ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γράφει ιστορία ο Γιαννιώτης

Γράφει ιστορία ο Γιαννιώτης

Σειρά καλών επιδόσεων πραγματοποήθηκαν την πρώτη μέρα του εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης στον Άλιμο. Δύο νίκες μακριά από το απόλυτο ρεκόρ νικών ο Σπύρος Γιαννιώτης. Στο παγκόσμιο του Καζάν η Κάτια Σαρακατσάνη.

Σπουδαίες επιδόσεις σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του 84ου Εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται από σήμερα στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Στέφανος Δημητριάδης και Ανδρέας Βαζαίος επιβεβαίωσαν τα όρια που έχουν ήδη πετύχει για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και τους  Ολυμπιακούς του Ρίο, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση. Αξιοσημείωτη ήταν 37η πια νίκη της Μαριάννης Λυμπερτά, στα 400μ ελεύθερο, που διατηρεί την πρώτη θέση σε νίκες, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Επιπλέον, ο Σπύρος Γιαννιώτης με την επίδοσή του στα 400μ ελεύθερο, έφτασε τις 28 νίκες, πιάνοντας στη δεύτερη θέση τον Κώστα Κοσκινά, ενώ θέλει άλλες δύο για να σημειώσει και αυτός Ρεκόρ νικών στους άνδρες.

Οι καλύτερες επιδόσεις:

200μ Μικτή Ατομική Ανδρών: Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟΑ) με 2:00.25

50μ ελεύθερο Ανδρών: Κριστιάν Γκολομέεβ (Εθνικός) με 22.03

50μ ελεύθερο Ανδρών: Οδυσσέας Μελαδίνης (ΑΟΠΦ) με 22.18

50μ πρόσθιο Γυναικών: Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 32.24

200μ πεταλούδα Ανδρών: Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός) με 1:57.11

400μ ελεύθερο  Γυναικών:  Μαριάννα Λυμπερτά (Ολυμπιακός) με 4:19.75

400μ ελεύθερο Ανδρών:  Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός) με 3:55.62

Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές:

50μ ελεύθερο Γυναικών: Νόρα Δράκου (Ωκεανός) με 25.52

50μ ελεύθερο Ανδρών: Κριστιάν Γκολομέεβ (Εθνικός) με 22.03

50μ πρόσθιο Γυναικών: Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 32.24

50μ πρόσθιο Ανδρών: Γιάννης Καρπουζλής (Ολυμπιακός) με 28.11

200μ πεταλούδα Γυναικών: Άννα Ντουντουνάκη (ΚΟΠΙ) με 2:14.57

200μ πεταλούδα Ανδρών: Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός) με 1:57.11

400μ ελεύθερο  Γυναικών:  Μαριάννα Λυμπερτά (Ολυμπιακός) με 4:19.75

400μ ελεύθερο Ανδρών:  Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός) με 3:55.62

100μ ύπτιο Γυναικών: Νόρα Δράκου (Ωκεανός) με 1:03.35

100μ ύπτιο Ανδρών: Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) με 55.31

200μ Μικτή Ατομική Γυναικών: Αφροδίτη Γιαρένη (Ολυμπιακός) με 2:16.78

200μ Μικτή Ατομική Ανδρών: Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟΑ) με 2:00.25

Ευχαριστημένοι από τους χρόνους τους ήταν οι πρωταγωνιστές της σημερινής πρεμιέρας των αγώνων, όπως τόνισαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, θέτοντας τους βασικούς στόχους τους ενόψει των κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων:

Στέφανος Δημητριάδης: "Ο χρόνος είναι ικανοποιητικός. Περίμενα να κατέβω τα 1.57.00, αλλά έκανα ένα λάθος τερματισμό και αυτό μου στοίχησε λιγάκι. Δεν έχω ξεκουραστεί αρκετά, μόνο 4-5 μέρες, οπότε ο χρόνος δείχνει ότι είμαστε σε καλό σημείο, παρά την κούραση. Θέλω να βελτιώσω κάποια τεχνικά στοιχεία, αλλά τα μηνύματα είναι θετικά. Στα 200μ πεταλούδα ο συναγωνισμός είναι ισχυρός, βάσει των δύο αντιπάλων μου, του Γιάννη Δρυμωνάκου και του Κώστα Μαρκόζη και αυτό είναι θετικό για μένα και την κολύμβηση. Στο Καζάν, ο στόχος είναι ο τελικός, αν και σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει πολύ καλές επιδόσεις. Κοιτάω ψηλά, βάζω υψηλούς στόχους και θεωρώ ότι μπορώ να φτάσω εκεί με λίγη τύχη και πολύ προσπάθεια".

Κρίστιαν  Γκολομέεβ: "Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν μια καλή χρονιά για εμένα στην Αμερική και εδώ μου βγαίνουν οι κούρσες σε 50αρα πισίνα. Στόχος στο Καζάν τα 50μ ελεύθερο και ο τελικός εκεί, ενώ για τα 100μ ελεύθερο, αν και δύσκολο το να μπω τελικό, θα προσπαθήσω για ημιτελικό. Στην Ολυμπιάδα, στόχος είναι ο τελικός. Στην Αμερική βελτιώθηκα αρκετά, όχι λόγω προπονητών, αλλά λόγω των εγκαταστάσεων. Αυτό μας βοηθάει πολύ".

Οδυσσέας Μελαδίνης: "Επιβεβαίωσα το όριο, έκανα και ατομικό ρεκόρ που ήταν η βασική μου επιδίωξη. Στοχεύω βέβαια στα 100μ ελεύθερο σε αυτούς τους αγώνες ώστε να λάβω μέρος και στο ατομικό στο Καζάν. Εκεί έχω τον ίδιο χρόνο με τον Χρήστο Κατραντζή, ο καλύτερος χρόνος εκ των δύο που θα σημειωθεί εδώ, θα κολυμπήσει και στο Καζάν. Είμαι εντός στόχων, οι μεγάλοι μου στόχοι έχουν επιτευχθεί. Θα κυνηγήσω να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις και από κει και πέρα ότι καλύτερο, ας έρθει".

Κάτια Σαρακατσάνη: "Θα σταματήσω το κολύμπι όταν πια δε θα είμαι σε θέση να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο Καζάν, τη σκυτάλη, θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε εκεί και ελπίζουμε σε πρόκριση και στην Ολυμπιάδα. Όσον αφορά το Καζάν, σε ατομικό επίπεδο θα κοιτάξω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Σε επίπεδο συλλογικό, η Ελλάδα μπορεί να περιμένει πολλά από όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές της".

Σπύρος Γιαννιώτης: "Δεν περίμενα να κερδίσω σήμερα στ α 400μ ελεύθερο, ένιωθα κουρασμένος και άτονος λόγω του ότι είχαμε το Πανελλήνιο μεγάλων Αποστάσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά μέσα στην κούρσα βρήκα το ρυθμό μου και κατάφερα να πάρω αυτή τη νίκη. Είναι ωραίο, γιατί αν κάνω άλλες δύο νίκες θα είμαι πρώτος στους Άνδρες. Κάθε μέρα είναι διαφορετική ωστόσο. Μου αρέσουν τα ρεκόρ, σου δίνουν κίνητρο να συνεχίζεις. Στο Παγκόσμιο του Καζάν, θέλω να πάρω την πρόκριση για την Ολυμπιάδα και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαι μέσα στη δεκάδα. Από κει και πέρα, θα προσπαθήσω για το μετάλλιο, πάντα κυνηγάμε τις καλύτερες θέσεις και το βάθρο. Έχω καλή ψυχολογία, είμαι καλά προπονημένος. Τωρα όσον αφορά τη Μαριάννα Λυμπερτά, που πέτυχε την 37η νίκη της, μακάρι εκείνη όσο και εγώ να κλείσουμε την καριέρα μας με μια Ολυμπιάδα ακόμη".

Ανδρέας Βαζαίος: "Είναι ένας πολύ καλός χρόνος για μένα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στο Καζάν, να κάνω καλές κούρσες. Επιδιώκω να πάω πιο γρήγορα εκεί, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στόχος μου είναι να καλή προετοιμασία και κούρσες".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι πιο σέξι πρωταγωνίστριες των νέων αμερικάνικων σειρών

Γιατί η χρυσή εποχή της τηλεόρασης δεν αποκλείει επουδενί το οφθαλμόλουτρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24