ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πολυπρόσωπη εκπροσώπηση της ελληνικής γυμναστικής στην UEG

Πολυπρόσωπη εκπροσώπηση της ελληνικής γυμναστικής στην UEG

Πανηγυρικά εξελέγησαν οι Ν. Προβιάς, Μ. Παπαδοπούλου και Λ. Φερεντίνου στις Τεχνικές Επιτροπές της UEG. Ισχυρότερη, ευρύτερη και πιο πολυπρόσωπη από κάθε άλλη φορά θα είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής γυμναστικής.

Ισχυρότερη, ευρύτερη και πιο πολυπρόσωπη από κάθε άλλη φορά θα είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής γυμναστικής στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), έπειτα από τη θριαμβευτική εκλογή τριών Ελλήνων στις αντίστοιχες Τεχνικές Επιτροπές της UEG για την ερχόμενη τετραετία.

Το 27ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο Σπλιτ της Κροατίας (1-2 Δεκεμβρίου), ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό απολογισμό για τους Έλληνες υποψηφίους, καθώς ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς επανεξελέγη ως μέλος στην Τεχνική Επιτροπή Ενόργανης Ανδρών, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Μαρία Παπαδοπούλου πέτυχε την εκλογή της ως μέλος στην Τεχνική Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους, ενώ η διεθνής κριτής Λευκή Φερεντίνου εξελέγη ως μέλος στην Τεχνική Επιτροπή Αεροβικής. Η θητεία τους θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιανουάριο του 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Υποψήφια από ελληνικής πλευράς ήταν και η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα, ως μέλος για την αντίστοιχη Τεχνική Επιτροπή Ρυθμικής, ωστόσο δεν κατόρθωσε να καταλάβει μία από τις έξι εκλόγιμες θέσεις σε σύνολο 19 υποψηφίων.

Η τριπλή επιτυχία των κ. κ. Προβιά, Παπαδοπούλου και Φερεντίνου έρχεται να προστεθεί στην ανάδειξη του επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της UEG, στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες που είχαν προηγηθεί το πρωί του Σαββάτου (02/12).

Στον απόηχο της εκλογής συνολικά τεσσάρων Ελλήνων εκπροσώπων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, ο κ. Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της UEG μας γεμίζει ικανοποίηση, γιατί αποτελούμε μία ομάδα ανθρώπων που εργάζεται ενωμένη και με μεθοδικότητα, έχοντας πάντοτε ως μέλημά μας την πρόοδο του αθλήματος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες υποψηφίους, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Τεχνικές Επιτροπές με πολλαπλή παρουσία.

Την ερχόμενη τετραετία θα έχουμε την ευθύνη να εργαστούμε εντατικότερα μέσα από τις θέσεις μας στην UEG και να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή της ελληνικής γυμναστικής, τα στελέχη της οποία χαίρουν διεθνούς εκτίμησης και αναγνώρισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Νέος Αντιπρόεδρος της UEG ο Θανάσης Βασιλειάδης

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Άγριο ξύλο εν πλω: Δεκάδες τραυματίες σε συμπλοκή σε κρουαζιερόπλοιο - Κατέβασαν 23 άτομα

Μπουνιές και κλωτσιές πέφτουν "σύννεφο" κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στον νότιο Ειρηνικό. Το πλοίο έκανε αναγκαστική στάση για να διώξει τους ταραξίες, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας

Οι Ελληνίδες βασίλισσες του καρναβαλιού που έχουν αφήσει εποχή

Γιατί ο Άλκης Στέας ζει, αυτός μας οδηγεί. Εδώ οι καλύτεροι και πιο σέξι λόγοι για να κατεβείτε στις καρναβαλικές παρελάσεις στην Πάτρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24