ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Top-5 χειρότερων Αγώνων η Αθήνα λόγω... σπατάλης!

Στο Top-5 χειρότερων Αγώνων η Αθήνα λόγω... σπατάλης!

Σύμφωνα με αφιέρωμα του "The Daily Beast", μέσα στους πέντε χειρότερους Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών είναι και αυτοί της Αθήνας το 2004 λόγω της τεράστιας σπατάλης που υπήρξε. Διαβάστε αναλυτικά.

Δεν είναι κάτι κρυφό, ούτε ξαφνικά ανακαλύψαμε κάποιο μυστικό πλανήτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας οργανωτικά κύλησαν μια χαρά (πολύ καλύτερα απ' άλλους σε πιο προηγμένες χώρες), ουδείς είχε παράπονο από την φιλοξενία στην χώρα μας, το θέαμα ήταν πλούσιο και σε κανέναν δεν άφησε άσχημη γεύση. Στους Έλληνες πολίτες όμως άφησε χρέη, εγκαταστάσεις που μετατράπηκαν σε ερείπια και ισχύει ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά την διεξαγωγή τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, δηλαδή της αλόγιστης σπατάλης και της υπερκοστολόγισης μέχρι και του αέρα που ανέπνεαν όσων μετείχαν στην διεξαγωγή των Αγώνων της Αθήνας, η ιστοσελίδα "The Daily Beast" τοποθετεί τους Ολυμπιακούς της χώρας μας μέσα στους χειρότερους πέντε όλων των εποχών και συγκεκριμένα στην 4η θέση. Μάλιστα, γίνεται παραλληλισμός με τους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, όπου ακόμα και 30 χρόνια μετά πλήρωναν χρήματα, διότι το κόστος είχε ξεφύγει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το κόστος τριπλασιάστηκε σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό των 4,6 δις δολαριών και πως αντιστοιχούσαν 60.000 δολάρια για κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτός ήταν ο τελικός "λογαριασμός" που άφησαν οι Αγώνες της Αθήνας στον καθένα που ζούσε στη χώρα. Μάλιστα, το χρέος των Ολυμπιακών που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσά μας, θεωρούνται και ένα από τα αίτια για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Από 'κει και πέρα, την 5η θέση κατέλαβαν οι Ολυμπιακοί της Ατλάντα το 1996 λόγω της έκρηξης στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπου είχαμε έναν θάνατο και εκατοντάδες τραυματίες, στην 3η θέση βρίσκουμε εκείνους στη Μόσχα εξαιτίας της έκρηξης του ντόπινγκ, ενώ στις δυο πρώτες θέσεις τοποθετούνται οι Αγώνες σε Βερολίνο (1936) και Μόναχο (1972). Οι πρώτοι λόγω του Αδόλφου Χίτλερ, όπου το ναζιστικό στοιχείο ήταν έντονο όσο ποτέ και οι δεύτεροι για τις δολοφονίες Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστίνιους. Το λουτρό αίματος στο Μόναχο έμεινε στην ιστορία...

Στο Top-5 χειρότερων Αγώνων η Αθήνα λόγω... σπατάλης!
Στο Top-5 χειρότερων Αγώνων η Αθήνα λόγω... σπατάλης!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ