Το κορίτσι της φλόγας του 2004 με υποτροφία στις ΗΠΑ!

Το κορίτσι της φλόγας του 2004 με υποτροφία στις ΗΠΑ!

Το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κέρδισε υποτροφία για το Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory στις ΗΠΑ.

Η νεαρή τότε Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, συνδέθηκε με μια από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Ήταν το κορίτσι με τα υπέροχα μάτια που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Τελετή Λήξης στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά,  η Φωτεινή συνεχίζει από το δικό της μετερίζι να... φωτίζει με τις γνώσεις της. Σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κέρδισε υποτροφία για το Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες.

Η Φωτεινή είναι η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.

Και εις ανώτερα!

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Elaine Gregory: Η Ελληνοαμερικανίδα που κάνει θραύση στο Μαϊάμι

Πρώην χορεύτρια και χορογράφος, νυν μοντέλο αξιώσεων (με 'κάβα' δυο πτυχία) και προσεχώς σχεδιάστρια μαγιό. Μια ταλαντούχα ομογενή που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ποδόσφαιρο είναι το γκολ του Παναμά

Το απαραίτητο κειμενικό VAR για τα ματς της χθεσινής ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24