ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Φεράρι: "Δεν είδα τον Άρμστρονγκ να ντοπάρεται"

Φεράρι: "Δεν είδα τον Άρμστρονγκ να ντοπάρεται"

Το όνομα του Ιταλού γιατρού Μικέλε Φεράρι αναφέρεται 480 φορές στην αναφορά της USADA για τον Λανς Άρμστρονγκ, όμως ο Φεράρι αναμένεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Το όνομα του Ιταλού γιατρού Μικέλε Φεράρι και "γκουρού του ντόπινγκ" σύμφωνα με τις καταθέσεις έχει συνδεθεί άρρηκτα με εκείνο του Λανς Άρμστρονγκ.

Στην αναφορά της USADA για τον Τεξανό ποδηλάτη που είδε να αφαιρούνται οι επτά τίτλοι του στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, το όνομα του Φεράρι αναφέρεται 480 φορές.

Ο Φεράρι σχεδιάζει να καταφύγει στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες, αφού ο Άρμστρονγκ δεν βρέθηκε θετικός ποτέ σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο "Al Jazeera" ο Φεράρι πρόσθεσε πως δεν είχε καμιά επαγγελματική ή προσωπική σχέση με τους συναθλητές του Άρμστρονγκ, οι οποίοι τον κατηγορούν στις καταθέσεις του.

" Δεν είδα ποτέ τον Λανς Άρμστρονγκ να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Δεν άκουσα ποτέ κάτι για αυτό. Ποτέ δεν μου ζήτησε πληροφορίες για το ντόπινγκ. Η δε σχέση μου με ορισμένους συναθλητές του Άρμστρονγκ υπήρξε σύντομη και περιστασιακή. Δεν ήταν αυστηρή. Με κατηγορούν έξι ποδηλάτες, αλλά αυτοί οι αθλητές δεν είχαν καμιά σχέση μαζί μου, δεν τους συμβούλευσα ποτέ".

Ο Φεράρι πιστεύει πως έχουν βάλει στόχο να τον παγιδεύσουν, προκειμένου να αποφύγουν εκείνοι τις κατηγορίες. Δεν έδωσε ονόματα στη συνέντευξη που παραχώρησε.

" Αυτό που μπορώ να πω για την έρευνα της USADA είναι πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, συγκεκριμένα δεν έχουν τίποτα εναντίον μου. Υποθέτω πως ορισμένοι από αυτούς τους αθλητές ήθελαν να σώσουν τον εαυτό τους γιατί η ομοσπονδιακή έρευνα θα αποκάλυπτε το ντόπινγκ που οργάνωναν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Έτσι συναίνεσαν στην έρευνα της USADA".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ