ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ξεκινάει η προετοιμασία για την Aegean Regatta 2016

Ξεκινάει η προετοιμασία για την Aegean Regatta 2016

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Μυτιλήνη με θέμα την προετοιμασία του αγώνα Aegean Regatta 2016, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Mε μεγάλη όρεξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για νέες ιστιοπλοϊκές περιπέτειες, ξεκίνησε η προετοιμασία για την Aegean Regatta 2016, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του Αγώνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, του Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ Λάζαρου Τσαλίκη, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του Αντιδημάρχου Λήμνου Nίκου Μοσχάκη, του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Λέσβου Μιχάλη Ταμβακέλλη, του Προέδρου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νικόλαου Μόλβαλη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και των ναυτικών ομίλων: Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, N.O. Σάμου, Ι.Ο.Χίου.

Ο κύριος Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άρτια διεξαγωγή της περσινής διοργάνωσης της Aegean Regatta που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, συζήτησε με τους όλους φορείς, τα δεδομένα για τον φετινό Αγώνα.

Η Αegean Regatta θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το λιμάνι εκκίνησης είναι η Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα κατευθυνθούν στη Μύρινα της Λήμνου, επόμενος σταθμός θα είναι ο 'Αγιος Ευστράτιος, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, μετά ο Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Tοπρόγραμματουαγώνα:

20-08-2016Σάββατο

Skippers Meeting -ΤελετήΈναρξης

21-08-2016Κυριακή

1ηΙστιοδρομία-ΠόρτοΚαρράς–Μύρινα

22-08-2016Δευτέρα

Ρεπό

23-08-2016Τρίτη

2ηΙστιοδρομία-Μύρινα-Αγ.Ευστράτιος

24-08-2016Τετάρτη

3ηΙστιοδρομία-Αγ.Ευστράτιος–Μήθυμνα

25-08-2016Πέμπτη

Ρεπό

26-08-2016Παρασκευή

4ηΙστιοδρομία-Μήθυμνα–Μυτιλήνη

27-08-2016Σάββατο

InshoreΑγώνες-ΤελετήΛήξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ