ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφια η Ρώμη το 2024

Υποψήφια η Ρώμη το 2024

Η Ρώμη θα διεκδικήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Συνωστισμός υποψηφιοτήτων.

Τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2022 δεν τους ήθελε κανείς. Τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πάλι τους διεκδικούν όλοι. Τη Δευτέρα (15/12) ήρθε η σειρά της Ρώμης να μπει στον αγώνα.

Δια στόματος Ματέο Ρέντσι, του Ιταλού πρωθυπουργού, η "αιώνια πόλη" διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την έντονη ανησυχία για το δυσθεώρητο οικονομικό κόστος.

" Η χώρα μας ορισμένες φορές μοιάζει διστακτική. Δεν επιτρέπεται να μην δοκιμάσουμε ή να μας απορρίψουν, παίζοντας το παιχνίδι. Η Ιταλία έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της. Δεν μπορεί κανείς να πάψει να ονειρεύεται", τόνισε ο Ρέντσι σε ομιλία του στην ιταλική ολυμπιακή επιτροπή.

Το 1960 ήταν η τελευταία φορά που η Ρώμη φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έγραψαν ιστορία. Ήταν η αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό του 1997 για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης το 2004.

" Η υποψηφιότητα θα επικεντρωθεί στη Ρώμη. Αλλά θα συμπεριλάβει μέσα τη Φλωρεντία, τη Νάπολι και τη Σαρδηνία. Θέλουμε να νικήσουμε", κατέληξε.

Φυσιολογικά η Ιταλία δεν θα χτίσει Ολυμπιακό Στάδιο, αφού ήδη υπάρχει το Ολίμπικο στις εγκαταστάσεις του Φόρο Ιτάλικο. Στη Σαρδηνία θα διεξαχθεί πιθανότατα η ιστιοπλοΐα, ενώ τα ομαδικά αθλήματα θα διασκορπιστούν σε αρκετές μεγάλες πόλεις τουλάχιστον η προκριματική φάση.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον. Η επιλογή της υποψήφιας θα γίνει τον Μάρτιο ανάμεσα στο Βερολίνο και στο Αμβούργο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν δυναμικά στη διεκδίκηση της διοργάνωσης, αρκεί να γίνει πρώτα η επιλογή ανάμεσα στη Βοστόνη, στο Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.

Το Παρίσι αναμένεται να κατέβει στο "στίβο" των υποψηφιοτήτων, ενώ θα υπάρξει ενδιαφέρον από το Κατάρ (Ντόχα), το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), ακόμα και από χώρα της Νότιας Αφρικής.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2015. Οι "αθάνατοι" θα ψηφίσουν το 2017 για να αναδείξουν τη νικήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ