ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χρήστου: "Υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την Ελλάδα"

Χρήστου: "Υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την Ελλάδα"

Ο Απόστολος Χρήστου περίπου μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση τριών μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων μίλησε στο Sport24.gr για την επιτυχία του.

Είναι με διαφορά ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όχι μόνο της ελληνικής κολύμβησης, αλλά και της παγκόσμιας. Ο Απόστολος Χρήστου στα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να ανέβει ήδη στην κορυφή του κόσμου και να κάνει όλους να μιλούν για το ταλέντο του.

Στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Ολλανδία κατέκτησε συνολικά τρία μετάλλια (χρυσό στα 100μ. ύπτιο και ασημένιο στα 200μ. και 50μ. ύπτιο), έσπασε πέντε φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ και άλλες δύο το Παγκόσμιο.

Ο Απόστολος Χρήστου μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη επιτυχία του, για την υπερηφάνεια που αισθάνθηκε ανεβάζοντας την Ελλάδα στην κορυφή και τους στόχους του για τη συνέχεια.

Χρήστου: "Υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την Ελλάδα"

Έχεις συνειδητοποιήσει όσα πέτυχες πριν από περίπου μία εβδομάδα;

"Οι εμφανίσεις που έκανα την περασμένη εβδομάδα ήταν οι καλύτερες της κολυμβητικής μου καριέρας και γ αυτό μου είναι δύσκολο να το πιστέψω, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς"

Πως ένιωσες ακούγοντας τον εθνικό ύμνο από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου;

" Ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια και ευτυχία αφού κατάφερα να οδηγήσω την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως και πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουμπάι"

Ποια είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει κάποιος για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο;

"Θα πρέπει να είναι αφοσιωμένος και προσηλωμένος στην δουλειά του αλλά και στους στόχους που έχει θέσει. Επίσης χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή και επιμονή παρ' όλες τις δυσκολίες που εμφανίζονται"

Χρήστου: "Υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την Ελλάδα"

Πέρα από τα μετάλλια περίμενες να κατεβάσεις σε τέτοιο βαθμό τους χρόνους σου;

"Είχα προετοιμάσει κατάλληλα για αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού ήταν ο στόχος της χρονιάς και ήθελα εκεί να γίνουν οι καλύτερες επιδόσεις. Περίμενα ότι θα κάνω προσωπικά μου ρεκόρ, αλλά οι χρόνοι βγήκαν καλύτεροι απ τις προσδοκίες μου"

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που σου πέρασαν από το μυαλό έχοντας τερματίσει και βλέποντας ότι πέρα από πρώτος έχεις σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ;

"Ότι η σκληρή δουλειά που έκανα τόσο καιρό ανταμείφθηκε μέσα απ αυτό το ρεκόρ και επίσης μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία"

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί στην ηλικία σου να κάνει πρωταθλητισμό σε ένα άκρως απαιτητικό ατομικό άθλημα και ταυτόχρονα να διαβάζει;

"Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν αυτά τα δύο μαζί Αφού η κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού απαιτεί πολύωρες προπονήσεις καθημερινά".

Η επόμενη χρονιά είναι μεταβατική για σένα τόσο στη ζωή σου όσο και στον αθλητισμό. Πλέον θα είσαι φοιτητής και παράλληλα θα αγωνίζεσαι στην κατηγορία των ανδρών. Πόσο δύσκολες είναι αυτές οι αλλαγές για έναν αθλητή;

"Είναι αρκετά σημαντική αυτή η αλλαγή και καθοριστική για την συνέχεια της κολυμβητικής μου καριέρας Αφού από του χρόνου πλέον θα έρχομαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους απ' ολο τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες"

Οι επιτυχίες τόσο οι δικές σου όσο και του Φώτη, αλλά και των άλλων αθλητών, έρχονται μέσα από πολλές δυσκολίες με το πρόβλημα των κολυμβητηρίων να είναι το σημαντικότερο. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε όλο αυτό;

"Ή Αλήθεια είναι πως στον χώρο της κολύμβησης αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα καθημερινά που δυσκολεύουν την δουλεία μας, όμως παρ' όλες τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι καταφέρνουμε να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια μας"

Χρήστου: "Υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο σίγουρα αποτελούν μεγάλο κίνητρο για σένα. Πριν από αυτό ποιοι είναι οι στόχοι σου;

"Του χρόνου στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών στο Καζάν και μετά ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της διοργάνωσης θα επαναπροσδιορίσω Τους στόχους μου"

Για το τέλος θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τον προπονητή σου, τον Νίκο Γέμελο και για τον σύλλογο που ανήκεις, τον Ολυμπιακό.

"Ο κ. Νίκος παρόλο που δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση η οποία μου δίνει όρεξη και ώθηση να προσπαθώ στις προπονήσεις να βελτιώνομαι συνεχώς.Ο Ολυμπιακός από φέτος είναι η ομάδα μου και εχει σταθεί δίπλα μου και με βοηθάει σε ότι κάνω διευκολύνοντας έτσι τον καθημερινό αγώνα που κάνω"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ