ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ικανοποίηση για την προετοιμασία

Ικανοποίηση για την προετοιμασία

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί τόσο στη FISA όσο και στην Κωπηλατική Ομοσπονδία για τις προετοιμασίες ενόψει του Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο από 17-19 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτές τον Δήμο της πόλης και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Το τριήμερο 21-23 Ιουλίου δύο μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη φορά μετά τις αρχές Φεβρουαρίου και είχαν σειρά συναντήσεων με τα μέλη της Εκτελεστικής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης που αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 500 αθλητές και συνοδούς από όλο τον κόσμο.

Τα μέλη της επιτροπής της FISA “Rowing for all” ο Ιταλός Πασκουάλε Τριτζιάνι και ο Σουηδός Μαρς Λίο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. Σπύρο Πέγκα καθώς και τον Θανάση Μητρούση μέλος των επιτροπών υλικού της FISA και της ΕΚΟΦΝΣ , επιθεώρησαν τον υγρό στίβο αλλά και τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις εγκαταστάσεις ξηράς των αγώνων.

Στην συνέχεια συζήτησαν και ενημερώθηκαν για όλους τους τομείς της διοργάνωσης εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης. Στις πολύωρες συναντήσεις συμμετείχαν πλην των κυρίων Καρρά, Πέγκα, Μητρούση ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Αρβανίτης , ο οικονομικός διευθυντής της Εκτελεστικής επιτροπής κ. Δολμάς, ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καμπαλαμπίδης καθώς και η προϊστάμενη διοικητικών υπηρεσιών της ΕΚΟΦΝΣ Λία Τρίκα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη των μελών της FISA στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του Λιμεναρχείου της πόλης Αρχιπλοίαρχο Χρήστο Ζαφειρίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων του θαλάσσιου χώρου όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για την διοργάνωση, η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μίλησε ο συνδετικός κρίκος FISA-ΕΚΟΦΝΣ αλλά και ο εμπνευστής της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης μέλος του ΟΦΘ Θανάσης Μητρούσης .

«Μπορούμε πλέον να πούμε ότι βλέπουμε μια μεγάλη κινητικότητα από τον Δήμο της πόλης που θα δώσει άμεσα λύσεις. Πιστεύω ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είμαστε πανέτοιμοι για να διοργανώσουμε ένα πολύ καλό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Λύσαμε όλες τις απορίες των φίλων μας από την Διεθνή Ομοσπονδία και οργανωτικά βαδίζουμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να δει τους καλύτερους από ένα συναρπαστικό και νέο άθλημα που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολλούς φίλους στη χώρα μας όπως έχει ήδη στο εξωτερικό».

Επόμενο ραντεβού των εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας με τη Θεσσαλονίκη είναι λίγες μέρες πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στις 11 Οκτωβρίου όταν θα γίνει και η τελική επιθεώρηση πριν την άφιξη των πληρωμάτων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ