ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

"Χρυσή" η Ιωάννα Παναγιωτίδου!

Πρώτη θέση στα 200μ. Επιφάνεια στην κατηγορία των Νεανίδων για την Ιωάννα Παναγιωτίδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης στο Τομσκ της Ρωσίας. Με άλλα δύο μετάλλια άνοιξε η αυλαία.

Εκπληκτική εμφάνιση και πρώτη θέση στα 200μ. Επιφάνεια στην κατηγορία των Νεανίδων για την Ιωάννα Παναγιωτίδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε χρόνο 1:32.74, που είναι κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (1:31.43) και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου χαρίζοντας το τρίτο μετάλλιο στην διοργάνωση μετά από αυτά των Χρήστου Χριστοφορίδη (ασημένιο στα 800μ. Επιφάνεια) και Σοφίας Κτενα ( χάλκινο στα 50μ. Άπνοια).

Στα 100μ υποβρύχιο ανδρών ο Τάσος Μυλωνάκης με χρόνο 34.41 βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

«Αποδίδει καρπούς η δουλειά μας»

Μετά το τέλος των αγώνων η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή μου την επίδοση. Ήμουν κοντά στον προσωπικό μου χρόνο κι αυτό αποδεικνύει ότι η δουλειά που κάνουμε με τους προπονητές μου αποδίδει καρπούς. Είναι αγώνας σε μια περίοδο που κάθε άλλη χρονιά ξεκουραζόμαστε κι αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη για την επίδοση μου! Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο μου προπονητές, Βίκυ Τσίκλη και Παύλο Μπάπκα, μέσα από την καρδιά μου. Συνεχίζουμε με τα 400 αύριο το πρωί".

Με άλλα δύο μετάλλια άνοιξε η αυλαία

Εξάλλου, με δύο μετάλλια και πολύ καλές επιδόσεις από τους Έλληνες αθλητές άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Χρήστος Χριστοφορίδης με χρόνο 6:44.45 στα 800 μέτρα επιφάνεια κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Στο ίδιο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβάκος Μπούκορ με χρόνο 6:17.97 που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ νέων. Την τρίτη θέση στα 50 μέτρα άπνοια κατέκτησε η Σοφια Κτενά με χρόνο 16.43. Η κάτοχος του Ευρωπαϊκού ρεκόρ στο αγώνισμα έδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο παρά το γεγονός οτι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αποτελούσε στόχο της.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Τασος Μυλωνάκης με χρόνο 14.90 βρέθηκε στην έκτη θέση, δείχνοντας ότι η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική.

Μετά την λήξη του πρωινού προγράμματος της πρώτης ημέρας των αγώνων οι πρωταγωνιστές είπαν: Σοφία Κτενά: "Αποδέχτηκα την πρόσκληση των διοργανωτών και παρίσταμαι στο Τομσκ παρά το γεγονός οτι δεν υπήρχε ο χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία. Αυτήν η κούρσα ήταν ας το πούμε ένα ζέσταμα για το super sprint cup όπου θα συμμετέχω τη Δευτέρα. Είμαι αισιόδοξη ότι εκεί θα σημειώσω μια καλύτερη επίδοση καθώς θα διεξαχθεί απόγευμα παρ' όλο που και η σημερινή πρωινή μου εμφάνιση ήταν σε πολύ καλό επίπεδο".

Χρήστος Χριστοφορίδης: "Η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε εμπειρίες αλλά δεν ήταν μέσα στα σχέδιά μου. Έκανα την προσπάθεια μου στο εύρος των δυνατοτήτων μου δεδομένων των συνθηκών και της περιόδου που βρισκόμαστε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ