ΠΑΛΗ

Ολυμπιονίκης αρχηγός σπείρας!

Ολυμπιονίκης αρχηγός σπείρας!

Ο 5ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στην ελευθέρα πάλη, Αφταντίλ Ξανθόπουλος εκτιμάται πως είναι ο "εγκέφαλος" συμμορίας Γεωργιανών που έσπειρε τον τρόμο σε ηλικιωμένους στην Αττική.

Ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, 5ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στην ελευθέρα πάλη, συνελήφθη από την αστυνομία. Η εφημερίδα Real News αποκάλυψε πως ο Ξανθόπουλος βρίσκεται ανάμεσα σε 11 άτομα γεωργιανής καταγωγής που έπεσαν στα χέρια της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ).

Εκτιμάται πως ο 4ος παγκόσμιος πρωταθλητής του 1999 στα 97 κιλά υπήρξε ο "εγκέφαλος" της συμμορίας των Γεωργιανών που απειλούσε ηλικιωμένους στην Αττική, ακόμα και με πυρακτωμένο σίδερο!

Τα μέλη της συμμορίας είχαν στήσει κύκλωμα παρακολούθησης με συμπατριώτισσες τους, οι οποίες εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί και αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι γυναίκες ενημέρωναν τη συμμορία για την οικονομική κατάσταση των εργοδοτών τους, το πρόγραμμα τους και τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι.

Έτσι δεν μπορούσε να προστατεύσει κανείς τους άτυχους ηλικιωμένους, οι οποίοι δέχονταν εισβολή στα σπίτια τους, τους φίμωναν και έκλεβαν την περιουσία τους. Μέχρι και υπνωτικό είχε ρίξει μια οικιακή βοηθός στη γυναίκα του σπιτιού, ενώ σε μια άλλη περίπτωση μια γυναίκα και η ανήλικη κόρη της βασανίστηκαν με πυρωμένο σίδερο όταν δεν συνεργάστηκαν με τους κλέφτες.

Στην κατοχή των μελών της συμμορίας βρέθηκαν χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, δύο καραμπίνες, ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Τον Ξανθόπουλο έφερε στη χώρα μας η ομοσπονδία πάλης τη δεκαετία του 90, του έδωσε ελληνικό διαβατήριο όπως έκαναν ως επί το πλείστον όλες οι ελληνικές ομοσπονδίες εκείνα τα χρόνια. Τα μετάλλια πληρώνονταν αδρά από το κράτος και οι επικεφαλής των αθλητικών ομοσπονδιών έκαναν τους ξένους Έλληνες σε μια νύχτα, ενώ υπάρχουν παραδείγματα πλαστογράφησης της ηλικίας και Ελληνων αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ