ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παγκόσμιο ρεκόρ και στα 200μ. πρόσθιο

Παγκόσμιο ρεκόρ και στα 200μ. πρόσθιο

Η Δανέζα Ρίκε Πέντερσεν "γκρέμισε" το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πρόσθιο. Είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίπτεται στη Βαρκελώνη και το δεύτερο στο πρόσθιο.

Το πρόσθιο, το πιο αργό από τα τέσσερα στυλ στην κολύμβηση, έχει κλέψει την παράσταση στην πισίνα του Παλάου Σαντ Τζόρντι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Μετά το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ της Ρούτα Μεϊλουτίτε στα 100μ. πρόσθιο, ήρθε η σειρά της Ρίκε Πέντερσεν στα 200μ. πρόσθιο.

Η Δανέζα με επιτυχίες στην 25άρα πισίνα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με δύο λεπτά και 19.11 δευτερόλεπτα στον πρώτο ημιτελικό του αγωνίσματος. Η Πέντερσεν λύγισε από τη συγκίνηση μετά το τέλος του ημιτελικού.

Η 24χρονη από το Οντένσε κατέρριψε την επίδοση της Ρεμπέκα Σόνι με 2:19.59 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης δεν βρίσκεται στη Βαρκελώνη.

Το... περίεργο είναι πως στο δεύτερο ημιτελικό η νικήτρια, η Ρωσίδα Γιούλια Εφίμοβα πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με χρόνο 2:19.85.

Η επίδοση της Πέντερσεν είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ στη διοργάνωση μετά την επίδοση της Μεϊλουτίτε και το άπιαστο ρεκόρ της Κέιτι Λεντέκι στα 1.500μ. ελεύθερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ