NFL

Παρουσίαση: Στίλερς VS Πάκερς

DALLAS, TX - FEBRUARY 04:  The Vince Lombardi Trophy is displayed between a Pittsburgh Steelers helmet and a Green Bay Packers helmet during a press conference with NFL commissioner Roger Goodell at the Super Bowl XLV media center on February 4, 2011 in Dallas, Texas. The Green Bay Packers will play the Pittsburgh Steelers in Super Bowl XLV on February 6, 2011 at Cowboys Stadium in Arlington, Texas.  (Photo by Doug Pensinger/Getty Images)
DALLAS, TX - FEBRUARY 04: The Vince Lombardi Trophy is displayed between a Pittsburgh Steelers helmet and a Green Bay Packers helmet during a press conference with NFL commissioner Roger Goodell at the Super Bowl XLV media center on February 4, 2011 in Dallas, Texas. The Green Bay Packers will play the Pittsburgh Steelers in Super Bowl XLV on February 6, 2011 at Cowboys Stadium in Arlington, Texas. (Photo by Doug Pensinger/Getty Images) GETTY IMAGES

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, δηλαδή το φούτμπολ, που παίζεται κυρίως με τα χέρια, δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα αν και καλύπτεται τηλεοπτικά από τα κανάλια της Novasports.

Διαθέτει βεβαίως λίγους φανατικούς φίλους και σίγουρα θ' αποκτήσει περισσότερους μέσα από την παρουσία του Sport24 στο Ντάλας για το 45ο Super Bowl, που θα διεξαχθεί αύριο στο Cowboys Stadium ανάμεσα στους Στίλερς και τους Πάκερς.

Για αρχάριους και μη, να 10 πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε για τις δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν για το Vince Lombardi Trophy.

1. Οι Πίτσμπουργκ Στίλερς μετρούν 6 κατακτήσεις Super Bowl, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα του NFL. H φετινή είναι η 3η τους συμμετοχή σε Super Bowl τα τελευταία 6 χρόνια, όπου έχουν στεφθεί πρωταθλητές στις 2 εξ’ αυτών. Σε τίτλους ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Κάουμποϊζ και οι 49ερς με 5. Μάλιστα οι τελευταίοι έχουν το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας, αφού την πεντάδα των τίτλων τους την κατέκτησαν σε ισάριθμες συμμετοχές σε Super Bowl.

2. Tους έτερους φιναλίστ του Super Bowl, τους Πάκερς, τους αποκαλούν “Τυροκέφαλους” (Cheeseheads), ένα προσωνύμιο που τους κόλλησαν οι γείτονές τους στο Σικάγο. Το πρώτο “τυροκαπέλο”, που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν των φιλάθλων, το έφτιαξε και φόρεσε ένας φίλος της ομάδας, σε αγώνα μπέιζμπολ των Μπρούερς. Πρόκειται για ένα τρίγωνο κομμάτι, ομοίωμα τυριού τσένταρ. Φυσικά ο τύπος είναι πλέον εκατομμυριούχος, αφού πατένταρε την ιδέα του.

Παρουσίαση: Στίλερς VS Πάκερς

3. Η “Απαίσια Πετσέτα” (Terrible Towel) είναι το… φετίχ των φίλων των Στίλερς. Πρόκειται για μία κίτρινη πετσέτα που πάνω γράφει “Terrible Towel” και την κρατάει κάθε φίλαθλος της ομάδας του Πίτσμπουργκ που σέβεται τον εαυτό του. Δόθηκε ως δώρο στο γήπεδο των Στίλερς, το 1975 κι έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομάτι της παράδοσης της ομάδας. Ενα μέρος των πωλήσεών της πηγαίνει στο σχολείο, Allegheny Valley, που είναι για παιδιά με ειδικές ανάγκες.Αυτές τις μέρες στα μαιευτήρια του Πίτσμπουργκ, τα νεογέννητα τα σκεπάζουν με αυτές τις κίτρινες πετσέτες!

Παρουσίαση: Στίλερς VS Πάκερς

4. Οι κορυφαίοι αμυντικοί παίκτες των δύο ομάδων ξεχωρίζουν ακόμα κι όταν φορούν το κράνος τους. Ο λόγος για τον Τρόι Πολαμάλου (σ.σ παντρεμένος με Ελληνίδα, την Θεοδώρα και δηλωμένος Χριστιανός Ορθόδοξος) του Πίτσμπουργκ και τον Κλέι Μάθιους του Γκριν Μπέι. Ο πρώτος, που ψηφίστηκε φέτος αμυντικός της χρονιάς, έχει τα πιο σγουρά και πιο μακριά μαλλιά στο NFL τα οποία τα έχει ασφαλίσει αντί 1.000.000 δολαρρίων και ο δεύτερος, με το ξανθό μακρί μαλλί παραπέμπει σε χεβιμεταλά.

Παρουσίαση: Στίλερς VS Πάκερς

5. Η ομάδα των Σικάγο Μπερς, το 1985 είχε στο ρόστερ της το περίφημο… “Ψυγείο”, τον Ουίλιαμ “Τhe Refrigerator” Πέρι. Ανάλογο θηριώδη παίκτη- οικοσυσκευή, τον “Καταψύκτη”, έχουν βρει οι Πάκερς στο πρόσωπο του Μπι Τζέι “The Freezer” Ράι, που έχει ύψος 1.91 μ και ζυγίζει 170 κιλά!

Παρουσίαση: Στίλερς VS Πάκερς

6. Δεν αποτελεί νέο το ότι το φούτμπολ είναι βίαιο άθλημα. Η λίγκα του NFL, αποφάσισε τον Οκτώβριο αποφάσισε να τιμωρεί όσους παίκτες χτυπούν βίαια στο κεφάλι τους αντιπάλους τους. Η απόφαση αυτή είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στους αμυντικούς των Πάκερς και ειδικότερα στον linebacker, Τζέιμς Χάρισον, που έχει πληρώσει 125.000 δολάρια σε πρόστιμα.

7. Ο προπονητής των Πάκερς, Μάικ Μακ Κάρθι μεγάλωσε στο Πίτσμπουργκ, αφοσιωμένος καθολικός και φανατικός φίλαθλος των Στίλερς. Οι Κυριακές του, όταν ήταν μικρός, περιστρέφονταν γύρω από τους αγώνες των Στίλερς.

8. Ο quarterback των Στίλερς, Μπεν Ρόθλισμπεργκερ, φοράει το Νο.7 για να τιμήσει τον παιδικό του ήρωα, Τζον Ελγουεϊ των Ντένβερ Μπρόνκος. Ο “Βig Ben” το 2006 σε ηλικία 23 ετών, έγινε ο νεαρότερος quarterback στην ιστορία που κατέκτησε ένα Super Bowl. Εχει κερδίσει δύο δαχτυλίδια και θα κυνηγήσει την Κυριακή το 3ο!

9. Το τρόπαιο που απονέμεται στην ομάδα που κατακτά το Super Bowl, μετονομάστηκε το 1970 από “World Professional Football Championship” σε “Vince Lombardi Trophy”. Προς τιμήν του προπονητή- θρύλου των Πάκερς, Βινς Λομπάρντι, που πέθανε από καρκίνο, έχοντας νωρίτερα οδηγήσει την ομάδα του Γκριν Μπέι στην κατάκτηση 2 Super Bowl.

MIAMI - FEBRUARY 02:  The Vince Lombardi Super Bowl trophy is displayed during a press conference at the Miami Beach Convention Center on February 2, 2007 in Miami, Florida.  (Photo by Scott Halleran/Getty Images)
MIAMI - FEBRUARY 02: The Vince Lombardi Super Bowl trophy is displayed during a press conference at the Miami Beach Convention Center on February 2, 2007 in Miami, Florida. (Photo by Scott Halleran/Getty Images) GETTY IMAGES

10. Ο προπονητής των Στίλερς, Μάικ Τόμλιν, όταν τους οδήγησε στην κατάκτηση του Super Bowl το 2009 έγινε ο νεαρότερος προπονητής στην ιστορία του NFL που κατάφερε κάτι τέτοιο, μιας και δεν είχε συμπληρώσει τα 37 του.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ