ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκε... νοικάρης

A computer-generated image shows the Olympic stadium after completion, after it was unveiled in London in a November 7, 2007 file photo. West Ham United were expected to defeat London soccer rivals Tottenham Hotspur on Friday in a battle to inherit the Olympic stadium after the 2012 Games.   REUTERS/Anthony Charlton/ODA/handout  (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS POLITICS) NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
A computer-generated image shows the Olympic stadium after completion, after it was unveiled in London in a November 7, 2007 file photo. West Ham United were expected to defeat London soccer rivals Tottenham Hotspur on Friday in a battle to inherit the Olympic stadium after the 2012 Games. REUTERS/Anthony Charlton/ODA/handout (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS POLITICS) NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS REUTERS

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά του ανέτοιμου Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου στη Γουέστ Χαμ. Τα "σφυριά" θα διατηρήσουν το στίβο.

Μια γερή "σφυριά" στην Τότεναμ κατάφερε η Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ εξασφάλισε το δικαίωμα να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου μετά την ολοκλήρωση και των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η βρετανική κυβέρνηση... αγνόησε τη γκάφα της Γουέστ Χαμ και προτίμησε τη δική της υποψηφιότητα από εκείνη της Τότεναμ που διαθέτει περισσότερους οπαδούς και σαφώς καλύτερη ομάδα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε καλύτερη στο πολιτικό παιχνίδι.

Ποια ήταν η γκάφα της Γουέστ Χαμ; Στη φωτογραφία της καμπάνιας ξέχασε να συμπεριλάβει το ταρτάν του στίβου γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Η διατήρηση του στίβου στο Ολυμπιακό στάδιο αποτέλεσε τη βασικότερη προϋπόθεση για την επικράτηση της Γουέστ Χαμ.

Εξασφάλισε κρατικό δάνειο και όταν θα της παραδοθεί το στάδιο, θα συνεχιστούν οι εργασίες για την εγκατάσταση οροφής και τα βελτιωτικά έργα. Τώρα ποια θα είναι αυτά τα έργα υποδομής σε ένα στάδιο που θα έχει φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό είναι ένα από τα αγγλικά μυστήρια.

Φυσικά η χωρητικότητα του σταδίου θα μειωθεί από 80.000 σε 60.000 θέσεις. Η Γουέστ Χαμ θα γίνει ο πρώτος αγγλικός σύλλογος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα παίζει σε γήπεδο με στίβο.

Αυτή η προοπτική δεν έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι ωστόσο χαίρονται για την... αναβάθμιση από το Άπτον Παρκ, το ότι θα ξεφύγουν από την κατάρα της... καμαριέρας της Αν Μπολέιν και θα μπουν στο μάτι των μεγάλων αντιπάλων τους, της Μίλγουολ.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης. Μένει να δούμε για πόσα χρόνια η Γουεστ Χαμ θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό στάδιο.

Έτσι το μοναδικό από τα Ολυμπιακά στάδια που πρωταγωνίστησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1956 και μετά και δεν θα χρησιμοποιείται θα είναι η "Φωλιά του Πουλιού" στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ