ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η εντυπωσιακή επιστροφή Χάκετ

Η εντυπωσιακή επιστροφή Χάκετ

Ο Ίαν Θορπ παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τον αγώνα του αντιπάλου του, Γκραντ Χάκετ. Ο 34χρονος τερμάτισε τρίτος στα 400μ. ελεύθερο στο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Αυστραλία.

Το 2014 ήταν η χρονιά των μεγάλων επιστροφών στην κολύμβηση. Από τον Μάικλ Φελπς μέχρι τους δικούς μας Γιάννη Δρυμωνάκο και Κάτια Σαρακατσάνη.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο Αυστραλός Γκραντ Χάκετ ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην ενεργό δράση, αν και αρχικά είχε απογοητευθεί από την αποτυχημένη επανεμφάνιση του Ίαν Θορπ.

Τα ξημερώματα κολύμπησε στον πρώτο αγώνα του, στο κολυμβητήριο που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια το 2000 στο Σίδνεϊ. Τον αγώνα του παρακολούθησε και ο Θορπ, ο μεγάλος αντίπαλος του.

Ο Χάκετ που θα γίνει 35 χρονών τον Μάιο... σόκαρε το κοινό, τους τηλεθεατές και τον ίδιο του τον εαυτό. Τερμάτισε τρίτος στα 400 μέτρα ελεύθερο με 3 λεπτά, 46.53 δευτερόλεπτα.

" Τεχνικά είναι επανεμφάνιση", αρκέστηκε να πει ο "αργυρός" Ολυμπιονίκης στην Αθήνα στο 400άρι. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2008 με επτά Ολυμπιακά μετάλλια σε δύο διοργανώσεις και πάνω από μια ντουζίνα παγκόσμια μετάλλια.

" Δεν ξέρω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω αυτό μόλις σε εξι μήνες. Εξεπλάγην. Ίσως τώρα που είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία, πιο δυνατός, μπορώ να φτάσω σε αυτή την ταχύτητα πιο εύκολα, ίσως βοήθησα το σώμα μου να αναρρώσει και να "δέσει" δίχως να κάνω αερόβια άσκηση", δήλωσε ο Χάκετ.

Πάντως γέμισε αισιοδοξία και μοιράστηκε μια συζήτηση που είχε με τον προπονητή του, τον ίδιο που ανέδειξε τον Χάκετ και τον Κινέζο Σουν Γιανγκ, τον Ντένις Κότεριλ.

"Ποιός ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε έξι μήνες; Είπα στον Ντένις πριν από τον αγώνα. Θέλω να κατέβω τα 3.45 στο τέλος της χρονιάς. Έφτασα στο στόχο μου λίγο νωρίτερα".

Νικητής αναδείχθηκε ο 18χρονος Μακ Χόρτον σε 3:42.84 και δεύτερος ήταν ο κάτοχος του τίτλου τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο 23χρονος Ντέιβιντ Μακίον με 3:44.28.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ