ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το χρυσό οι ΗΠΑ στο ομαδικό

U.S. team members show their gold medals on the podium during the medal ceremony after winning the women's team final at the Artistic Gymnastics World Championships in Tokyo October 11, 2011.   REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN - Tags: SPORT GYMNASTICS)
U.S. team members show their gold medals on the podium during the medal ceremony after winning the women's team final at the Artistic Gymnastics World Championships in Tokyo October 11, 2011. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN - Tags: SPORT GYMNASTICS) REUTERS

Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο. Διαβάστε γιατί είναι το φαβορί για την πρωτιά και στο Λονδίνο.

Η παράδοση θέλει τις Ηνωμένες Πολιτείες να παίρνουν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό των γυναικών αν έχουν πρώτα κατακτήσει το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς.

Όπερ και εγένετο! Η αμερικάνικη ομάδα πήρε στο Τόκιο τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στο ομαδικό μετά το 2003 και το 2007, καταφέρνοντας μεγάλη ήττα εις βάρος της Ρωσίας, της νικήτριας πέρυσι.

Οι Αμερικανίδες που αγωνίστηκαν δίχως τις τραυματίες Αλίσια Σακραμόνε (σ.σ. δηλώθηκε ως αναπληρωματική και έτσι κατέκτησε το 10ο της παγκόσμιο μετάλλιο, ξεπερνώντας τη Σάνον Μίλερ και τη Νάστια Λιούκιν) και την Άννα Λι συγκέντρωσαν 179,411 βαθμούς.

Τέσσερις (!) περισσότερους από τη Ρωσία (175,329) και την Κίνα (172,820). Η νικήτρια του αμερικάνικου πρωταθλήματος, η 16χρονη Τζόρντιν Γουίμπερ έδειξε τα δόντια της ενόψει του σύνθετου ατομικού όπου θα αντιμετωπίσει τις Ρωσίδες Βικτόρια Κόμοβα και Άννα Ντεμέντιεβα.

Και οι οκτώ ομάδες που συμμετείχαν πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η σπουδαία Καταλίνα Πόνορ δεν έκρυψε την απογοήτευση της για το γεγονός ότι η Ρουμανία δεν πήρε μετάλλιο. Ήταν τέταρτη (με 172,412) όπως και το 2010, ενώ ακολούθησαν η Μεγάλη Βρετανία (169,670), η Γερμανία (168,479), η Ιαπωνία (167,122) και η Αυστραλία (166,439).

Την Τετάρτη (12/10) θα διεξαχθεί ο τελικός του ομαδικού των ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ