ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Champions League πράξη 2η με πολλούς κατόχους μεταλλίων από τη Βουδαπέστη

Champions League πράξη 2η με πολλούς κατόχους μεταλλίων από τη Βουδαπέστη

Μόλις τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έρχεται η συνέχεια στο Champions League ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα έχει έντονο χρώμα από νέους πρωταθλητές της ηπείρου.

Μόλις τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έρχεται η συνέχεια στο Champions League ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα έχει έντονο χρώμα από νέους πρωταθλητές της ηπείρου. Από σήμερα (26/10) μέχρι και την Παρασκευή διεξάγονται αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής των ομίλων και θα είναι παρόντες πολλοί από τους αθλητές, που έφυγαν με ένα μετάλλιο ή παραπάνω από τη Βουδαπέστη.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ομάδες τους (οι οποίες ως γνωστόν, βρίσκονται μαζί στο 3ο γκρουπ) και θ’ αναλάβουν και …ειδικές αποστολές κόντρα σε πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η γαλλική, Ενεμπόν του Κρεάνγκα αγωνίζεται σήμερα (στις 20:00 ώρα Ελλάδας) στην Τσεχία κόντρα στην Οστράβα και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει καλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η πολωνική, Μπογκόρια του Γκιώνη θα υποδεχτεί την Παρασκευή στις 20:00 τη γερμανική (επικεφαλής του γκρουπ) Σααρμπρίκεν και θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες της.

Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει τέσσερις μεταλλιούχους από την ουγγρική πρωτεύουσα. Κατ’ αρχάς στη Σααρμπρίκεν είναι ο Πάτρικ Φρανζίσκα, που για δύο χρόνια ήταν συμπαίκτης του Γκιώνη στην Μπορούσια Ντίσελντορφ. Ο Γερμανός άσος αναδείχτηκε προχτές πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών. Στη Σααρμπρίκεν αγωνίζεται και ο Πορτογάλος, Τιάγκο Απολόνια, που μπορεί στο απλό ν’ αποκλείστηκε νωρίς, όπως ο Έλληνας πρωταθλητής, όμως έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανέβηκε στο βάθρο κι ένας συμπαίκτης του Γκιώνη στην Μπογκόρια. Ο Πολωνός, Ντάνιελ Γκόρακ έφτασε στον τελικό του διπλού ανδρών και αρκέστηκε στη 2η θέση.

Στην Τσεχία εξάλλου, ο Κρεάνγκα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς, ο οποίος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό. Τον Σέρβο αθλητή της Οστράβα είχε νικήσει πολύ δύσκολα με 3-2 σετ ο Γκιώνης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ενεμπόν και Οστράβα έχουν ηττηθεί στην 1η αγωνιστική οπότε η αυριανή κόντρα τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για τις ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γενικά για τη συνέχεια φέτος στην Ευρώπη, αφού η 3η θέση στο γκρουπ δίνει «εισιτήριο» για το E.T.T.U. Cup. Από την άλλη πλευρά η Μπογκόρια και η Σααρμπρίκεν παίζουν για να πάρουν το προβάδισμα στο 3ο γκρουπ.

Αυτό το τριήμερο γίνονται και τα παιχνίδια των τριών άλλων ομίλων και τους περισσότερους πρωταθλητές Ευρώπης από τη διοργάνωση στην Ουγγαρία θα τους εμφανίσει η Οχσενχάουζεν. Το γερμανικό κλαμπ έχει στη σύνθεσή του τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί, που πήρε ασημένιο μετάλλιο στο απλό ανδρών, τον Πολωνό, Γιάκαμπ Ντίγιας (χάλκινο στο απλό και ασημένιο στο διπλό ανδρών) και τον Πορτογάλο, Ζοάο Ζεράλδο (χάλκινο στο διπλό ανδρών)! Επίσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Εμμανουέλ Λεμπεσόν ενισχύει τη γαλλική Ανζέ (πρώην μάδα του Γκιώνη), ο Σουηδός Ματίας Κάρλσον με το χάλκινο στο διπλό ανδρών και το ασημένιο στο διπλό μικτό τη γαλλική Ποντουάζ, ο Γερμανός, Τίμο Μπολ και ο Σουηδός, Κρίστιαν Κάρλσον (χάλκινο στο απλό και το διπλό ανδρών αντίστοιχα) τη γερμανική, Μπορούσια Ντίσελντορφ και ο Πορτογάλος, Ζοάο Μοντέιρο (χρυσό στο διπλό μικτό) τη γαλλική, Σαρτρ. Το laola1.tv θα μεταδώσει ζωντανά στο ίντερνετ και τις συναντήσεις της 2ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ