ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ασημένιο μετάλλιο η Ξουλόγη στο Μπακού!

Ασημένιο μετάλλιο η Ξουλόγη στο Μπακού!

Ένα ακόμα μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy που διεξάγεται στο Μπακού. Η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 12.733 βαθμούς.

Η συλλογή μεταλλίων συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy που διεξάγεται στο Μπακού. Η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 12.733 βαθμούς, μια ημέρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους. Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε η Κροάτισσα, Ανα Ντέρεκ.

Νωρίτερα, η Ιωάννα Ξουλόγη ήταν τέταρτη στον τελικό της δοκού ισορροπίας, με 12,000 βαθμούς, αλλά στο έδαφος ήταν εκπληκτική και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η 16χρονη, Εβελίνα Μάγια, στη δοκό ισορροπίας, αφού κατέλαβε την 7η θέση με 11,700 βαθμούς. Στον τελικό του εδάφους, η Μάγια κατέκτησε την 5η θέση με 12,566 βαθμούς.

Το μετάλλιο «άγγιξε» και ο Βλάσης Μάρας, που κατετάγη 4ος με 14,100 βαθμούς στον τελικό του μονόζυγου, εκτελώντας ένα εύκολο -για τις δικές του δυνατότητες- πρόγραμμα, στην επανεμφάνισή του στους αγώνες έπειτα από 11 μήνες.

Ο 35χρονος υπερπρωταθλητής του μονόζυγου βελτίωσε τη βαθμολογία του συγκριτικά με τον προκριματικό (είχε τερματίσει 1ος με 14,066 β.), ωστόσο έμεινε εκτός βάθρου για μόλις 0,066 βαθμούς. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν οι Μπαρτ Ντέρλοο (Ολλανδία, 14,700 β.), Αντρέι Λιχοβίτσκι (Λευκορωσία, 14,200 β.) και Άντον Κοβάτσεβιτς (Κροατία, 14,166 β.).

Το πραγματικό κέρδος για τον Μάρα, πάντως, ήταν το γεγονός ότι μπόρεσε να «βγάλει» ικανοποιητικά το πρόγραμμά του σε προκριματικό και τελικό, στο ξεκίνημα μιας χρονιάς που συνοδεύεται από μεγάλες απαιτήσεις και εξίσου μεγάλες προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ