ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

"Χρυσός" ο Πετρούνιας στο Μάριμπορ

"Χρυσός" ο Πετρούνιας στο Μάριμπορ

Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Στον τελικό του αγωνίσματος, συγκέντρωσε 15,725 βαθμούς, σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80, κερδίζοντας την 1η θέση μπροστά από τον Κινέζο Τζουνλίν Λιάο (15,525 β.) και τον Γερμανό Ρόμπερτ Βέμπερ (14,850 β.).

Ο Πετρούνιας είχε δείξει την ανωτερότητά του και στον προκριματικό της Παρασκευής, στον οποίο είχε πάρει και πάλι την υψηλότερη βαθμολογία, με 15,575 βαθμούς.

Εκτός βάθρου έμεινε, αντίθετα, η Βάσω Μιλλούση στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών. Η 27χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη 5η με 12,050 βαθμούς, παρότι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, επειδή στην έξοδο του προγράμματός της έπεσε προς τα εμπρός και ακούμπησε με τα χέρια και τα γόνατα στο στρώμα, με συνέπεια να δεχθεί βαθμολογική μείωση.

Η Μιλλούση θα έχει πάντως μια νέα ευκαιρία για να κερδίσει μετάλλιο, καθώς την Κυριακή (18:15 - 21:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Στους τελικούς οργάνων θα πάρει μέρος από ελληνικής πλευράς και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, επιδιώκοντας να «βγάλει» σωστά το καινούργιο, υψηλής δυσκολίας πρόγραμμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ