ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο σφυρί χρυσό μετάλλιο από NBAer

Στο σφυρί χρυσό μετάλλιο από NBAer

Με ένα σεβαστό ποσό μπορεί να αποκτήσει κανείς το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε η εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών στο μπάσκετ το 2000 στο Σίδνεϊ.

Ένα χρυσό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής για σχεδόν όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο NBA έχουν διαφορετική άποψη αυτό το καλοκαίρι.

Οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε πως διατίθεται προς πώληση το χρυσό μετάλλιο που κρέμασε στο στήθος του ο παλαίμαχος σέντερ Βιν Μπέικερ ως μέλος της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Η τιμή εκκίνησης είναι τα 35.000 δολάρια. Μόλις πριν από λίγες μέρες το χάλκινο μετάλλιο του Καρμέλο Άντονι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας πωλήθηκε αντί 14.080 δολαρίων.

Σε δηλώσεις του πριν από 14 χρόνια στην εφημερίδα "Denver Post" ένας δακρυσμένος Μπέικερ χαρακτήριζε εκείνη την επιτυχία ως τη μεγαλύτερη στην καριέρα του. Είχε μέσο όρο 8 πόντους στην αήττητη πορεία των Αμερικανών μέχρι το χρυσό μετάλλιο.

Μετά την αποχώρηση του από το NBA το 2006 ο 42χρονος σήμερα Μπέικερ είδε την περιουσία του να εξαφανίζεται εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που είχε με τον αλκοολισμό. Πλέον δουλεύει με μικρά παιδιά στη Νέα Υόρκη και συνόδευσε τον Ντένις Ρόντμαν στο περίφημο ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ