ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρόβα για Τριγκώνη-Μπεκατώρου

Πρόβα για Τριγκώνη-Μπεκατώρου

Έναν καλό αγώνα ενόψει του κρίσιμου για την ολυμπιακή πρόκριση, παγκόσμιο πρωτάθλημα θα επιχειρήσουν η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας.

Στο γαλλικό θέρετρο Γκραντ-Μοτ βρίσκονται η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης. Την Παρασκευή (4/7) ξεκινάει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κλάση Nacra 17, στην οποία αγωνίζονται μαζί οι δύο Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Οι δύο σπουδαίοι ιστιοπλόοι ένωσαν τις δυνάμεις τους στη νέα ολυμπιακή κατηγορία που θα κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Έχουν ονομάσει την προσπάθεια τους "Άνεμος Ελλάδας. Ρίο 2016". Είχαν μιλήσει στο Sport24.gr για την κοινή τους προσπάθεια.

Θα είναι ο τρίτος αγώνας που θα κάνουν μετά το Ιέρ και τη Μαγιόρκα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά το ελληνικό πλήρωμα έχει ξεκινήσει μόλις τους τελευταίους μήνες τις προσπάθειες τους.

Η Μπεκατώρου δήλωσε στο Sport24.gr " δεν κοιτάζουμε τα αποτελέσματα ακόμα. Είμαστε πολύ καλύτερα μαζί. Έχουμε αφομοιώσει τεχνικές και στην προπόνηση δουλεύουμε πιο σωστά. Ο στόχος μας είναι το παγκόσμιο, όχι το ευρωπαϊκό. Προσθέσαμε και τα Superfast Ferries στην ομάδα που μας υποστηρίζει, ωστόσο μας "τρώει" το γεγονός πως δεν έχουμε εξασφαλίσει το σύνολο των πόρων για να αγωνιστούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζαμε πως θα υπήρχε αυτή η δυσκολία, αλλά έτσι ο αγώνας μας θα έχει μεγαλύτερη αξία".

Οι δύο Έλληνες που έδωσαν 30.000 ευρώ για να αποκτήσουν το σκάφος, θα κυνηγήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ τον Σεπτέμβριο. Τα πρώτα δέκα πληρώματα εξασφαλίζουν αυτόματα το ολυμπιακό εισιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ