ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η απίστευτη 39χρονη γυμνάστρια

Η απίστευτη 39χρονη γυμνάστρια

Η Οξάνα Τσουσοβίτινα πρωταγωνιστεί από το 1991 στα ταπί της ενόργανης γυμναστικής. Η 5η Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο δεν σχεδιάζει να σταματήσει (video).

Το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Ένα πρόσωπο όμως παραμένει για να μας θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Ένα πρόσωπο άξιο θαυμασμού για την επιμονή, την καριέρα και τα προσωπικά προβλήματα που έχει ξεπεράσει.

Η Οξάνα Τσουσοβίτινα, χρυσή Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη το 1992, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα 39 της χρόνια! Μόλις την Τρίτη (24/9) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα στους Πανασιατικούς Αγώνες στην Ιντσεόν και θέλει να αγωνιστεί στον τελικό στο σύνθετο ατομικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου στη Νανίνγκ της Κίνας.

"Ναι, το πόδι μου πονάει (σ.σ. χτύπησε στην επίσημη προπόνηση), αλλά όταν συμμετέχεις στον αγώνα και κερδίζεις ένα μετάλλιο για αυτό, είναι πολύ ξεχωριστό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστηρίζουν", τόνισε η Τσουσοβίτινα που εκπροσωπεί πλέον την πατρίδα της, το Ουζμπεκιστάν,

Τα άλματα της Τσουσοβίτινα:

" Τί είναι αυτό που της δίνει ώθηση να συνεχίσει; "Προπονούμαι γιατί αγαπώ τον αθλητισμό. Επίσης ο γιος μου είναι υγιής, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο ο κόσμος με βοήθησε πολύ. Ο γιος μου τα πηγαίνει καλά και είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή μου", πρόσθεσε.

Ο Άλισερ γεννήθηκε το 1999 και τρία χρόνια μετά διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η Τσουσοβίτινα αναζήτησε βοήθεια στη Γερμανία, η οικογένεια μετακόμισε στην Κολονία, όπου ο Άλισερ ακολούθησε θεραπεία. Η Τσουσοβίτινα προπονούνταν με τη γερμανική ομάδα και το 2003 απέκτησε το δικαίωμα να την εκπροσωπεί. Χάρισε στη Γερμανία το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άναχαϊμ την ίδια χρονιά.

Η 39χρονη σπουδαία γυμνάστρια έκανε το ντεμπούτο της σε μεγάλη διοργάνωση με τη Σοβιετική Ένωση στο παγκόσμιο του 1991 στην Ιντιανάπολις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Στην καριέρα της έχει κατακτήσει έντεκα παγκόσμια μετάλλια και δύο ολυμπιακά για τη Σοβιετική Ένωση, την Κοινοπολιτεία, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία και ξανά το Ουζμπεκιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ