ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Εκτός Ρίο οι υπόλοιποι Έλληνες

Εκτός Ρίο οι υπόλοιποι Έλληνες

Δεν υπήρξε ανάλογη επιτυχία στο παγκόσμιο ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ σε άλλες τρεις ολυμπιακές κατηγορίες για τα ελληνικά πληρώματα.

Οριστικά μόλις σε δύο κατηγορίες η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα RS:Χ ανδρών με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και στα 470 ανδρών με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, τους μοναδικούς που κατέκτησαν μετάλλιο (χάλκινο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ.

Λίγο πριν το Medal Race σε τέσσερις κατηγορίες την Κυριακή (21/9) οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα στα 49er ανδρών, στα Finn και στη Nacra 17.

Στα 49er οι Στέλιος Σωτηρίου και Αλφόνσο Παναγιωτίδης κατέλαβαν την 53η θέση. Στα Finn ο Ιωάννης Μιτάκης ήταν 17ος σε μια χρονιά με αρκετά προβλήματα και θα διεκδικήσει την πρόκριση για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015.

Στη μικτή κατηγορία Nacra 17 η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τργικώνης δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Έχοντας ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα από τον ανταγωνισμό επιχείρησαν να καλύψουν το έδαφος, αλλά δεν έπιασαν την πολυπόθητη 10άδα. Ο "Άνεμος Ελλάδας" κατέλαβε την 33η θέση στη γενική κατάταξη.

Η τελευταία ευκαιρία είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015 και συγκεκριμένοι αγώνες στις ηπείρους. Η "μάχη" της πρόκρισης για το Ρίο ντε Τζανέιρο ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ