NFL

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Saints και Falcons κερδίζουν εμφατικά μεγάλους αντιπάλους, την ώρα που το Ντένβερ κλείνει το division και οι Packers αγγίζουν κορυφή.

Στο μεγαλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής οι Packers υπέταξαν τους Patriots διατηρώντας το αήττητο του Lambeau Field, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικό αν καταφέρουν να πάρουν το #1 seed της NFC.

Κατά τα άλλα η εικόνα των πλέι-οφ όσο προχωράμε τόσο και περιπλέκεται αντί να δει ομάδες να ξεχωρίζουν. Δύο νίκες-έκπληξη των ομάδων του NFC South, ο αναπάντεχος καταποντισμός του AFC North, και οι τρεις μονόλογοι στα παιχνίδια του Thanksgiving έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό, τη στιγμή που στην κορυφή και των δύο περιφερειών συναντάμε ισοβαθμίες και 5 από τα 8 divisions δεν βρίσκονται πουθενά κοντά στο να μπορούν να κριθούν.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής καθώς φτάσαμε στο 75% της σεζόν:

Thanksgiving: Lions-Bears 34-17, Cowboys-Eagles 10-33, 49ers-Seahawks 3-19.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: Colts-Redskins 49-27, Texans-Titans 45-21, Rams-Raiders 52-0, Bills-Browns 26-10, Ravens-Chargers 33-34, Buccaneers-Bengals 13-14, Jaguars-Giants 25-24, Vikings-Panthers 31-13, Steelers-Saints 32-35, Falcons-Cardinals 29-18, Packers-Patriots 26-21, Chiefs-Broncos 16-29, Jets-Dolphins 13-16.

Πάμε να δούμε τις σημειώσεις από μια χορταστική αγωνιστική, για το μεγάλο ντέρμπι, για την Ημέρα των Ευχαριστιών, για την είσοδο Johnny Manziel, για το ακόμα ζωντανό NFC South, και για την εικόνα των πλέι-οφ 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

O Tom Brady απλά ήθελε να το κερδίσει αυτό

Ερχόμενος σε αυτό το παιχνίδι-σταυροδρόμι στα τελειώματα μιας επικής σεζόν που τον έχει δει, μαζί με την ομάδα του, να αμφισβητείται με τρόπους που φυσιολογικά θα τον έκαναν έξαλλο, ο Tom Brady, πάντα ακραία ανταγωνιστικός και πωρωτικά τσαντισμένος, ήθελε πάρα πολύ να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Φυσικά και για τις βαθμολογικές επιπλοκές, αν και υποπτεύομαι για κάτι περισσότερο από αυτό. Εξάλλου οι Patriots συνεχίζουν να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους όσο αφορά το #1 seed της AFC. O Brady νομίζω περισσότερο ήθελε αυτό το παιχνίδι επειδή ήταν αυτό που ήταν: Μια επική τιτανομαχία ανάμεσα στους δύο καλύτερους quarterbacks που παίζουν αυτή τη στιγμή, καθώς ηγούνται των δύο πιο καυτών ομάδων του NFL.

“Όλη σου τη ζωή περιμένεις για στιγμές σαν αυτήν και εμείς απλά δεν τα καταφέραμε”, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου, έχοντας χρησιμοποιήσει άλλες τρεις φορές φράσεις που ξεκινούσαν από “I wish”. Ο Brady δεν ευχόταν να είχαν κερδίσει για να κρατήσουν το προβάδισμα ενός παιχνιδιού στην AFC. Ευχόταν να είχαν κερδίσει επειδή έπαιζαν απέναντι στους Packers του Aaron Rodgers.

Οι Patriots άντεξαν στο Lambeau περισσότερο από τις άλλες ομάδες φέτος. Αν και διαρκώς έδιναν την αίσθηση πως κρατιούνταν με νύχια και με δόντια, η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ υπέρ των Packers. Είχες τις φανταστικές στιγμές του Brady, είχες τις στιγμές που ο Gronk έμοιαζε ασταμάτητος, είχες ένα ντέρμπι ανάμεσα στους κορυφαίους να παραμένει ανταγωνιστικό μέχρι τελευταίου drive. Όμως, τελικά, από την αρχή ως το τέλος, οι Packers του Rodgers ήταν ένα κλικ καλύτεροι, μονίμως.

Έπρεπε να φτάσουμε βαθιά στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνουν punt οι Packers- αν δεν τα θαλάσσωναν συχνά στο τέλος των drives, αν ο Adams δεν είχε ένα τρελό drop για σίγουρο touchdown, η διαφορά ίσως ήταν μεγαλύτερη. Αλλά ακόμα κι έτσι, όταν οι Patriots κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά στους 2 στο τέλος του α’ ημιχρόνου, χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μισό λεπτό για να βρει ο Rodgers στον Nelson και μαζί να ανοίξουν ξανά την ψαλίδα της διαφοράς με αυτό το απίστευτο TD. Σα να λέγαν, “ΟΚ, καλή προσπάθεια αλλά μην πολυελπίζετε”.

Στο 1st down των Packers που έκρινε το παιχνίδι στα 2 λεπτά πριν τη λήξη, ο Tom Brady, πάντα αγριεμένος σε καταστάσεις κοντινού, έντονου ανταγωνισμού, ξέβρασε από το στόμα του τρία συναπτά “FUCK”, με την ήττα πια δεδομένη. Ίσως να έχει την ευκαιρία για τη ρεβάνς, απέναντι και στους Packers, απέναντι και στον Rodgers.

Δείγμα του πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στο NFL, λόγω και του πολύ μικρού δείγματος αγώνων μέσα σε μια σεζόν, είναι και η σύγκριση εκτιμήσεων ανά τεταρτημόριο της σεζόν. Αμέσως μετά το 25% της σεζόν οι Packers και οι Patriots έμοιαζαν σχεδόν ξοφλημένοι ήδη, με τους Packers να έχουν πέσει στο 1-2 και τους Pats να έχουν φάει σφυροκόπημα από τους Chiefs. Αμέσως πριν το τελευταίο 25% οι δυο τους μοιάζουν αναμφίβολα οι δύο καλύτερες ομάδες του NFL, βρίσκονται (ή έστω ισοβαθμούν) στην πρώτη θέση των περιφερειών τους, και δείχνουν φαβορί για μια επανάληψη της σύγκρουσής τους στο Super Bowl.

Από το τέλος του Q1 της σεζόν ως το τέλος του Q3 μεσολαβούν για την κάθε ομάδα όσα παιχνίδια απόμένουν από τώρα ως το Super Bowl, οπότε μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν όσο εύκολα άλλαξαν στο τελευταίο δίμηνο και φτάσαμε ως αυτό το ντέρμπι κορυφής. Όμως ίσως και να μην αλλάξει πια τίποτα, και η διαδρομή ως εδώ να ήταν απλά δύο ομάδων που ξεκαθάριζαν τα προβλήματά τους, έβρισκαν τους εαυτούς τους, συγκέντρωναν ξανά πίσω υγιές όλο το ρόστερ τους, και τώρα είναι απλά έτοιμες να συνεχίσουν να κυλούν σαν οδοστρωτήρες προς τη γραμμή τερματισμού.

Ο Brady σίγουρα πιστεύει αυτή την τελευταία εκδοχή. Μάλλον γι’αυτό “απλά ευχόταν να το κερδίζανε αυτό”.

(Cannon) Blast from the past

Προς τιμήν του Blount που, παίζοντας το δεύτερο παιχνίδι του αφότου οι Patriots τον περιμάζεψαν, αντιμετώπισε τους Packers, ας θυμηθούμε ένα από τα κλασικότερα, πιο τρομακτικά, runs στην ιστορία του NFL. Blount εναντίον Packers. Δε χορταίνεις να το κοιτάς.

Money on my mind

O Johnny Manziel ανέλαβε τα ηνία των Browns στην 4η περίοδο της ήττας του Κλίβελαντ από τους Bills. Για ήττα που πληγώνει τους Browns στο κυνήγι των πλέι-οφ και μάλιστα από ομάδα που θα τους ανταγωνιστεί άμεσα για μια wild card θέση, στο Κλίβελαντ σήμερα νομίζω θα είναι απρόσμενα ενθουσιασμένοι.

Ο Pettine αντικατέστησε τον άνισο Hoyer (που κουβάλησε τους Browns ως εδώ) με τον Manziel, ο οποίος προχώρησε σε ένα touchdown drive που περιελάμβανε 3/4 πάσες και ένα τρέξιμο του ίδιου στο end zone πριν ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του κάνει το ντεμπούτο του στο NFL.

Η κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί φέτος οι Browns ήταν αυτό που λέμε ‘ευχάριστος πονοκέφαλος’ μόνο που ως γνωστόν δεν υπάρχει ευχάριστος πονοκέφαλος, υπάρχει απλά πονοκέφαλος, και από ένα σημείο και μετά θες απλά να πάρεις φόρα και να κουτουλήσεις σε μια γωνία για να σταματήσει. Ο Hoyer πήγαινε την ομάδα πολύ καλύτερα από όσο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ρεαλιστικά να προσδοκά, όμως το μέλλον των Browns είναι ο Manziel οπότε αργά ή γρήγορα αυτή η αμήχανη κατάσταση θα έπρεπε να επιλυθεί κάπως. Ο Hoyer μπορεί να απόρησε για την αντικατάστασή του, όμως δε θα έπρεπε: Στην πρώτη αφορμή ήταν δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.

Είναι όπως όταν ο Jim Harbaugh αντικατέστησε τον Alex Smith για τον πιο ταλαντούχο, πιο ελπιδοφόρο, πιο αθλητικό, πιο νέο quarterback του στους 49ers. Έρχεται κάποια στιγμή το σημείο που ευχαριστείς θερμά τον παλιό για ό,τι κατάφερε, ειδικά αν ήταν περισσότερα από όσα ποτέ κι εσύ περίμενες, και προχωράς παρακάτω με την αληθινή δική σου επιλογή (που ελπίζεις να σου βγει). Με την εξέλιξη δε μπορείς να τα βάλεις. Να:

Ο Pettine λέει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι βασικός για τους Browns στο τελευταίο τέταρτο της σεζόν, αλλά θα σοκαριστώ αν δεν είναι ο Manziel- σε κάποιο σημείο πρέπει να δεις πρακτικά τι είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου.

Ταβάνι

Kansas City Chiefs. Κάπου ανάμεσα στο εξαιρετικό και στο μέτριο βρίσκεται, απαρέκλιττα, η αρμάδα των Reid/Smith. Αναρωτιέμαι πόσες ήττες σε πρώτους γύρους μελλοντικών πλέι-οφ κρύβει μέσα της αυτή η ομάδα.

Don’t shoot

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Οι παίχτες των St. Louis Rams μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μιμούμενοι την κίνηση παράδοσης μετά το “ψηλά τα χέρια”, βάζοντας το δικό του μικρό λιθαράκι στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στο Φέργκιουσον εναντίον της απόφασης στην υπόθεση Μάικλ Μπράουν. Για μέρες πριν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού υπήρχε μια διαρκής συζήτηση σχετικά με το αν θα είναι ασφαλές να παιχτεί στο Σαιντ Λούις τη δεδομένη περίοδο. Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, διεξήχθη κανονικά. Συνέτριψαν τους Raiders με 52-0.

Legion of Toon

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Υποθέτω πως ένας τρόπος για να κερδίσουν οι Saints ένα ματς που δεν έχουν κερδίσει ποτέ μετά το 1987, είναι να μοιράσει ο Drew Brees touchdowns στον Watson, τον Lorig και τον Toon μέσα σε μια περίοδο.

Οι Saints ταξίδεψαν στο Πίτσμπουργκ ως μεγάλο αουτσάιντερ- μετά από 3 διαδοχικές ήττες στη Νέα Ορλεάνη, και έχοντας 0/3 απέναντι στο AFC North, είχαν τώρα να παίξουν εκτός έδρας την πιο φορμαρισμένη ομάδα εκείνου του division. Η διαρκής πίεση στον Roethlisberger απέδωσε, καθώς ο QB των Steelers ήταν άστοχος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας εύκολα throws, μη εντοπίζοντας ξεμαρκάριστους receivers και όντας τυχερός που του έγιναν μόνο 2 interceptions. To τελικό αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα: Ύστερα από ένα προβληματικό ξεκίνημα στα πρώτα 3 drives τους, οι Saints συνέχισαν τον αγώνα σκοράροντας touchdowns σε όλες πλην μίας των επόμενων 6 επιθέσεών τους, με τον Brees να μοιράζει μαεστρικά τη μπάλα και με τον Jimmy Graham να μην έχει ούτε ένα άγγιγμα μπάλας όλο το βράδυ.

Αρχίζει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προβλέψει κανείς αν στο γήπεδο θα κατέβουν οι Saints που χάνουν παιχνίδια από τους Browns και λυγίζουν τους Buccaneers στην παράταση ή οι Saints που κέρδισαν άνετα Steelers και Packers, όμως στο 5-7 και με 4 παιχνίδια ακόμα απέναντι σε ισάριθμες ομάδες με αρνητικά ρεκόρ, το NFC South μοιάζει έξαφνα ως ένα division που ίσως (ίσως!) και να κερδηθεί από μια όχι αμελητέα ομάδα, με όχι αρνητικό ρεκόρ.

Λίγο αργότερα οι Falcons κέρδισαν επίσης ανενότατα τους πρωτοπόρους Cardinals, που σαφώς και μετά τον τραυματισμό του Palmer δεν είναι η ίδια ομάδα, και κράτησαν την πρωτοπορία του division. Δε μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς ποια θα ήταν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή αν ο Mike Smith δεν είχε καταφέρει να χάσει μόνος του δύο παιχνίδια που πραγματικά δε χάνονταν. Ως έχει, το πρόγραμμά των Falcons είναι σαφώς πιο δύσκολο στη συνέχεια από των Saints, όμως ύστερα από τις νίκες και των δύο ομάδων απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, ο επερχόμενος αναμεταξύ τους ‘τελικός’ μοιάζει σήμερα λίγο πιο ουσιώδης από ό,τι έμοιαζε χθες.

Οι Raiders

Αυτή είναι μια ομάδα NFL.

Στο μεταξύ, κάπου ανάμεσα στον δεύτερο εξορισμό του RG3 στον πάγκο για δεύτερη συνεχή χρονιά (από δεύτερο διαδοχικό κόουτς της ομάδας της Ουάσινγκτον), και στην μάλλον βέβαιη απομάκρυνση Jim Harbaugh από τους 49ers στο τέλος της σεζόν, αναρωτιέμαι ποιο είναι το ενδεχόμενο του χρόνου να δούμε μια ομάδα Raiders με κόουτς Harbaugh και quarterback RG3.

Και μαζί, αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το πιο συναρπαστικό ή το πιο λυπηρό ενδεχόμενο.

Ευχαριστίες

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Στα χαρτιά το line-up παιχνιδιών της Ημέρας των Ευχαριστιών έμοιαζε καθηλωτικό. Ένα Lions-Bears για πρόγευμα (αν μη τι άλλο φαινόταν διασκεδαστικό) και ακολούθως δύο ματς-τελικοί: Eagles-Cowboys (γα το στέμμα του NFC East) και 49ers-Seahawks (αυτομάτως μεγάλο ντέρμπι).

Τελικά και τα τρία ματς κατέληξαν μονόλογοι. Κι αν αυτό το περιμέναμε (παρά τη δυνατή αρχή των Bears) στο Ντιτρόιτ, με την επίθεση των Lions επιτέλους να θυμίζει κάτι από την περίοδο του Jim Schwartz, ότι θα ήταν εξίσου μονόπατα και τα δύο επόμενα ήταν κάπως αναπάντεχο.

Οι Eagles έπαιζαν τόσο γρήγορα που δεν προλάβαινα να στείλω το βλέμμα μου σε άλλο σημείο της οθόνης πριν ξεκινήσουν το επόμενο snap. Οι Cowboys δεν είχαν καμία ελπίδα να ακολουθήσουν, και τώρα έχουν χάσει τον έλεγχο της μοίρας τους, με τους Eagles μεγάλο φαβορί στο division.

Στο μεταξύ, το 49ers-Seahawks είναι το αγαπημένο μου rivalry του μοντέρνου NFL, αλλά αυτό το ματς ήταν σχεδόν τυπικό. Αν έπαιζαν για 6 ακόμα ώρες οι 49ers λογικά δεν θα κατάφερναν να σκοράρουν ποτέ. Οι Seahawks κάνουν το πρώτο τους διπλό επί εποχής Wilson/Kaepernick και είναι και σημαντικό: Καθαρίζοντας επαγγελματικά και κλινικά τους δύο μεγάλους τους αντίπαλους στο division μέσα σε 5 μέρες (και Cardinals και 49ers με 19-3!), οι Seahawks όχι μόνο έμειναν γερά μες στη μάχη για wild card θέση, αλλά πλέον στο 1 ματς πίσω από την Αριζόνα, μοιάζουν φορμαρισμένοι και πανέτοιμοι στο ακριβώς σωστό σημείο της σεζόν. Καθώς μάλιστα υποδέχονται τους Cardinals στη συνέχεια, μοιάζουν πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για να διατηρήσουν τον τίτλο τους στο NFC West.

Θυμηθείτε. Πριν 2 βδομάδες οι Cardinals απείχαν 3 παιχνίδια από Seahawks/49ers και 2 παιχνίδια από κάθε άλλο διώκτη τους στην NFC με όλες τις ισοβαθμίες υπέρ τους. Τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και τα πλέι-οφ. Το NFL είναι παρανοϊκό μερικές φορές.

Κόκκινη σημαία

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Στο τέλος του παιχνιδιού των Bengals με τους Buccaneers, η ομάδα της Τάμπα κατευθυνόταν σε ένα drive που έμοιαζε πάρα πολύ με νικητήριο. Ήθελαν field goal για νίκη και είχαν μόλις συμπληρώσει πάσα στις 20 γυάρδες από το end zone των Bengals με 12” στο ρολόι. Τέλος, ναι;

Όχι, επειδή είχαν 12 παίχτες στο γήπεδο στην αμέσως προηγούμενη φάση. Ο Marvin Lewis το είδε, όμως σύμφωνα με τους κανονισμούς κανείς δε μπορεί να κάνει challenge στο τελευταίο δίλεπτο ενός αγώνα- γίνεται αυτόματα. Μόνο που εν προκειμένω αυτό δε συνέβη κι έτσι ο Lewis πέταξε όντως την κόκκινη σημαία. Δεν δικαιούτο challenge και χρεώθηκε ένα τάιμ άουτ, όμως έστω κι έτσι κέρδισε την προσοχή διαιτητών, κάνοντάς τους να κοιτάξουν πιο προσεκτικά τη φάση.

Έτσι κι έγινε, οι Bucs χρεώθηκαν ποινή, βγήκαν εκτός field goal range και έχασαν το παιχνίδι. (Και το AFC North γλίτωσε με μία νίκη στην αγωνιστική, μιας και οι Ravens ηττήθηκαν στο τέλος από τους Chargers.)

Η παραβίαση των (ανόητων) κανονισμών από τον Lewis έσωσε μια νίκη από το πουθενά για την ομάδα του, που εκμεταλλευόμενη τις ήττες όλου του υπόλοιπου division ξέφυγε με ενάμιση παιχνίδι διαφορά καθώς απομένουν τέσσερα. Μοιάζει απίστευτο και μόνο το να πληκτρολογώ μια τέτοια φράση, αλλά η απόφαση του Marvin Lewis μπορεί και να έστειλε τους Bengals στα πλέι-οφ.

(Επίσης, αυτό μοιάζει υπερβολικά πολύ με μια από αυτές τις κρίσιμες φάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα μια αλλαγή κανονισμών. Προσωπικά πιστεύω πως τα πάντα πρέπει να είναι πάντοτε αντικείμενο προς challenge. Δεν υπάρχει λόγος ξαφνικά στο τελευταίο δίλεπτο να μη μπορεί ένας προπονητής να κάνει challenge. Και προφανώς το ίδιο πιστεύει κι ο Marvin Lewis.)

Η εικόνα των πλέι-οφ

Η NFC έμοιαζε ξεκάθαρη πριν 2 βδομάδες και τώρα μπορεί ο #1 να μην πάει καν στα πλέι-οφ. Δεν είναι αστείο: Μπορεί φέτος να δούμε ομάδα που βρίσκεται τώρα στο 9-3, να χάνει τα πλέι-οφ. Ο λόγος είναι πως 6 ομάδες στις 8 ή 9 νίκες παίζουν για 5 θέσεις. Ουπς. Όπως και νά’χει, οι παραπάνω ομάδες ελέγχουν την κατάσταση. Αν κερδίζουν οι ίδιες, κερδίζουν τα divisions τους.

Κατάταξη και σχόλια:

ΑFC

1. Patriots (9-3). Έχουν την ισοβαθμία με τους Broncos. Αν κερδίσουν τα υπόλοιπα παίρνουν το #1, αλλά έχουν 3 ματς με διεκδικητές πλέι-οφ της AFC. Πρόγραμμα: @Chargers, Dolphins, @Jets, Bills.

2. Broncos (9-3). Πρακτικά κλείδωσαν το division (2 ματς απόσταση + ισοβαθμία) και ελπίζουν σε γκέλα των Pats. Όπως και οι αντίπαλοί τους, έχουν 3 ματς με διεκδικητές της AFC. Πρόγραμμα: Bills, @Chargers, @Bengals, Raiders.

3. Bengals (8-3-1). Έχουν ενάμιση ματς προβάδισμα από το υπόλοιπο division αλλά τους μένει ένα μέσα-έξω με τους Steelers οπότε απολύτως τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρόγραμμα: Steelers, @Browns, Broncos, @Steelers.

4. Colts (8-4). Πρόγραμμα: @Browns, Texans, @Cowboys, @Titans.

5. Chargers (8-4). Έξαφνα βρέθηκαν με wild card θέση, αλλά το να την κρατήσουν θα είναι εντελώς άλλη ιστορία. Αν τα καταφέρουν με το πρόγραμμα που έχουν τότε τι να πω, πάνε για Super Bowl. Πρόγραμμα: Patriots, Broncos, @49ers, @Chiefs.

6. Dolphins (7-5). Στα υπέρ τους ότι έχουν εύκολο τελείωμα. Κι ότι παίζουν καλά, υποθέτω. Πρόγραμμα: Ravens, @Patriots, Vikings, Jets.

---

7. Chiefs (7-5). Υπάρχουν 6 ομάδες στο 7-5, στην κόντρα για μία θέση. Οι Chiefs δεν έχουν το ευκολότερο πρόγραμμα μεταξύ αυτών. Πρόγραμμα: @Cardinals, Raiders, @Steelers, Chargers.

8. Bills (7-5). Πρόγραμμα: @Broncos, Packers @Raiders, @Patriots.

9. Ravens (7-5). Από όλο το μπούγιο του 7-5 μου φαίνεται πως είναι στην καλύτερη θέση για να αρπάξουν κάποιου είδους θέση στα πλέι-οφ. Πρόγραμμα: @Dolphins, Jaguars, @Texans, Browns.

10. Steelers (7-5). Πρόγραμμα: @Bengals, @Falcons, Chiefs, Bengals.

11. Browns (7-5). Εξακολουθεί να μοιάζει εφικτό να κρίνεται η θέση στα πλέι-οφ σε ματς τελευταίας αγωνιστικής με τους Ravens. Πρόγραμμα: Colts, Bengals, @Panthers, @Ravens.

12. Texans (6-6). Με 2 ματς με Jaguars κι ένα εναντίον των Colts, έχουν ακόμα ελπίδες για να κλέψουν το division. Πρόγραμμα: @Jaguars, @Colts, Ravens, Jaguars.

ΝFC

1. Cardinals (9-3). Μοιάζουν να καταρρέουν και το πρόγραμμά τους δεν θα γίνει ευκολότερο. Τα πάντα παραμένουν στο χέρι τους ωστόσο, όντας πάνω από τους Packers στην ισοβαθμία κι έχοντας τους ενδο-division διώκτες τους στα 2 τελευταία ματς της σεζόν. Πρόγραμμα: Chiefs, @Rams, Seahawks, @49ers.

2. Packers (9-3). Έρχονται ορμητικά και βάσει προγράμματος το πιθανότερο είναι να τελειώσουν τη σεζόν με σερί νικών. Ωστόσο θα πρέπει λογικά να αποτελειώσουν τους Lions οι ίδιοι, στο φινάλε της σεζόν, στο Lambeau. Πρόγραμμα: Falcons, @Bills, @Bucs, Lions.

3. Eagles (9-3). Χάνουν το bye στην ισοβαθμία αυτή τη στιγμή. Το ματς με τους Seahawks μοιάζει τεράστιας σημασίας για την τελική κατάταξη της NFC, αλλά μετά από αυτό τα πάντα τους έρχονται τέλεια, με έναν τελικό του division εντός έδρας και κλείσιμο με δύο κακές ομάδες. Πρόγραμμα: Seahawks, Cowboys, @Redskins, @Giants.

4. Falcons (5-7). Επιβίωσαν αυτή την αγωνιστική, αλλά βάσει προγράμματος κινδυνεύουν φτάνοντας στον ‘τελικό’ της Νέας Ορλεάνης να έχουν χάσει την επαφή. Πρόγραμμα: @Packers, Steelers, @Saints, Panthers.

5. Seahawks (8-4). Με νίκη επί των Cardinals κερδίζουν το division, με νίκη επί των Eagles κερδίζουν bye. NFL! Πρόγραμμα: @Eagles, 49ers, @Cardinals, Rams.

6. Lions (8-4). Είναι απολύτως στο χέρι τους να οδηγήσουν το division στο ματς-τελικό στο Green Bay την τελευταία αγωνιστική. Αρκεί να κάνουν τα αυτονόητα ως τότε. Πρόγραμμα: Bucs, Vikings, @Bears, @Packers.

---

7. Cowboys (8-4). Ακόμα και νίκη στη Φιλαδέλφεια δε τους αρκεί. Είναι άτυχοι γιατί τα ντόμινο των ισοβαθμιών τους αφήνουν ήδη με ένα απρόσμενα περιορισμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων που τους βολεύουν. (Πχ οι Seahawks πρέπει να νικήσουν τους Eagles, αλλά καλού-κακού πρέπει να χάσουν το division.) Πάντως είναι ακόμα μέσα, έχουν βατό πρόγραμμα κι ελπίζουν. Πρόγραμμα: @Bears, @Eagles, Colts, @Redskins.

8. 49ers (7-5). Δεν είναι όσο τελειωμένοι έδειξαν απέναντι στους Seahawks. Το πρόβλημά τους είναι πως δε μπορούν να κερδίσουν τους Seahawks. Πρόγραμμα: @Raiders, @Seahawks, Chargers, Cardinals.

9. Saints (5-7). Είναι οι Saints η 5-7 ομάδα με το λιγότερο άγχος στην ιστορία του NFL; Ναι, είναι. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει στο εξής μόνο ομάδες με αρνητικό ρεκόρ, κι ακόμα και στην περίπτωση που η Ατλάντα επιβιώσει τους 2 επόμενους αγώνες χωρίς να χάσει επαφή, το ματς-τελικός είναι στη Νέα Ορλεάνη. Ωστόσο οι Saints δεν εμπνέουν για απολύτως τίποτα δεδομένο φέτος. Πρόγραμμα: Panthers, @Bears, Falcons, @Bucs.

Η επόμενη αγωνιστική

Τα κουρέλια (του νότου) τραγουδάνε ακόμα

Παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες στο κυνήγι των πλέι-οφ: Bengals-Steelers (ξύλο), Dolphins-Ravens, Browns-Colts, Broncos-Bills, Cardinals-Chiefs, Eagles-Seahawks (ΟΜΟΡΦΟ).

Πέμπτη: Bears-Cowboys. Διασκεδαστικό αν μη τι άλλο.

Κυριακή βράδυ: Chargers-Patriots.

Δευτέρα: Packers-Falcons. O Rodgers λογικά θα κάνει 32 touchdowns.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ