ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έγραψε ιστορία ο Μελούλι

Έγραψε ιστορία ο Μελούλι

Ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Κατάφερε ένα πραγματικό ρεκόρ.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ένας από τους πρώτους εξαιρετικούς κολυμβητές που άφησαν την πισίνα για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην ανοιχτή θάλασσα.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του θρυλικού Αυστραλού Γκραντ Χάκετ το 2008 σπουδαίοι κολυμβητές στην πισίνα, στρέφουν σιγά σιγά την προσοχή τους στο open water.

Το πιο επιτυχημένο παράδειγμα είναι ο Ουσάμα Μελούλι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αιφνιδίασε όλο τον κόσμο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. στη λίμνη Σερπεντάιν και έγινε ο μοναδικός κολυμβητής με χρυσό μετάλλιο στην πισίνα και στην ανοιχτή θάλασσα, μετά την επικράτηση του στα 1500μ. ελεύθερο τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Πεκίνο.

Σήμερα (20/7) έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής σε δύο διαφορετικά αθλήματα. Μετά το χρυσό μετάλλιο στη Ρώμη στα 1.500μ. ελεύθερο το 2009, κατέκτησε και την πρώτη θέση στον αγώνα των 5χλμ. στο Moll de la Fusta.

Μετά από μεγάλη "μάχη" με τον σπουδαίο Τόμας Λουρτζ έφτασε πρώτος στον τερματισμό. Ο Γερμανός έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και έχασε το αργυρό μετάλλιο από τον Καναδό Έρικ Χέντλιν.

Ο Μελούλι που θα κυνηγήσει και το 10άρι εξέφρασε τη χαρά του μετά και την επικράτηση της Αμερικανίδας Χέιλι Άντερσον νωρίτερα στις γυναίκες. Οι δύο κολυμβητές προπονούνταν μαζί στην πανεπιστημιακή ομάδα της Νότιας Καλιφόρνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ