ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Κιτατζίμα θρηνεί το χαμό του Ντάλε Όεν

Ο Κιτατζίμα θρηνεί το χαμό του Ντάλε Όεν

Συγκλονισμένος είναι ο Κοσούκε Κιτατζίμα από τον άδικο θάνατο του Αλεξάντερ Ντάλε Όεν. Η κοινή διαδρομή των δύο κολυμβητών.

Ο θάνατος έκλεψε μια ανθρώπινη ζωή και έκλεψε από όλους τους υπόλοιπους μια μεγάλη αναμέτρηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο άδικος χαμός του 26χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή, Αλεξάντερ Ντάλε Όεν, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ντάλε Όεν, Ιάπωνας Κουσούκε Κιτατζίμα. Ο "βασιλιάς του προσθιου" στις δύο τελευταίες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε " ήταν ένας σπουδαίος κολυμβητής. Θέλω τόσο πολύ να αγωνιστώ εναντίον του. Αυτή η επιθυμία ήταν και το κίνητρο μου. Η καρδιά μου πονάει".

Ο Ντάλε Όεν είχε χάσει από τον Κιτατζίμα στα 100μ. πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ενώ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο της Σαγκάης. Ήταν ο βασικός υποψήφιος για να στερήσει από τον Ντάλε Όεν το νταμπλ στο πρόσθιο στο Λονδίνο.

Το χειμώνα του 2009 ο Ντάλε Όεν προπονούνταν υπό τις οδηγίες του προπονητή του Κιτατζίμα, Νοριμάσα Ιράι, προκειμένου να μάθει να λειτουργεί σαν τον αντίπαλο του.

Οι δυο τους προπονήθηκαν μαζί και τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Ντάλε Όεν, καλύτερο κολυμβητή στην Ευρώπη σύμφωνα με τη LEN, να δηλώνει τότε πως " είμαστε σχεδόν ίδιοι. Θέλουμε να αγωνιστούμε και να κάνουμε το καλύτερο. Σίγουρα αποτελεί πρόκληση η αναμέτρηση μας στο Λονδίνο".

Συλληπητήρια τηλεγραφήματα έφτασαν από ολόκληρο τον κόσμο με την τραγική είδηση να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα στη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ