ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελευταία &... ευτυχισμένη η Τζαμάικα

Τελευταία &... ευτυχισμένη η Τζαμάικα

Οι Τζαμαϊκανοί έκλεψαν τις εντυπώσεις στο διπλό έλκηθρο. Ακούστε το τραγούδι της Τζαμάικας, ενώ δείτε και τον Ολυμπιονίκη της... μπανιέρας (video).

Το καλό βρίσκεται πάντα στο τέλος! Οι Τζαμαϊκανοί Γουίνστον Γουότς και Μάρβιν Ντίξον συνθέτουν το πλήρωμα της ομάδας στο διπλό έλκηθρο. Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 26 χρόνια μετά τη "θρυλική" ομάδα, η ιστορία της οποίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο (σ.σ. η ταινία ονομάζεται Cool Runnings), η Τζαμάικα έχει ξανά ομάδα στο μπομπ.

Το δίδυμο εκκίνησε από την 28η θέση (σ.σ. τα έλκηθρα παίρνουν εκκίνηση βάσει δυναμικότητας) και πραγματοποίησε τον 30ο και χειρότερο χρόνο, 2.17 δευτερόλεπτα από τους πρώτους Ρώσους. Το χειροκρότημα που εισέπραξαν οι Τζαμαϊκανοί ούτε καν οι οικοδεσπότες δεν έλαβαν.

Χάρη σε δωρεές οι Τζαμαϊκανοί συγκέντρωσαν τα 80.000 δολάρια που απαιτούνταν, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού στο Σότσι και το κόστος συμμετοχής. Παρότι το έλκηθρο καθυστέρησε να φτάσει στη Ρωσία, οι Τζαμαϊκανοί δεν έχασαν ποτέ το χαμόγελο τους. Μέχρι και επίσημο τραγούδι διαθέτουν.

Ακούστε το τραγούδι της Τζαμάικα

Στην 21η θέση πίσω από το Μονακό βρέθηκε η Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στο έλκηθρο δεν βρισκόταν ο Κρεγκ Πίκερινγκ, ο γνωστός σπρίντερ που είχε κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξαιτίας τραυματισμού δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Έδειξε τη συμπαράσταση του στους συναθλητές του, μπαίνοντας στη μπανιέρα του σπιτιού του φορώντας κράνος και φόρμα λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα στο μπομπσλέι.

Ακόμα τρεις γύροι θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα τη Δευτέρα (17/2) το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ