μέχρι το 1997 η καριέρα του πήγαινε πρίμα, κέρδιζε άνετα τους αγώνες. Το ίδιο περίμενε πως θα κάνει με αντίπαλο τον Τζίμι Θάντερ. Με το καλημέρα όμως έχασε τον αγώνα με νοκ άουτ.

Νοκ άουτ με τον αέρα

Αν φοβόταν ο Πολ Μπριγκς, δεν έπρεπε να ανέβει στο ρινγκ. Ο Ντάνι Γκριν ούτε που τον ακούμπησε και ο Μπριγκς έπεσε με τα γόνατα στο ρινγκ, παριστάνοντας το ζαλισμένο. Ο Μπριγκς αποδείχθηκε κακός ηθοποιός γιατί είχε στήσει τον αγώνα για χάρη συμμορίας στο Περθ, η οποία είχε στοιχηματίσει 100.000 δολάρια στην ήττα του. Στον ίδιο επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 δολαρίων και του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να συμμετέχει σε αγώνες.

Έχασε τα λεφτά του

Ο Τζέιμς ΝτεΓκέιλ ήταν τόσο σίγουρος πως θα κέρδιζε τον αγώνα με τον αντίπαλο του, Τζορτζ Γκρόουβς που έβαλε και στοίχημα υπέρ του εαυτού του. " Είμαι τόσο σίγουρος που θα καλύψω και την αμοιβή σου. Τα ποτά τα κερνάω εγώ", είπε στον αντίπαλο του.

Φυσικά ο Γκρόουβς νίκησε και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ο προπονητής του Γκρόουβς, Άνταμ Μπουθ απάλλαξε τον ΝτεΓκέιλ από την υποχρέωση να πληρώσει το στοίχημα.

Έβγαλα νοκ άουτ τους διαιτητές

Συνέβη και αυτό σε αγώνα του Κουβανού Πέδρο Γκαρδένας για το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής το 1982. Στο ματς με τον Γουίλι Ντεγουίτ ο Γκαρδένας έβγαλε κατά λάθος νοκ άουτ τον διαιτητή. Βρέθηκε και δεύτερος διαιτητής για να συνεχίσει τον αγώνα και πάλι ο Γκαρδένας χτύπησε και αυτόν. Τον Ντεγουίτ πάντως δεν τον νίκησε.

Πηγή: Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ