ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Το Sport24.gr παρουσιάζει την κορυφαία επαγγελματική ομάδα στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας. Το ξεκίνημα, η πενταετής πορεία, οι επιτυχίες, οι αθλητές, η διοίκηση, το παρόν και το μέλλον. Μιλούν ο ιδιοκτήτης Παντελής Παπάζογλου, ο τιμ μάνατζερ Βασίλης Αναστόπουλος και οι Γιάννης Ταμουρίδης και Περικλής Ηλίας (φωτογραφίες & videos)

Η αγωνιστική σεζόν του 2013 έφτασε στο τέλος της και η SP Tableware συμπλήρωσε πέντε χρόνια ζωής, γεμάτα επιτυχίες και όραμα για το άθλημα της ποδηλασίας.

Το Sport24.gr παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην κορυφαία επαγγελματική ομάδα στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας.

Το άθλημα της ποδηλασίας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στην κακή οργάνωση, τις λανθασμένες επιλογές και την μικροπολιτική λογική της ΕΟΠ, της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας, που αντί να έχει ως βασικό της στόχο την εξάπλωση του αθλήματος και την με ποικίλους τρόπους προσέλκυση, υποστήριξη και ανάδειξη των νέων ταλέντων αλλά και των ήδη καταξιωμένων αθλητών μας, διευκολύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο τους, αναλώνεται δυστυχώς σε αχρείαστες ίντριγκες, παράλογες αποφάσεις και – το χειρότερο – σε απαράδεκτη διαχείριση των οικονομικών της πόρων.

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Η απογοητευτική εικόνα του κρατικού φορέα της ελληνικής ποδηλασίας δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχουν θετικές προσπάθειες από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μια από αυτές, την σημαντικότερη των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει σήμερα το Sport24.gr σε ένα μικρό αφιέρωμα. Πρόκειται για την SP Tableware Pro Cycling Team, την πλέον επιτυχημένη επαγγελματική ομάδα στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας. Μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε από το μεράκι και την αγάπη μερικών ανθρώπων για το άθλημα. Και που σήμερα, έχοντας πλέον συμπληρώσει μια πενταετία λειτουργίας, μπορούμε να πούμε ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει τα αγωνιστικά αποτελέσματα με την ανάπτυξη της ποδηλασίας στο υψηλότερο επίπεδο στη χώρα μας.

2009 – ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν το 2009 όταν ο Παντελής Παπάζογλου, πρόεδρος του Κρόνου Νίκαιας και ο Γιώργος Λεβεντάκης, προπονητής και παλιός ποδηλάτης, αποφάσισαν να «στήσουν» μια καινούργια επαγγελματική ομάδα, την SP Tableware Pro Cycling Team, ο μεν πρώτος ως ιδιοκτήτης, ο δε δεύτερος ως τιμ μάνατζερ. Η ονομασία προήλθε από τον κύριο χορηγό, την γνωστή ελληνική εταιρεία ειδών οικιακής χρήσης SP Tableware, της οποίας ο Π. Παπάζογλου είναι συνιδιοκτήτης.

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος στον Ομφάλιο του 2013

Η SP απέκτησε αμέσως «στάτους» ομάδας Continental και ξεκίνησε την πορεία της με μεγάλα ονόματα τότε τον σημερινό τιμ μάνατζερ Βασίλη Αναστόπουλο και τον Γιάννη Ταμουρίδη. Οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν με κυριότερη την κατάκτηση της πρώτης θέσης της γενικής στον Γύρο της Ρουμανίας του 2009 από τον Ρώσο αθλητή της SP Tableware-Gatsoulis Bikes (το όνομα της ομάδας εκείνη τη χρονιά), Alexey Shchebelin (σημερινό αγωνιστικό διευθυντή της Katusha). Το 2010 ο Αναστόπουλος εγκατέλειψε την ενεργό δράση, όμως ένας ακόμα σημαντικός αθλητής προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας, ο Περικλής Ηλίας.

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος στο 2ο ετάπ του Γύρου Ρουμανίας 2013, ενώ πίσω του, ο Ισπανός αθλητής της SP, Χοακίν Σομπρίνο, παίρνει τη δεύτερη θέση.

Η SP συνέχισε την ανοδική της πορεία, ξεπερνώντας εύκολα τις άλλες δυο ελληνικές Continental ομάδες, Heraklion Kastro και Etcetera Worldofbike, πρωταγωνιστώντας τόσο σε βαθμολογούμενους αγώνες της UCI, όσο και σε αγώνες που διοργανώνονταν στην Ελλάδα. Εδώ να προσθέσουμε και τα δυο βάθρα στον Γύρο Ελλάδας του Γιάννη Ταμουρίδη (δεύτερη θέση το 2011 και τρίτη θέση το 2012). Τόσο ο «Βάσκος», όσο και ο Ηλίας, έχουν κερδίσει ετάπ φορώντας τη φανέλα της SP στον εθνικό μας αγώνα (όποτε θυμούνται να τον διοργανώσουν οι κύριοι της ΕΟΠ).

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος (αριστερά) και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης Μάγκουρας στον Ομφάλιο του 2013.

Μέσα στην τετραετία 2009-2012 η SP Tableware καθιερώθηκε ως μια υπολογίσιμη δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο και απόδειξη αυτού είναι οι υψηλότατες θέσεις που κατέλαβε στη βαθμολογία της UCI στο Europe Tour, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις Continental και οι Professional Continental ομάδες. Έτσι λοιπόν, το 2009 η SP κατέλαβε την 60η θέση, το 2010 την 55η, το 2011 την 41η και το 2012 την 42η (επί συνόλου περίπου 125 ομάδων κάθε χρόνο).

2013 – ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Γιώργος Μπούγλας, νικητής στο 5ο ετάπ του Γύρου της Ρουμανίας 2013.

Προς το τέλος του 2012 αποχώρησε από την SP ο τιμ μάνατζερ Γιώργος Λεβεντάκης και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Αναστόπουλος, μέχρι τότε assistant manager της ομάδας. Η σεζόν του 2013 που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, έκλεισε ξανά με θετικό πρόσημο. Μπορεί οι βαθμοί που μάζεψε η ομάδα στο εξωτερικό να ήταν λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω της αποχώρησης του Ταμουρίδη ο οποίος αγωνίστηκε με την Euskaltel Euskadi, αλλά η συγκομιδή στους εγχώριους αγώνες ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας.

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Η αποστολή της SP Tableware στον διεθνή αγώνα Tour of Five rings of Moscow (Μόσχα 2013)

Οι Έλληνες ποδηλάτες της SP, για πρώτη φορά τόσοι πολλοί σε αριθμό (επτά μέχρι το καλοκαίρι, οκτώ μετά την προσθήκη του Ηλία), πρωταγωνίστησαν σε όλους τους αγώνες στους οποίους πήραν μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους πέτυχαν νίκες στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Παράλληλα, πλαισιώθηκαν με επιτυχία από τους τρεις ξένους, τον Ισπανό και αρχηγό της ομάδας, Βίκτορ ντε λα Πάρτε, τον συμπατριώτη του, Χοακίν Σομπρίνο και τον Ολλανδό Πέτερ Φαν Ντάικ. Το αποτέλεσμα ήταν η SP, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να πάρει εύκολα την πρωτιά ανάμεσα στις ελληνικές Continental ομάδες και να τερματίσει στην 60η θέση του UCI Europe Tour, ανάμεσα σε 127 ομάδες!

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Βίκτορ Ντε Λα Πάρτε στο Tour of Sibiu του 2013.

Οι βαθμοί που κερδίζει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια η SP στη βαθμολογία της UCI, μεταφράζονται φυσικά και σε συμμετοχές των αθλητών μας στις μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα. Έτσι λοιπόν, μπορέσαμε πέρυσι να δούμε για πρώτη φορά μετά το 1984, Έλληνα ποδηλάτη να παίρνει μέρος στο αγώνισμα αντοχής δρόμου σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο, Γ. Ταμουρίδης)! Εκτός αυτού, ο Γιάννης Ταμουρίδης, πάλι χάρις στους βαθμούς που μάζεψε ο ίδιος αλλά και οι άλλοι αθλητές της SP, έγινε το 2011 ο πρώτος αθλητής μετά το 1995 που συμμετείχε στο αγώνισμα αντοχής δρόμου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτι που συνέβη και το 2012 και φέτος.

ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SP TABLEWARE

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Το βάθρο στο πρωτάθλημα Αττικής του 2013 με τους αθλητές της SP να καταλαμβάνουν τις 6 πρώτες θέσεις! Πρώτος ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, δεύτερος ο Γιώργος Καράτζιος και τρίτος ο Γιώργος Μπούγλας. Αριστερά ο Ιάκωβος Γεωργίου, πρόεδρος του ΠΕΣΑ Αστέρα.

Ας δούμε τώρα ποιοι αποτελούν το προσωπικό της SP και το ρόστερ της ομάδας. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύνθεση της φετινής σεζόν (2013).

- Παντελής Παπάζογλου: Ιδιοκτήτης

- Βασίλης Αναστόπουλος: Τιμ μάνατζερ

- Γιώργος Μανιάτης: Αγωνιστικός διευθυντής

- Μιχάλης Ταμανάκιας: Μηχανικός

- Γιάννης Βουγιουκλάκης: Μηχανικός

- Δημήτρης Πορικός: Μασέρ

- Γιάννης Παρασκευάς: Μασέρ

- Γιώργος Πολυπαθέλης: Μασέρ

- Μηνάς Μαλάτος: Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

- Αλέξανδρος Μανέτας: Υπεύθυνος οικονομικού σχεδιασμού

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ SP TABLEWARE ΓΙΑ ΤΟ 2013

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Η παρουσίαση της SP Tableware το 2013

- Victor De La Parte / 27 ετών (ανηφορίστας)

- Joaquin Sobrino / 31 ετών (σπρίντερ)

- Απόστολος Μπούγλας / 24 ετών (all rounder)

- Γιώργος Μπούγλας / 23 ετών (σπρίντερ)

- Γιώργος Καράτζιος / 23 ετών (all rounder)

- Περικλής Ηλίας / 27 ετών (ανηφορίστας)

- Βασίλης Σημαντηράκης / 24 ετών (all rounder)

- Δημήτρης Πολυδωρόπουλος / 24 ετών (χρονομετρίστας)

- Παναγιώτης Χατζάκης / 22 ετών (all rounder)

- Νεόφυτος Σακελλαρίδης Μάγκουρας / 24 ετών (χρονομετρίστας)

- Peter Van Dijk / 27 ετών (ανηφορίστας)

Εδώ να προσθέσουμε ότι η SP Tableware προέρχεται από τα ερασιτεχνικά σωματεία Κρόνος Νίκαιας και ΠΕΣΑ Αστέρας, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν ως φυτώρια, τροφοδοτώντας την ομάδα με νέους αθλητές.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Η SP Tableware χρησιμοποιεί τα ποδήλατα που φέρουν τη σφραγίδα του θρυλικού Έντι Μερξ.

Όπως είναι φυσικό, μια ποδηλατική ομάδα Continental έχει έναν αρκετά υψηλό προϋπολογισμό. Το μπάτζετ της SP Tableware για τη σεζόν 2013 ανήλθε περίπου στα 400.000 ευρώ. Από αυτά, περίπου τα μισά καλύφθηκαν από τον βασικό χορηγό της ομάδας, την εταιρεία ειδών οικιακής χρήσης SP Tableware, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λειτουργικά έξοδα που αφορούσαν σπόνσορες οι οποίοι κάλυψαν τις ανάγκες της SP σε εξοπλισμό και κάθε είδους υποστήριξη. Πιο αναλυτικά, οι χορηγοί για το 2013 ήταν:

- SP Tableware: Βασικός χορηγός της ομάδας.

- Ford: Η εταιρεία παρείχε οχήματα υποστήριξης.

- Racing Cycles: Η εταιρεία παρείχε στην ομάδα τα ποδήλατα που φέρουν τη σφραγίδα του θρυλικού Έντι Μερξ, καθώς και τον απαραίτητο ποδηλατικό εξοπλισμό (ανταλλακτικά, ρόδες κλπ).

- Jakroo: Η εταιρεία παρείχε την ποδηλατική ενδυμασία.

- GBF: Η εταιρεία παρείχε συμπληρώματα διατροφής.

- Oakley: Η εταιρεία παρείχε οπτικό εξοπλισμό.

- Gaerne: Η εταιρεία παρείχε την αγωνιστική υπόδηση των αθλητών.

- Retul: Η εταιρεία παρείχε επιστημονική υποστήριξη.

- M-Bike: Το ποδηλατικό περιοδικό ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Παντελής Παπάζογλου: «Να αναπτυχθεί η ελληνική ποδηλασία»

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Απο αριστερά, Γιώργος Μανιάτης, Γιάννης Ταμουρίδης, Βασίλης Αναστόπουλος, Περικλής Ηλίας και Παντελής Παπάζογλου. Γύρος Ελλάδας 2011, απονομές νικητών στην Πύλο.

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη της SP Tableware Pro Cycling Team, Παντελή Παπάζογλου, τόσο για την SP όσο και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην επαγγελματική ποδηλασία.

« Η ομάδα δημιουργήθηκε με βασική ιδέα να εκπροσωπηθεί η ελληνική ποδηλασία στο εξωτερικό, αφού οι Εθνικές ομάδες ποδηλασίας δρόμου δεν υπήρχαν. Είχαν γίνει κάποια πρώτα, δειλά βήματα με το Κάστρο, αλλά δεν προχώρησαν πολύ. Αποφασίσαμε λοιπόν το 2009 μαζί με τον Γιώργο Λεβεντάκη να φτιάξουμε κάτι καινούργιο και κάπως έτσι προέκυψε η SP Tableware».

« Μετά από πέντε χρόνια μπορώ να πω ότι ψυχικά είμαι ικανοποιημένος. Ξεκινήσαμε με το μεράκι που έγινε χόμπι και για το οποίο πρέπει να πληρώσεις χρήματα. Η ανταπόκριση από σπόνσορες βρίσκεται σε ένα καλό σημείο, όμως δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ακόμα μεγάλους χορηγούς από την Ελλάδα να επενδύσουν στην ομάδα. Θέλουμε να παράγουμε ένα έργο που να είναι σημαντικό για το άθλημα, να κάνει ένα βήμα μπροστά η Ελλάδα στην ποδηλασία και νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Από τον φετινό Γύρο της Ρουμανίας. Από αριστερά, Γιώργος Καράτζιος, Βίκτορ Ντε Λα Πάρτε (με τη φανέλα των σπριντ ανάβασης) και Γιώργος Μπούγλας (με τη φανέλα των σπριντ ευθείας).

« Κάθε χρόνο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, συναντιόμαστε όλοι οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα για να κάνουμε τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Αναλύουμε όλα τα δεδομένα (χορηγούς, στρατηγική, σχεδιασμό, τακτικές κλπ) και αποφασίζουμε πώς θα κινηθούμε. Προσπαθούμε πάντοτε να προσαρμόζουμε τη λειτουργία της ομάδας με τέτοιο τρόπο, ώστε το εγχείρημα να είναι βιώσιμο. Στόχος μας είναι να διατηρούμε τα υψηλά αγωνιστικά στάνταρ της SP και να ανεβάσουμε το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών».

« Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των αθλητών μας. Η βελτίωση των Ελλήνων ποδηλατών είναι εντυπωσιακή και αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ο Καράτζιος που στα 19 του δυσκολευόταν ακόμα και να τερματίσει, φέτος, σε ηλικία 22 χρονών, είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου που πρωταγωνιστεί όπου συμμετέχει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, όπως ο Γιώργος και ο Απόστολος Μπούγλας κλπ. Οι πρώτες θέσεις σε αγώνες, είτε εγχώριους είτε της UCI, ήταν για όλα αυτά τα παιδιά πριν μερικά χρόνια ένα άπιαστο όνειρο, το οποίο όμως έγινε πραγματικότητα».

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Η Ford παρέχει στην SP Tableware τα οχήματα υποστήριξης.

« Αν μας έχει επηρεάσει η κρίση; Σαφώς και μας έχει επηρεάσει, όπως όλη την Ελλάδα. Οι τακτικές επιχορηγήσεις από το κράτος έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Οι δέκα, δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ που παίρναμε, ήταν μια τεράστια βοήθεια κυρίως για τη λειτουργία συλλόγων όπως ο Κρόνος Νίκαιας, ο ΠΕΣΑ Αστέρας κλπ. Ο Κρόνος, για παράδειγμα, στον οποίο είμαι πρόεδρος, είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο που λειτουργεί από το 1992. Προσπαθούμε να έχουμε τμήματα όλων των ηλικιών, από τα μίνι μέχρι και τους μεγάλους, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Τα έξοδα είναι υψηλά. Οι μετακινήσεις, τα ποδήλατα, η ένδυση, η συντήρηση. Δεν έχουμε καμία συμπαράσταση όμως και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε όπως μπορούμε. Δεν παίρνουμε ούτε ένα σεντ από την πολιτεία».

« Παρά την κρίση, υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής ποδηλασίας. Μπορεί το άθλημα για πολλές δεκαετίες να ήταν έρμαιο στις διαθέσεις διαφόρων, όμως πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οι επαγγελματίες παράγοντες που είχαν μάθει να αρμέγουν την κρατική αγελάδα και να αδιαφορούν για το ίδιο το άθλημα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση. Το πάρτι που είχαν στήσει, τελειώνει».

Βασίλης Αναστόπουλος: «Μόνο Έλληνες το 2014»

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Βασίλης Αναστόπουλος μαζί με τον υπεύθυνο της χορηγού εταιρείας Retul (2013)

Ο τιμ μάνατζερ της SP Tableware μας μίλησε για την φιλοσοφία της ομάδας και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

« Η φιλοσοφία μας είναι πλέον διαφορετική. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η ανάπτυξη της ελληνικής ποδηλασίας. Εκεί θελήσαμε να δώσουμε έμφαση, ιδίως μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος έτρεξε φέτος με την Euskaltel Euskadi. Έτσι είδαμε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, Έλληνες αθλητές, εκτός των Ταμουρίδη και Ηλία, να καταλαμβάνουν πρώτες θέσεις σε βαθμολογούμενους αγώνες της UCI (Καράτζιος στο Tour of Tipaza και Γ. Μπούγλας στον Γύρο της Ρουμανίας). Επίσης να αναφέρω πως όλοι οι αθλητές της SP Tableware κέρδισαν αγώνες στην Ελλάδα».

« Σε ότι αφορά τους στόχους και τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, να πω ότι το 2014 δεν θα υπάρχουν ξένοι αθλητές στην ομάδα, αφού οι Έλληνες ποδηλάτες απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολιτική της SP Tableware είναι να επενδύσει στους Έλληνες, αφού το φετινό πείραμα πέτυχε. Στόχος μας θα είναι να επαναλάβουμε τις περσινές επιτυχίες και να έχουμε μια καλή πορεία στο εξωτερικό».

Γιάννης Ταμουρίδης: «Χωρίς την SP δεν θα υπήρχε ποδηλασία δρόμου στην Ελλάδα»

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Γιάννης Ταμουρίδης με τη φανέλα της SP Tableware και τα χρώματα του πρωταθλητή Ελλάδας (2012)

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αλλά και πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε ομάδα Pro Tour, Γιάννης Ταμουρίδης, μας μίλησε για τα χρόνια που έχει περάσει στην SP Tableware και για τη σημασία της στην ελληνική ποδηλασία.

« Αν δεν υπήρχε η SP δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα. Μετά από μια κακή χρονιά, η ομάδα αυτή μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω και να βρω τον λόγο για τον οποίο ήθελα και έπρεπε να κάνω ποδήλατο. Έτσι, από το 2009 μέχρι και το 2012 πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου ως αθλητής, κέρδισα εμπειρίες και αγώνες και μπόρεσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να αποτελέσω μέλος δηλαδή μιας ομάδας Pro Tour».

« Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ποτέ ότι θα οργανωνόταν μια ομάδα σαν την SP στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη σε όλα τα Βαλκάνια. Είναι πολλοί οι αθλητές που θέλουν να αγωνιστούν σε αυτήν, Έλληνες και ξένοι, γιατί γνωρίζουν πως αυτό θα είναι ένα θετικό βήμα για την καριέρα τους. Η καλή και σωστή δουλειά που έχουν κάνει τόσο ο Λεβεντάκης όσο και ο Αναστόπουλος, φέρνει συνεχώς αποτελέσματα, ενώ και η ομάδα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη».

« Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν δεν υπήρχε η SP, δεν θα υπήρχε και η ποδηλασία δρόμου στην Ελλάδα. Θα ήταν προς όφελος της ελληνικής ποδηλασίας αν μπορούσαν να φτάσουν στο επίπεδο της SP και άλλες ομάδες, όπως η Worldofbike ή η Kastro, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, κάτι που σίγουρα θα ωφελούσε τους Έλληνες ποδηλάτες. Έχουμε πολλά ταλέντα, αλλά πρέπει να βρίσκουν συνθήκες όπως αυτές που προσφέρει η SP, ώστε να γίνονται μεγάλοι αθλητές. Τα νέα παιδιά που ασχολούνται με την ποδηλασία έχουν δυνατότητες, φιλοδοξίες και όνειρα και η SP έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να χειριστεί το ταλέντο και να το οδηγήσει στην καταξίωση».

Περικλής Ηλίας: « Εξαιρετικό το κλίμα στην SP»

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Περικλής Ηλίας στο Tour of Sibiu του 2013

Ο Περικλής Ηλίας, ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε ποτέ τη φανέλα με τα χρώματα της ίριδας κερδίζοντας πέρυσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στο Mountain Bike Marathon (2012), μας μίλησε για τη δική του εμπειρία στην SP Tableware, καθώς και για τον ρόλο της ομάδας στην ελληνική ποδηλασία.

« Μέσα από την τριετή εμπειρία μου στην SP Tableware, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η ομάδα έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες ποδηλάτες να βελτιώσουν το επίπεδο τους και έχει δώσει ένα άλλο χρώμα στην Ελληνική αγωνιστική ποδηλασία. Μέσα στην ομάδα δουλεύουν άτομα τα οποία αγαπούν πραγματικά το ποδήλατο και προσφέρουν σημαντικό έργο. Αυτό σε συνδυασμό με τη φιλία που συνδέει αθλητές και προσωπικό, δημιουργεί ένα εξαιρετικό κλίμα, κάτι που βγαίνει προς τα έξω με τα πολύ καλά αποτελέσματα σε όσους αγώνες λαμβάνει μέρος».

« Προσωπικά μου έχει δώσει την δυνατότητα να τρέχω σε δυνατούς αγώνες δρόμου και να βελτιώνω συνεχώς το επίπεδο μου και τις γνώσεις μου επάνω στο άθλημα. Για την νέα χρόνια που έρχεται δεν χρειάζεται να πω πολλά, το μονό που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να αρχίσω ξανά προετοιμασία για τον μεγάλο στόχο του 2014, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Mountain Bike Marathon, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε αγώνας που θα παίρνω μέρος δεν είναι σημαντικός. Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά και να αφιερώσω πολλές ώρες πάνω και κάτω από το ποδήλατο!».

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ SP TABLEWARE (2009-12)

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Βασίλης Αναστόπουλος στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του το 2009 στην Ισπανία με τη φανέλα της SP Tableware.

1. 2009 / Γύρος Ρουμανίας (UCI 2.2), 1ο ετάπ, Γ. Ταμουρίδης

2. 2009 / Γύρος Ρουμανίας (UCI 2.2), Γενική κατάταξη, A. Shchebelin

3. 2009 / Tour des Pyrenées (UCI 2.2), 4ο ετάπ, W. Pedraza

4. 2010 / Trofeo Augustinho (UCI 2.2), 4ο ετάπ, C. Castablanco

5. 2011 / Γύρος Ελλάδας(UCI 2.2), 2ο ετάπ, Γ. Ταμουρίδης

6. 2011 / Γύρος Ελλάδας(UCI 2.2), 3ο ετάπ, Π. Ηλίας

7. 2011 / Γύρος Μαλαισίας (UCI 2.2), 3ο ετάπ, Γ. Ταμουρίδης

8. 2012 / Tour of Sibiu (UCI 2.2), Γενική κατάταξη, V. De La Parte

9. 2012 / Tour of Sibiu (UCI 2.2), Γενική ομαδική κατάταξη, Sp Tableware

10. 2012 / Cirquit d'Algerie (UCI 1.2), Γ. Ταμουρίδης

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ SP TABLEWARE ΤΟ 2013

SP Tableware, η ελληνική… SKY!

Ο Βασίλης Σημαντηράκης στον πρόλογο του Tour of Sibiu 2013 (UCI 2.1)

1. Γύρος Αλγερίας (UCI 2.2), 5ο ετάπ, V. De La Parte

2. Γύρος Αλγερίας (UCI 2.2), Γενική κατάταξη, V. De La Parte

3. Tour of Tipaza (UCI 2.2), 3ο ετάπ, Γ. Καράτζιος

4. Γύρος Ρουμανίας (UCI 2.2), 2ο ετάπ, Γ. Μπούγλας

5. Γύρος Ρουμανίας (UCI 2.2), 5ο ετάπ, Γ. Μπούγλας

6. Γύρος Θυσίας (Ελλάδα), Α. Μπούγλας

7. Tour World of Bike (Ελλάδα), Ν. Σακελλαρίδης Μάγκουρας

8. Ομφάλιος (Ελλάδα), Γ. Μπούγλας

9. Γύρος Σιθωνίας (Ελλάδα), Α. Μπούγλας

10. International Road Race Thessaloniki (Ελλάδα), Γ. Καράτζιος

Βίντεο: Στιγμές από την ιστορία της SP Tableware Pro Cycling Team

Βίντεο: Η ομάδα της SP Tableware, όπως παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν του 2013

Βίντεο: Η ομάδα της SP Tableware στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στην γενική ομαδική κατάταξη στο Tour of Sibiu του 2012 (UCI 2.2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ