ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν

Τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν

Τον Οκτώβριο θα πουληθεί σε δημοπρασία το ζευγάρι που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (φωτογραφίες)

Στο σφυρί βγαίνει το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το 1984 στο Λος Άντζελες.

Είναι ένα σπάνιο ζευγάρι, ίσως το μοναδικό που υπάρχει από την εποχή που ο "Air" δεν φορούσε παπούτσια της Nike! Τα παπούτσια είναι λευκά Converse και του τα είχε δώσει ο Ντιν Σμιιθ, ο προπονητής του στο Νορθ Καρολάινα. Ως ερασιτέχνης αθλητής δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει συμβόλαια με χορηγούς.

Ο Τζόρνταν πέτυχε 17 πόντους στον τελικό των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ισπανία, κρέμασε το πρώτο από τα συνολικά δύο χρυσά μετάλλια (σ.σ. το δεύτερο ήρθε στη Βαρκελώνη το 1992) στο στήθος και μετά την απονομή, έβγαλε τα παπούτσια, τα υπέγραψε και τα χάρισε σε ένα ball boy.

Τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν

Έβγαλαν φωτογραφίες μαζί στα αποδυτήρια και σήμερα ο ενήλικας πλέον τυχερός αποδέκτης αποφάσισε να αποχωριστεί τα παπούτσια. Ίσως το τελευταίο ζευγάρι που φόρεσε ο Τζόρνταν προτού γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Όταν ξεκίνησε λίγους μήνες μετά την πρώτη χρονιά στο NBA με τους Σικάγο Μπουλς φορούσε παπούτσια Nike, χάρη στη συμφωνία που εξασφάλισε ο μάνατζερ του, Ντέιβιντ Φολκ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Michael Jordon Olympic Basketball Star
July 23, 1984
X 30255
credit:  Heinz Kluetmeier - staff
Michael Jordon Olympic Basketball Star July 23, 1984 X 30255 credit: Heinz Kluetmeier - staff HEINZ KLUETMEIER

Οίκος δημοπρασιών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των παπουτσιών με την τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία να είναι 5.000 δολάρια. Φυσικά το ποσό θα ανέβει και άλλο, αλλά εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει τα 104.765 δολάρια που είχαν πωληθεί τα παπούτσια που φόρεσε στον πέμπτο τελικό με τη Γιούτα Τζαζ το 1997.

Τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ