ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Δεν το βάζουν κάτω οι Τριγκώνης/Μπεκατώρου

Δεν το βάζουν κάτω οι Τριγκώνης/Μπεκατώρου

Ο Κώστας Τριγκώνης έκανε απολογισμό της εμφάνισης του "Άνεμου Ελλάδας" στην κατηγορία Nacra 17 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ.

Η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης έμειναν εκτός προνομιούχου δεκάδας στη Nacra 17 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ.

Έχασαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την πρόκριση της Ελλάδας και πιθανότατα της δικής τους συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Ολυμπιονίκης, πολυπρωταθλητής Ευρώπης έκανε απολογισμό της εμφάνισης των δύο Ολυμπιονικών στο Σανταντέρ.

Αναλυτικά η δήλωση του Τριγκώνη:

" Την 1η μας συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με τη Σοφία έφτασε στο τέλος της. Κατακτήσαμε την 33η θέση και την 15η θέση ως χώρα ανάμεσα σε 68 πληρώματα από 31 χώρες. Οι 10 πρώτες χώρες έπαιρναν απευθείας εισιτήριο για τους ΟΑ του Ρίο το 2016.

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε ως ομάδα παρά την πρόοδο που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο του να μπούμε στο χρυσό στόλο έχοντας μια άκυρη ιστιοδρομία αλλά τελικά έτσι πως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα και με τις συνθήκες που επικράτησαν όλα έμοιαζαν με ρώσικη ρουλέτα. Αγωνιστήκαμε συνολικά τις 3 από τις 6 ημέρες κάνοντας 5 ιστιοδρομίες στα προκριματικά και ισάριθμες στα τελικά όπου οι τέσσερις έγιναν σε μια ημέρα με συνθήκες από 17 έως 28 μίλια άνεμο.

Χτες (Σάββατο) πραγματοποιήθηκε μόνο μια ιστιοδρομία με 3-5 μίλια άνεμο. Συνολικά διεξήχθησαν 10 από τις 13 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες μέσα σε 4 ημέρες από τις 6 του συνολικού προγράμματος.

Πραγματικά οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου όπως και τα πολλά λάθη και ελλείψεις των επιτροπών αγώνων στην ομαλή διεκπεραίωση του πρωταθλήματος χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για το αποτέλεσμα μας.

Στα δικά μας τώρα. Σαφέστατα δεν είμαστε ικανοποιημένοι όχι τόσο με την τελική κατάταξη, αλλά με το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε αυτό που θέλαμε και αυτό που μπορούσαμε παραπάνω. Δουλέψαμε πολύ το τελευταίο διάστημα καλύπτοντας τα κενά που υπήρχαν όσο το δυνατό από την σχεδόν τρίμηνη απουσία μου μετά από τον τραυματισμό μου, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν ήταν αρκετό.

Βλέποντας όμως το νόμισμα από την άλλη μεριά κλείσαμε μια χρονιά πάνω στην οποία χτίσαμε μια βάση. Είναι στο δικό μας χέρι πια να σηκώσουμε και το υπόλοιπο οικοδόμημα. Τίποτε δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν σου χαρίζεται σ' αυτή την ζωή.

Είναι ώρα λοιπόν να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε και να προχωρήσουμε παρακάτω σχεδιάζοντας την επόμενη χρονιά και το πώς θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Να επιστρέψουμε ταχύτεροι, δυνατότεροι, ψηλότερα!

Σας ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και την υποστήριξη σας σ' αυτή τη διαρκή προσπάθεια. We will keep walking!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ