ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Σάββατο τίτλου ή παράτασης στην αγωνία στην Α1 ανδρών

Σάββατο τίτλου ή παράτασης στην αγωνία στην Α1 ανδρών

Το πιο κρίσιμο διήμερο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών πλησιάζει. Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Το πιο κρίσιμο διήμερο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών πλησιάζει. Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, είναι το προτελευταίο στη φετινή διοργάνωση και πολύ πιθανό να κρίνει τον πρωταθλητή. Ενδέχεται δε, να λυθούν από το Σάββατο τα ερωτηματικά και να μην χρειαστεί η δεύτερη ημέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι και συμμετέχει και στα δύο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός. Εάν νικήσει τον Α.Σ. Πέρα (μεθαύριο στις 16:00 ο αγώνας) τότε αυξάνει το απόλυτο των νικών, υποχρεώνει σε δεύτερη ήττα τον παραδοσιακό του αντίπαλο και ουσιαστικά εξασφαλίζει τον τίτλο. Την Κυριακή στις 10:00 θ’ αντιμετωπίσει και τον Α.Ο. Ταταύλα, αλλά θα έχει πλέον το περιθώριο να χάσει, διότι ο 3ος της βαθμολογίας έχει ήδη δύο ήττες από τον 1ο γύρο.

Να σημειωθεί ότι η επερχόμενη αγωνιστική δράση στην ομοσπονδιακή αίθουσα θα έχει έτσι κι αλλιώς... κανονική στέψη. Όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το Σάββατο και ώρα 15:45 θα γίνει η απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες της Α1 ανδρών 2014-2015, που εκκρεμούσε καιρό για δικαστικούς λόγους. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική στην Α2 ανδρών, ενώ το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Ύστερα από 11 αγώνες ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο στην Α1 και με τις νίκες 4-2 τόσο απέναντι στο Πέρα, όσο και απέναντι στα Ταταύλα έχει σαφές πλεονέκτημα για την πρωτιά. Με νέα νίκη το Σάββατο λογικά θα εξασφαλίσει την επιστροφή στον τίτλο έπειτα από το 2014. Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Ένιο Μέντες, Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη (η ομάδα των ντέρμπι στον 1ο γύρο) και Γιάννη Σγουρόπουλο (πιθανόν να πέσει τώρα στα …βαθιά).

Ο Α.Σ. Πέρα σαφώς κι έχει στο μυαλό του να καλύψει και την ήττα του πρώτου αγώνα, αλλά o αρχικός του στόχος είναι να επικρατήσει με οποιοδήποτε σκορ. Αν το καταφέρει, τότε θα περιμένει και την κυριακάτικη αναμέτρηση Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακού με την ελπίδα να υποστούν οι Πειραιώτες και δεύτερη ήττα και να βρεθεί εκείνος σε θέση ισχύος. Αν ο Ολυμπιακός χάσει από το Πέρα και νικήσει τα Ταταύλα τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ισοβαθμία στο τέλος με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας. Εδώ είναι που θα παίξουν ρόλο τα σκορ από τους δύο αγώνες Ολυμπιακού-Πέρα…

Το Πέρα του Χρήστου Λάμη προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας έναν αγώνα περισσότερο. Έμεινε γερά στη διεκδίκηση του τίτλου μετά τη νίκη με 4-3 επί του Α.Ο. Ταταύλα και θα τα δώσει όλα για να κάνει την ανατροπή στον 2ο γύρο. Στο επικείμενο ντέρμπι θα βασιστεί στους Κώστα Λαγογιάννη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Τα Ταταύλα βρίσκονται στην 3η θέση κι έχοντας χάσει από τους άλλους δύο διεκδικητές μόνο θεωρητικά είναι πια στο παιχνίδι της πρωτιάς. Θα συνεχίσει να κυνηγά το καλύτερο με την σπουδαία τριάδα των Γιάννη Βλοτινού, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Στέφανου Μανουσώφ. Το τελευταίο διήμερο στην Α1 ανδρών γίνεται στις 26-27 Μαρτίου.

Πολύ σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει και το πρόγραμμα στην Α2 ανδρών, που επίσης έφτασε στο προτελευταίο της Σαββατοκύριακο. Ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις του Άρη Νικαίας, ο οποίος βρίσκεται στη 2η της βαθμολογίας με 10 αγώνες. Στις 16:00 το Σάββατο αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ελληνικού, ο οποίος προηγείται στην κατάταξη μ’ έναν αγώνα παραπάνω και την Κυριακή στις 10:00 το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που επίσης μ’ ένα ματς παραπάνω είναι στην 3η θέση μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (των 10 αγώνων αυτός).

Σάββατο τίτλου ή παράτασης στην αγωνία στην Α1 ανδρών

Το πρόγραμμα στις δύο μεγάλες κατηγορίες:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης

Α.Ο. Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών

Α.Σ. Πέρα-Φιλία Ορεστιάδας

Άρης Βούλας-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Α.Σ. Πρόοδος

Το Σάββατο στις 16:00:

Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ταταύλα

Ίφιτος Πατρών-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πρόοδος

Ρεπό ο Άρης Βούλας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Πρόοδος-Ίφιτος Πατρών

Ο.Α. Χανίων-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός

Α.Σ. Πέρα-Άρης Βούλας

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Γυμνάσιο

Ε.Α. Βόχας-Άρης Νικαίας

Ρεπό οι Αετοί Πόλης

Το Σάββατο στις 16:00:

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Ελληνικού

Α.Σ. Γυμνάσιο-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ένωση Ποντίων-Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Αετοί Πόλης

Ρεπό η Ε.Α. Βόχας

Την Κυριακή στις 10:00:

Αετοί Πόλης-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Γυμνάσιο

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Νικαίας

Α.Ο. Ελληνικού-Ε.Α. Βόχας

Ρεπό ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001

* Αναφορικά με την επικύρωση του τίτλου του Α.Σ. Πέρα για την περσινή αγωνιστική περίοδο η ανακοίνωση της Τεχνικής Επιτροπής αναφέρει: «Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αριθμ. 12-11/2/2016 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού ΣΦΠ κατά της ΕΦΟΕΠΑ και του ΑΣ ΠΕΡΑ για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Στέφαν Ουές στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2014-15. Κατόπιν της απόφασης αυτής η ΤΕ επικύρωσε τον βαθμολογικό πίνακα της Α1 Ανδρών 2014-2015 και ανακοινώνει ότι η απονομή των επάθλων, που εκκρεμεί στις νικήτριες ομάδες της κατηγορίας θα γίνει στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το Σάββατο 20/2 και ώρα 15:45».

Στις θέσεις 5-8 του διπλού νεανίδων Γερασιμάτου/Φίσερ στο γαλλικό όπεν

Πολύ καλό πλασάρισμα είχαν η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Έλλη Φίσερ στο διπλό νεανίδων του διεθνούς τουρνουά της Γαλλίας, που είναι σε εξέλιξη στο Μετς. Οι 15άχρονες πρωταθλήτριες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στην κατηγορία των κορασίδων, μπήκαν στα προημιτελικά κι έπαιξαν για μετάλλιο δείχνοντας ξεκάθαρα ότι παραμένουν σε πολύ καλό δρόμο μετά την πρωτιά στο ομαδικό κορασίδων στο όπεν της Σερβίας τον περασμένο Οκτώβριο! Στον γύρο των «16» μάλιστα, απέκλεισαν δίδυμο από τη Γαλλία, μία χώρα που σταθερά εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες! Η Ανδριανού με τη Σοφρά αρκέστηκαν στις θέσεις 9-16, ενώ στον γύρο των «16» στο ταμπλό της «παρηγοριάς» των νεανίδων μπήκε η επίσης κορασίδα Φοίβη Πεχλιβανίδη. Το τουρνουά συνεχίζεται για την ελληνική αποστολή και με το ομαδικό σε νεάνιδες και κορασίδες και με τα ατομικά αγωνίσματα των κορασίδων.

Στο διπλό νεανίδων είχαν μπει δύο ελληνικά ζευγάρια το απόγευμα της Τετάρτης στον 3ο γύρο. Η δεξιόχειρας Φίσερ με την αριστερόχειρα Γερασιμάτου είχαν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις Γαλλίδες Τζουλιέτ Γκασκέ/Κλαιρ Μαρί Αβί και ανταπεξήλθαν εξαιρετικά. Παρότι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 με οριακή διαφορά στα σετ, έκαναν εντυπωσιακή αντεπίθεση και πανηγύρισαν τη νίκη. Κατέκτησαν με κλειστό σκορ το 3ο σετ και κυριάρχησαν στα δύο επόμενα (11-13, 9-11, 11-8, 11-5, 11-6). Στα προημιτελικά ανέβηκε κι άλλο ο βαθμός δυσκολίας, καθώς απέναντί τους στάθηκε το 2ο φαβορί το ρωσικό ζευγάρι των Ντάρια Τσέρνοραϊ/Μαρία Μαλάνινα. Οι αθλήτριες του Άρη 2006 ήταν αουτσάιντερ, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στο παιχνίδι των αντιπάλων και αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (6-11, 4-11, 7-11).

Η Ανδριανού με τη Σοφρά μέτρησαν δυνάμεις κόντρα σε πολύ αξιόλογο ασιατικό δίδυμο. Αντιμετώπισαν το 1ο φαβορί, τις Μακ Τζε Γουίνγκ/Λιου Κι από το Χονγκ Κονγκ και ηττήθηκαν φυσιολογικά με 3-0 σετ. Πάλεψαν γερά το 2ο σετ, το οποίο έχασαν στην παράταση (6-11, 10-12, 5-11).

Στους αγώνες «παρηγοριάς» των νεανίδων προχώρησε έναν γύρο η Φοίβη Πεχλιβανίδη. Επικράτησε 3-2 σε ντέρμπι με την Πουν Γιατ από το Χονγκ Κονγκ (κι ενώ ήταν πίσω 0-2 στα σετ). Στη 16άδα του ταμπλό έχασε από τη Γαλλίδα Βερέν Φριτσχ-Βινσόν με 3-0 (2-11, 3-11, 5-11).

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τη Ράκελ Αντράντε από την Πορτογαλία με 3-0 σετ, όπως 3-0 έχασε και η Παναγιώτα Ανδριανού από τη Μάρτα Σάντος, αθλήτρια της ίδιας χώρας. Η Ιωάννα Γερασιμάτου κάμφθηκε με 3-1 σετ από την Ελίζαμπετ Αμπραμιάν, η οποία αγωνίζεται με τη ρωσική υπηκοότητα.

Αύριο αρχίζουν και τα ομαδικά. Στις νεάνιδες η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο προκριματικό γκρουπ με την Τσεχία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο 1. Στις κορασίδες η Ελλάδα 1 (Φίσερ/Γερασιμάτου) μετέχει στο 3ο προκριματικό γκρουπ με τη Σλοβακία και το Βέλγιο και η Ελλάδα 2 (Πεχλιβανίδη/Παπαδημητρίου) στο 6ο και τελευταίο με την Τσεχία 1 και τη Γαλλία 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ