ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κρύο ντους για τον Φελπς

Κρύο ντους για τον Φελπς

Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μάικλ Φελπς δεν κατάφερε να διακριθεί, κάνοντας ένα αχαρακτήριστο λάθος.

" Σαν να παίζει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μαζί με τα παιδιά του λυκείου", χαρακτήρισε η Μίσι Φράνκλιν την επιστροφή του Μάικλ Φελπς στην κολύμβηση.

Ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αγωνίζεται για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση μετά το Λονδίνο το 2012, στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Φελπς πέρασε στον τελικό των 100μ. ελεύθερο, αλλά εκεί δοκίμασε μια μεγάλη έκπληξη. Τερμάτισε μόλις έβδομος. Ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο 50άρι, αλλά προσέγγισε λάθος τη στροφή, έπεσε στην 8η θέση για να τερματίσει τελικά έβδομος με 49.17.

Το 100άρι στο ελεύθερο δεν είναι ένα από τα παραδοσιακά αγωνίσματα του 29χρονου από τη Βαλτιμόρη, αλλά μετά την επιστροφή του δοκιμάζει σε άλλες αποστάσεις. Νικητής ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νέιθαν Άντριαν με 48.77 με δεύτερο τον Άντονι Έρβιν, χρυσό Ολυμπιονίκη πριν από 14 χρόνια στο Σίδνεϊ και τρίτο τον Ράιαν Λόχτι.

" Είναι ανήκουστο που σχεδόν έχασα την πρώτη στροφή, αλλά είναι κομμάτι των αγώνων", τόνισε ο Φελπς που έχει νέο χορηγό μετά την 12ετή συνεργασία του με τη Speedo. Πρόκειται για την ιταλική εταιρεία Aqua Sphere. Πάντως στο αμερικανικό πρωτάθλημα ο ο Φελπς κολυμπάει με μαγιό Under Armour, γιατί η ιταλική εταιρεία δεν έχει ακόμα σχεδιάσει μαγιό στις προδιαγραφές που το θέλει.

Ο Φελπς έχει τη δυνατότητα να πάρει το αίμα του πίσω στα 100μ. πεταλούδα, στα 100μ. ύπτιο και στα 200μ. μικτή ατομική, στα υπόλοιπα τρία αγωνίσματα που έχει δηλώσει, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους Αγώνες του Ειρηνικού στο Γκολντ Κόουστ στο τέλος του μήνα (21-24/8).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ