ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Προηγείται το μετάλλιο, όχι ο χορηγός

Προηγείται το μετάλλιο, όχι ο χορηγός

Η ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας δίνει την ευκαιρία στους κολυμβητές της ολυμπιακής ομάδας να αγωνιστούν στο Λονδίνο, φορώντας όποιο μαγιό επιθυμούν.

Υποθέτουμε πως οι εταιρείες που έχουν συνάψει χορηγική συνεργασία με την ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας, θα έχουν πληρώσει μια περιουσία για να διαφημίζονται από τους κορυφαίους Αυστραλούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας (AOC) είναι διατεθειμένη να αφαιρέσει αυτό το προνόμιο, προκειμένου να διασφαλίσει την σωστή προετοιμασία των αθλητών της. Άλλωστε τα μετάλλια προηγούνται!

Αρκετή κουβέντα έχει γίνει για τα νέα μαγιό της Speedo, η παρουσίαση των οποίων έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο οι αθλητές που έχουν συμβόλαιο με τον κολοσσό αρνούνται να τα φορέσουν, γιατί τα θεωρούν στενά σε ευαίσθητα σημεία του σώματος τους και άβολα.

Η AOC τους δίνει την ευκαιρία να εγκαταλείψουν το χορηγό τους και να φορέσουν όποιο άλλο μαγιό επιθυμούν! Ήδη 32 κολυμβητές είχαν καταθέσει το συγκεκριμένο αίτημα, ανάμεσα τους η Στέφανι Ράις (φωτό) και ο Ίαν Θορπ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται τον Απρίλιο.

Την ελευθερία να εγκαταλείψουν τη Speedo έχουν και κολυμβητές που έχουν συμβόλαιο με αυτή, όπως η Λέιζελ Τζόουνς, ο Ίμον Σάλιβαν και ο Τζέιμς Μάγκνουσεν.

Εν τω μεταξύ τα τράιαλς της Αυστραλίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήδη η Ράις εξασφάλισε την πρόκριση στα 400μ. μικτή ατομική, αγώνισμα στο οποίο είχε επικρατήσει στο Πεκίνο το 2008.

Ο Θορπ θα πάρει τη σκυτάλη τα ξημερώματα στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ