NFL

Saints για Super Bowl

NEW ORLEANS, LA - NOVEMBER 28:  Drew Brees #9 of the New Orleans Saints dives into the endzone for a touchdown against the New York Giants at Mercedes-Benz Superdome on November 28, 2011 in New Orleans, Louisiana.  (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
NEW ORLEANS, LA - NOVEMBER 28: Drew Brees #9 of the New Orleans Saints dives into the endzone for a touchdown against the New York Giants at Mercedes-Benz Superdome on November 28, 2011 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης, πρωταθλητές του 2009, φώναξαν βροντερά πως είναι εδώ και φέτος ύστερα από μια τρομακτική επίδειξη δύναμης εναντίον των New York Giants που συνεχίζουν την κατρακύλα.

Ο Tim Tebow και οι Broncos συνεχίζουν τις νίκες, μένοντας έτσι στο κατόπι των Oakland Raiders που κέρδισαν τους Bears, οι New York Jets παρέμειναν στο κυνήγι των πλέι-οφ εξουδετερώνοντας τους Bills, ενώ οι Texans διατηρούνται στην κορυφή της AFC παίζοντας πια με τον τρίτο τους quarterback.

Μπορείς να διαβάσεις τους κανονισμούς του NFL εδώ και να δεις την παρουσίαση όλων των ομάδων του πρωταθλήματος εδώ μαζί με προβλέψεις του τύπου ‘Colts φαβορί στο division τους’.


Επίσης, πριν περάσουμε στην αγωνιστική, να πούμε πως αν θες μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ ποιοι παίκτες θα επιλεγούν για το φετινό Pro Bowl, δηλαδή το All-Star Game του NFL. Τα συνολικά αποτελέσματα από την ψηφοφορία του κοινού μετράει για το 1/3 της απόφασης, και ο καθένας έχει δυνατότητα να ψηφίσει απεριόριστο αριθμό φορών.

Υποψιαζόμαστε πως ο Drew Brees θα πάρει μπόλικες ψήφους αυτές τις μέρες.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

New Orleans Saints - New York Giants 49-24

(Passer: Eli Manning, NYG, 406 yds / Rusher: Mark Ingram, NO, 80 yds / Receiver: Victor Cruz, NYG, 157 yds)
Quarters: 0-0, 21-3, 14-7, 14-14

Την εισαγωγή του αγώνα για το ESPN έκανε ο παλιός quarterback των Saints, και πατέρας του Eli, Archie Manning. Αυτή η επιστροφή στην γενέτειρα όμως για τον Eli Manning δεν ήταν ακριβώς γιορτή γι’αυτόν.

Στην πρώτη κατοχή του αγώνα, οι Saints έφτασαν στο red zone των Giants αλλά εξάντλησαν τα 3 downs χωρίς να κάνουν touchdown. O Sean Payton, με πατερίτσες στον πάγκο, έδωσε εντολή για fake field goal, το οποίο όμως δεν πέτυχε, με τον Graham να σταματιέται μια γυάρδα πριν κάνει το 1st down. Έτσι οι Saints έμειναν άποντοι παρά το εξαιρετικό drive τους. Ο Payton δεν έδειξε να νοιάζεται. Μάλλον επειδή -έχοντας δει πια όλο το παιχνίδι καταλαβαίνουμε ότι- ήξερε πως οι πόντοι θα έρθουν, και δεν είχε σημασία αν οι Saints θα ξεκίναγαν με προβάδισμα ή όχι. Είχε δίκιο. Η ομάδα τελικά δεν χτύπησε ούτε ένα field goal στη διάρκεια του αγώνα: Και τα 7 σκοραρίσματα ήταν touchdowns.

Κάποιες φορές αξίζει να μιλάς και για τα blowouts. Οι Saints αν και κατά τόπους άνισοι, έχουν κάνει αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια φέτος (ένα εκ των οποίων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν έχασαν στην τελευταία επίθεση από τους μετέπειτα ανίκητους Packers) αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν τόσο εμφατική επίδειξη δύναμης όσο η συντριβή των Giants. Μια ομάδα που μέχρι πριν 3 βδομάδες στρογγυλοκαθόταν στην κορυφή του NFC East και τώρα μοιάζει να χάνει οριστικά το τρένο των πλέι-οφ. Πάλι.

Όμως η ιστορία εδώ δεν είναι οι Giants που ξεφουσκώνουν για μια ακόμα χρονιά την πιο κρίσιμη στιγμή, είναι οι Saints των οποίων η χθεσινή νίκη θύμισε στρατιωτικές παρελάσεις με αρμάδες που επιδεικνύουν περήφανα τα όπλα τους. Ο Brees σημάδεψε 7 διαφορετικά ζευγάρια χεριών - κανένας receiver δεν είχε πάνω από 100 γυάρδες - όλοι είχαν πάνω από 50 - 5 διαφορετικοί άνθρωποι έκαναν touchdown, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο ίδιος ο Brees σε ένα σπάνιο τρέξιμό του. Επίδειξη, κανονικά. Σαν σε κάθε drive να λέει, “και έχουμε και τον Jimmy Graham, ψηλό παιδί, αθλητικό, έπαιζε και μπάσκετ στο κολέγιο, καθίστε να σας δείξω τι είδους υποδοχές μπορεί να κάνει για touchdown”.

Όλο το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Saints, κάτι που μπορεί να εκπλήξει τον αναγνώστη που κοιτάει τα νούμερα του Eli Manning για παράδειγμα, και δει 400+ γυάρδες, 3 touchdown (τα 2 στον φοβερό Victor Cruz), και 21 συνεχόμενες εύστοχες πάσες στην 4η περίοδο του αγώνα. Κι όμως, ακόμα και τέτοια νούμερα ωχριούν, ιδίως από τη στιγμή που οι Giants αδυνατούσαν για ένα ακόμα παιχνίδι να τρέξουν με τη μπάλα.

Εν αντιθέσει, οι Saints όχι μόνο είχαν τις 370 γυάρδες από τον Brees, αλλά σχεδόν άλλες 200 σε τρέξιμο, το οποίο έκοβε την άμυνα των Giants σαν βούτυρο. Μια που το αναφέραμε, ο quarterback των Saints ηγείται του πρωταθλήματος σε γυάρδες από πάσα, με ρυθμό που τον φέρνει στις 5,366 ως το τέλος, κάτι που θα αποτελέσει συντριβή του ‘άπιαστου’ ρεκόρ του Dan Marino (5,084). Ενώ έφτασε τα 38 συνεχή παιχνίδια με TD πάσα, ανεβαίνοντας στη 2η θέση με το μεγαλύτερο σχετικό σερί στην ιστορία του NFL. (Πρώτος είναι ένας άλλος θρύλος, ο John Unitas, με 47.)

O Brees είναι φέτος καλύτερος κι από τη χρονιά του Super Bowl των Saints. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε με ένα λεπτό στη διάθεσή του πριν τη λήξη, ώστε να προλάβει να κάνει touchdown. Χρειάστηκε μόλις 34’’. Για να κατέβει όλο το γήπεδο. 88 γυάρδες, 6 plays, 34 δευτερόλεπτα. Ο Payton στον πάγκο πανηγύριζε σηκώνοντας και τις 2 πατερίτσες στον αέρα.

Η επιθετική γραμμή των Saints, η 1η του NFL, είναι επίσης ισχυρότερη από ποτέ. Θα είναι αυτό αρκετό απέναντι στους ανίκητους Packers; Όλο και περισσότερο από την αρχή της χρονιάς, φαίνεται πως αν μπορεί κάποια ομάδα της NFC να το καταφέρει, θα είναι η αρμάδα του Brees.

(Μετά την επιτυχημένη του προσπάθεια για touchdown, ο Brees επιχείρησε και κάρφωμα α λα MJ. Δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό ήταν ίσως το μόνο πράγμα στο οποίο αστόχησε σε όλο το παιχνίδι.)

Οι πρωταγωνιστές

Andy Dalton, rookie quarterback των Cincinnati Bengals
A.J. Green, rookie wide receiver των Cincinnati Bengals

Ναι, μαζί. Διότι οι δυο παίχτες, που αντιπροσωπεύουν τα δύο πρώτα picks των Bengals στο draft του 2011, είναι και ο λόγος που ξαφνικά οι Bengals του περσινού 4-12 και της τελευταίας θέσης στο division τους, βρίσκονται σε θέση να διεκδικούν φέτος μια θέση στα πλέι-οφ. Αν αυτό δεν υπογραμμίζει την αξία ενός καλού draft, δεν ξέρω τι το κάνει.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι εύκολο να πετύχεις τέτοια χημεία ανάμεσα σε δύο rookies, όμως ο προπονητής Marvin Lewis το έχει καταφέρει. Στα 11 παιχνίδια της σεζόν, ο Dalton έχει πασάρει για 2,509 γυάρδες και 16 touchdown. Τα 6 από αυτά είναι για τον Green. Οι δυο τους αποτελούν ίσως το πιο καυτό δίδυμο πασέρ-εκτελεστή στο NFL, ειδικά δεδομένης της απειρίας τους και του ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που ως πέρσι ήταν ένας απλός κομπάρσος. Άκου ένα απόσπασμα από την ενδοεπικοινωνία των δυο τους στο παιχνίδι εναντίον των Colts:

Τα δείγματα για τον Adriel Jeremiah Green ήταν εκεί από όταν ήταν μικρός. Πολύ μικρός. Βλέπεις, στο δημοτικό ήταν ο MVP της ομάδας του σχολείου του. Όχι football, ποιο football, μιλάμε για 8χρονα παιδιά τώρα. Όχι, ο A.J. ήταν στην ζογκλερική ομάδα. Καλά διάβασες. Από τη Β’ Δημοτικού ήξερε να ισορροπεί μέχρι και 4 μπάλες στον αέρα. Αυτή η ικανότητα του φάνηκε πολύ χρήσιμη καθώς στη συνέχεια πέρασε σαν σίφουνας από σχολικά και κολεγιακά πρωταθλήματα μαζεύοντας ό,τι κινείτο στον αέρα.

Παράλληλα, ο ενός έτους μεγαλύτερος Dalton έκανε εξέχουσα κολεγιακή διαδρομή ως quarterback των TCU Horned Frogs - τους οποίους και οδήγησε στην κατάκτηση του περσινού Rose Bowl. O Dalton στα 4 χρόνια του στο Τέξας έφτασε κατέχει σχεδόν ό,τι ομαδικό ρεκόρ μπορείς να έχεις, με πρώτο και καλύτερο εκείνο των περισσότερων νικών ξεπερνώντας ακόμα και τον μεγάλο Sammy Baugh. Στα 3 τελευταία χρόνια του στο TCU, o Dalton υπέστη μόλις 3 ήττες.

Και ήρθε η μέρα του draft του 2011, όπου τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν. Και ο Marvin Lewis διάλεξε στον πρώτο γύρο τον Green (συνολικό pick: 4) και στον δεύτερο τον Dalton (συνολικό pick: 35). Με τον Carson Palmer να έχει δηλώσει πως οι Bengals έχουν τελειώσει για αυτόν, η ομάδα απεγνωσμένα αναζητούσε ένα νέο ηγέτη. Βρήκε δύο.


Η 12η αγωνιστική

San Diego Chargers - Denver Broncos 13-16 (OT)

(Passer: Philip River, SD, 188 yds / Rusher: Ryan Matthews, SD, 137 yds /
Receiver: Eric Decker, DEN, 65 yds)
Quarters: 3-0, 7-7, 3-3, 0-3 / 0-3

Τα έχουμε πει για τον Tebow και έχουμε σταθεί με το πρέπον δέος απέναντι στο αδιανόητο των διαδοχικών θαυμάτων του, και όσο κι αν ο πειρασμός είναι μεγάλος να ξεγράψουμε ένα ακόμα παιχνίδι ως θαυματουργό comeback του Tebow, πρέπει να αποδώσουμε επιτέλους τα εύσημα και κάπου αλλού: Στην απίστευτη άμυνα των Broncos.

Μια άμυνα που από τη στιγμή που από το ρεπό (μέσα Οκτώβρη) και μετά έχουν δεχτεί κατά σειρά: 15, 45, 24, 10, 13, 13 πόντους. Με ηγέτη τον rookie linebacker Von Miller που επιθετική γραμμή στην ησυχία της, οι Broncos έχουν αργά αλλά σταθερά αναπτύξει το είδος της άμυνας-γρανιτένιας γραμμής που επιτρέπει στον Tebow να μπορεί να γυρίσει τα παιχνίδια με ένα drive.

Ή, στην περίπτωση αυτού του ματς, να καταπνίξει μία μετά την άλλη τις επιθέσεις ενός ξεκάθαρα εκνευρισμένου Philip Rivers (2 εκ των οποίων στην παράταση, όταν οι φοβισμένοι Chargers δεν σιγούρεψαν την απόσταση του μακρινού field goal) ώσπου τελικά οι Broncos να κερδίσουν με δικό τους field goal, 30’’ πριν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο. (Θα ήταν η πρώτη ισοπαλία μετά από 3 χρόνια.) Οι Broncos είναι μια ομάδα με διασκεδαστική ιστορία, όχι εξίσου διασκεδαστικά ματς βέβαια, που παρόλ’αυτά δεν είναι ομάδα πλέι-οφ. Οι Chargers, που στα χαρτιά είναι τέτοια ομάδα, έχουν εξελιχθεί μετά από 5 διαδοχικές ήττες, η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν.

Jacksonville Jaguars - Houston Texans 13-20

(Passer: Blaine Gabbert, JAC, 136 yds / Rusher: Maurice Jones-Drew, JAC, 99 yds / Receiver: Maurice Jones-Drew, JAC, 67 yds)
Quarters: 7-7, 3-13, 0-0, 3-0

Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερο για το παιχνίδι (σπάνια έχουμε κάτι να πούμε για τους Jaguars ούτως ή άλλως), αλλά πρέπει να γίνει μια αναφορά στην γκαντεμιά των Texans. Οι οποίοι αφού έχασαν τον φορμαρισμένο Matt Schaub για όλη τη σεζόν, στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε ο αναπληρωματικός quarterback Matt Leinart, τραυματίστηκε κι εκείνος, μάλλον επίσης για όλη τη σεζόν. Κι αυτό σε μια χρονιά που έχει δει την ομάδα να χάνει κατά καιρούς κι άλλα βασικά στελέχη της, όπως τον Andre Johnson, αλλά παρ’όλ’αυτά να μην πτοείται και να κάθεται στην πρώτη θέση της AFC έχοντας τα πλέι-οφ πρακτικά εξασφαλισμένα.

Σε αντίθεση τώρα με άλλες ομάδες που ψάχνουν διαθέσιμο QB όταν τραυματίζεται ο βασικός τους, οι Texans έδειξαν εμπιστοσύνη όχι μόνο στον αναπληρωματικό τους, αλλά και από ό,τι ανακοίνωσαν, θα δείξουν και στον αναπληρωματικό του αναπληρωματικού τους. Ναι, ο TJ Yates, ο rookie quarterback, ο 3ος της ομάδας, θα σηκώσει το βάρος των πλέι-οφ για τους εξαιρετικούς Texans. Και αν κρίνουμε από το λίγο που τον είδαμε σε αυτό το παιχνίδι, μας άρεσε περισσότερο κι από τον Leinart. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το πρώτο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι της ομάδας χωρίς τον Schaub, εναντίον των Falcons την επόμενη βδομάδα, για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Α, επίσης ο Jack del Rio, προπονητής των Jaguars, μόλις απολύθηκε.

New York Jets - Buffalo Bills 28-24

(Passer: Ryan Fitzpatrick, BUF, 264 yds / Rusher: Shonn Greene, NYJ, 78 yds / Receiver: Brad Smith, BUF, 77 yds)
Quarters: 0-7, 14-7, 7-7, 7-3

Κακό παιχνίδι παρά το υψηλό σκορ του, με τον Mark Sanchez να κάνει τις καλύτερές του επιδόσεις για φέτος με 4 touchdowns, αλλά κατά τα άλλα να μην κρατάει καθόλου τη μπάλα. Σε συνδυασμό με μια αγνώριστα κακή άμυνα των Jets, έκανε το παιχνίδι ανοιχτό για τους Bills, οι οποίοι παρά την επίσης πολύ κακή φόρμα τους, το κυνήγησαν ως το τέλος. Στην τελευταία επίθεση όμως ο Fitzpatrick έριξε 4 άστοχες πάσες μέσα από το red zone, αφήνοντας τους Bills όπως όλα δείχνουν εκτός διεκδίκησης. Οι Jets παραμένουν στο κυνήγι ενός wild card, αλλά τίποτα σε αυτή την ομάδα εκτός απ’το ρεκόρ της, δεν φωνάζει ‘πλέι-οφ’ αυτή τη στιγμή.

Philadelphia Eagles - New England Patriots 20-38

(Passer: Vince Young, PHI, 400 yds / Rusher: BenJarvus Green-Ellis, NE, 44 yds / Receiver: Deion Branch, NE, 125 yds)
Quarters: 10-7, 3-17, 0-7, 7-7

Δεύτερη βδομάδα απουσίας του Vick, όμως οι Patriots δεν έκατσαν να εγκλωβιστούν στην άμυνα των Eagles στο έδαφος. Το παιχνίδι έγινε κανονική αερομαχία, με τον Vince Young να ξεκινά ρίχνοντας δύο βόμβες που κάλυψαν σχεδόν όλο το γήπεδο, ανοίγοντας με 10-0, όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχαν κάτι να αντιτάξουν στην αντεπίθεση διαρκείας του Brady.

Οι Patriots έπαιξαν με πάσες (στον Branch, ο οποίος είχε κάνει μεγάλο παιχνίδι κι όταν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο Super Bowl πριν 7 χρόνια), έπαιξαν και με τρέξιμο (με τον Green-Ellis), την ώρα που οι Eagles απλά έβλεπαν τον DeSean Jackson να ρίχνει στο έδαφος σίγουρες πάσες.

Tennessee Titans - Tampa Bay Buccaneers 23-17

(Passer: Josh Freeman, ΤΒ, 199 yds / Rusher: Chris Johnson, TEN, 190 yds / Receiver: Mike Williams, TB, 84 yds)
Quarters: 7-3, 3-7, 0-7, 13-0

Απλά ότι η άμυνα των Buccaneers εμφανίστηκε τόσο ανέτοιμη και διάτρητη σε αυτό το παιχνίδι, που επέτρεψε στον ντεφορμέ όλη τη σεζόν Chris Johnson να τρέξει 190 γυάρδες. Αυτή είναι ένδειξη των λόγων που δεν επέτρεψαν στην Τάμπα να διεκδικήσει την τελευταία της ελπίδα για τα φετινά πλέι-οφ, σε αντίθεση με τους τίμιους Titans που παραμένουν στο κυνήγι.

Oakland Raiders - Chicago Bears 25-20

(Passer: Carson Palmer, OAK, 301 yds / Rusher: Michael Bush, OAK, 69 yds / Receiver: Johnny Knox, CHI, 145 yds)
Quarters: 6-0, 6-7, 6-0, 7-13

To παιχνίδι εξελίχθηκε σε one-man show του τεράστιου Janikowski, που πέτυχε τον αριθμό-ρεκόρ των 6 field goals πριν οι Raiders του σπάσουν το σερί κάνοντας touchdown στην τελευταία περίοδο, το οποίο έληξε και τη μάχη.

Όχι πως το παιχνίδι έμοιαζε ποτέ μες στις δυνατότητες των Bears, οι οποίοι πραγματικά υποφέρουν με τον Hanie αντί του τραυματία Cutler για quarterback. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι Raiders ήταν να παίζουν γερές άμυνες, ο Palmer και ο Bush αναλάμβαναν επιθετικά να πάρουν 2-3 1st downs, και μετά αναλάμβανε ο Janikowski.

Οι Bears απλώς κυνηγούσαν για όλο το παιχνίδι, λήγοντάς το οριστικά όταν ο Hanie απέτυχε να κάνει ένα απλό spike της μπάλας για να σταματήσει το χρόνο, τρώγοντας αντ’αυτού ποινή για intentional grounding. Εντάξει, δεν είναι και Philip Rivers στο Kansas, αλλά παραμένει γκάφα ολκής.

Tα υπόλοιπα αποτελέσματα

Οι Colts έχασαν το 11ο παιχνίδι τους αφήνοντας τους Panthers να πετύχουν εκτός έδρας νίκης για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, την ώρα που ακόμα και τοπικοί σταθμοί στην Ινδιάνα αποφάσιζαν να μην δείξουν τους Colts. Οι Bengals και οι Steelers πήραν δύσκολες νίκες που τους κρατούν στο κυνήγι των Ravens, Redskins και Cardinals πήραν επίσης δύσκολες νίκες που δεν αλλάζουν τίποτα, ενώ οι Falcons πήραν κι αυτοί νίκη. Εύκολη. Τα σκορ, συνοπτικά:

St. Louis Rams - Arizona Cardinals 20-23
Atlanta Falcons - Minnesota Vikings 24-14
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 23-20
Indianapolis Colts - Carolina Panthers 19-27
Seattle Seahawks - Washington Redskins 17-23
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers 9-13

Να θυμήσουμε πως μεσοβδόμαδα είχε διεξαχθεί και το παραδοσιακό Thanksgiving Classics κομμάτι της αγωνιστικής, για το οποίο είχαμε γράψει αναλυτικά. Τα σκορ, συνοπτικά:

Detroit Lions - Green By Packers 15-27
Dallas Cowboys - Miami Dolphins 20-19
Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 16-6

Να πούμε κιόλας ότι ο Ndamokung Suh, σε συνέχεια της ενέργειάς του στο παιχνίδι με τους Packers, τιμωρήθηκε με αποβολή δύο αγωνιστικών δίχως πληρωμή.

Οι φάσεις

Δες ένα φοβερό touchdown από τον rookie running back των Redskins, Roy Helu (που έχει το πιο cool όνομα του πρωταθλήματος). Φοβερό επειδή για να αποφύγει ένα καίριο τάκλιν, πήδηξε πάνω από τον αμυντικό λες κι επρόκειτο για απλό ακίνητο εμπόδιο.



Το επόμενο δεν είναι ακριβώς αγωνιστική φάση, αλλά δες τον Stevie Johnson να κοροϊδεύει τον Plaxico Burress κατά τη διάρκεια πανηγυρισμού του. Ο Plaxico έχει περάσει τα προηγούμενα 2 χρόνια στη φυλακή λόγω ενός περιστατικού σε Νεοϋορκέζικο club, όταν αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο που κουβαλούσε. (Είχαμε μιλήσει αναλυτικά για τον Burress πριν κάποιες βδομάδες) Ο Johnson ‘γιόρτασε’ με αυτό τον τρόπο την σημερινή επέτειο του περιστατικού, αλλά αργότερα στον αγώνα έριξε στο έδαφος δυο πολύ εύκολες και πολύ κρίσιμες πάσες κοστίζοντας τον αγώνα στους Bills. Οπότε μάλλον δεν είναι σε θέση να κοροϊδεύει κανέναν.

Ας δούμε και κάτι καθαρά αγωνιστικό, συγκεκριμένα τη μοναδική φορά που ο Drew Brees απειλήθηκε με sack στον αγώνα με τους Giants. (Τελείωσε τον αγώνα χωρίς να δεχθεί κανένα.) Ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγει δύο αντιπάλους είναι τρομερός, και τα μάτια του δε φεύγουν ποτέ από το βάθος του γηπέδου, σε αναζήτηση ανοιχτού receiver. Τελικά έκανε πετυχημένη πάσα και πήρε το επόμενο 1st down. Η κίνηση του Brees δεν είναι πάντα το πιο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού του, αλλά χθες ήταν και σε αυτό τον τομέα ασυγκράτητος (όπως φαίνεται κι από το -σπάνιο- TD που έκανε ο ίδιος).

Τον Patrick Peterson των Cardinals τον θυμάσαι; Λέγαμε πριν λίγες βδομάδες για την τρομερή του ικανότητα να επιστρέφει punts για touchdown (είναι rookie και το έχει κάνει ήδη 4 φορές, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Devin Hester, με 5 ακόμα παιχνίδια να απομένουν στη σεζόν), αλλά το απίστευτο εδώ είναι ο ισπανός σχολιαστής, ο οποίος τιμά την παράδοση των απολαυστικά γραφικών ποδοσφαιρικών συναδέλφων του. Άκου την περιγραφή στο τρομερό touchdown.

Κατάταξη

5 αγώνες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ας δούμε τις βαθμολογίες στα 8 divisions, πολλά εκ των οποίων αρχίζαουν πια να ξεκαθαρίζουν. Με αστερίσκο οι ομάδες που αυτή τη στιγμή θα προκρίνονταν στα πλέι-οφ ως wild cards:

NFC North

1. Green Bay Packers (11-0)
2. Chicago Bears (7-4)*
3. Detroit Lions (7-4)
4. Minnesota Vikings (2-9)
Οι Lions χάνουν για πρώτη φορά απ’την αρχή της χρονιάς το wild card, ενώ ακολουθεί ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη. Την ίδια ώρα οι Bears προβληματίζουν χωρίς τον Cutler.

NFC South

1. New Orleans Saints (8-3)
2. Atlanta Falcons (7-4)*
3. Tampa Bay Buccaneers (4-7)
4. Carolina Panthers (3-8)
Οι Falcons ξαφνικά μοιάζουν φαβορί για το #5 seed, με ελπίδες και για τον τίτλο του division. Οι Saints πάντως, που παραμένουν για 3η συνεχή σεζόν αήττητοι το Νοέμβριο, μοιάζουν να τον κρατάν γερά, μαζί με το #3 seed.

NFC East

1. Dallas Cowboys (7-4)
2. New York Giants (6-5)
3. Philadelphia Eagles (4-7)
4. Washington Redskins (4-7)
Πλέον οι Giants θα πρέπει να κερδίσουν και τα 2 παιχνίδια με τους Cowboys για να πάρουν το division και μαζί την πρόκριση στα πλέι-οφ (μιας και δύσκολα θα βγει wild card από εδώ.)

NFC West

1. San Francisco 49ers (9-2)
2. Seattle Seahawks (4-7)
3. Arizona Cardinals (4-7)
4. St. Louis Rams (2-9)
Οι 49ers πλέον έχουν τους Saints μία νίκη πίσω, αλλά ευτυχώς γι’αυτούς έχουν πολύ εύκολο πρόγραμμα, μιας και απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα δεν κατάφεραν να δείξουν ουσιαστική αντίσταση. Ξανά.

AFC North

1. Baltimore Ravens (8-3)
2. Pittsburgh Steelers (8-3)*
3. Cincinnati Bengals (7-4)*
4. Cleveland Browns (4-7)
Οι Bengals κρατούν με νύχια και με δόντια το 6ο seed. Έχουν πάντως ακόμα να παίξουν από ένα παιχνίδι με Steelers και Ravens.

AFC South

1. Houston Texans (8-3)
2. Tennessee Titans (6-5)
3. Jacksonville Jaguars (3-8)
4. Indianapolis Colts (0-11)
Η χρυσή μετριότητα των Titans θα αναμετρηθεί με την χρυσή μετριότητα των Bengals και την εκνευριστική μετριότητα των Jets για την τελευταία θέση στα πλέι-οφ.


AFC East

1. New England Patriots (8-3)
2. New York Jets (6-5)
3. Buffalo Bills (5-6)
4. Miami Dolphins (3-8)
Οι Jets παραμένουν στο κόλπο, θεωρητικά το ίδιο και οι Bills. Οι Patriots παλεύουν για το #1 seed με Ravens και Texans.

AFC West

1. Oakland Raiders (7-4)
2. Denver Broncos (6-5)
3. Kansas City Chiefs (4-7)
4. San Diego Chargers (4-7)
Οι Raiders δεν χάνουν αυτό τον τίτλο, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά να πάρουμε τις πιθανότητες των Broncos για είσοδο στα πλέι-οφ, τα οποία αισίως απέχουν μία νίκη.

Η εικόνα των πλέι-οφ

Η NFC έχει πλέον ξεκαθαρίσει, με Packers, 49ers, Saints, Cowboys να προκρίνονται, και Falcons, Lions και Bears να παλεύουν για 2 θέσεις. Ελπίδες διατηρούν και οι Giants, αλλά μόνο αν κερδίσουν μέσα-έξω τους Cowboys

Στην AFC είναι περισσότερες οι ομάδες που παραμένουν ζωντανές, αλλά όλο και περισσότερο επικρατεί η αίσθηση πως η 6άδα των πλέι-οφ θα είναι οι ίδιες ακριβώς ομάδες που κατέχουν αυτές τις θέσεις εδώ και μήνες. Πάντως τίποτα δεν έχει τελειώσει, με Broncos, Jets, Titans και θεωρητικά και Bills να κυνηγούν το 6ο seed που κρατάνε ακόμα οι Bengals.

Saints για Super Bowl

Αναλυτικά:

NFC: Packers (11-0), 49ers (9-2), Saints (8-3), Cowboys (7-4) & Bears (7-4), Falcons (7-4)
Στο κυνήγι: Lions (7-4), Giants (6-5)

AFC: Texans (8-3), Patriots (8-3), Ravens (8-3), Raiders (7-4) & Steelers (8-3), Bengals (7-4)
Στο κυνήγι: Broncos (6-5), Jets (6-5), Titans (6-5), Bills (5-6)

Επόμενη αγωνιστική

Το πιο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι πάλι στο Superdome της Λουιζιάνα, με τους Saints να υποδέχονται τους Lions που δεν έχουν περιθώρια για ήττα. Λίγο νωρίτερα, οι Giants υποδέχονται τους Packers και οι Falcons παίζουν με τους Texans. Πολύ πιθανό η εικόνα στην NFC να έχει ξεκαθαρίσει από την επόμενη αγωνιστική κιόλας. Ενώ οι Bengals θα ξέρουν κι αυτοί πού στέκονται καθώς ταξιδεύουν στο Πίτσμπουργκ για να αντιμετωπίσουν τους Steelers σε ένα τρομερά κρίσιμο παιχνίδι για τα πλέι-οφ.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ