ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πουλήθηκαν οι Ολυμπιακοί κύκλοι

Πουλήθηκαν οι Ολυμπιακοί κύκλοι

Η κατασκευή που κοσμούσε τη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 θα φωτίζει πιθανότατα το σπίτι του νέου ιδιοκτήτη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ έχουν αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση. Οι Αυστραλοί "αγκάλιασαν" τη διοργάνωση και ίσως αυτό το συναίσθημα δεν το έχει συλλάβει καμιά οικοδέσποινα έκτοτε, με εξαίρεση τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ.

Οι Αυστραλοί τα έκαναν όλα διαφορετικά. Όπως για παράδειγμα όταν κρέμασαν μια τεράστια κατασκευή με πέντε Ολυμπιακούς κύκλους σε ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, τη γέφυρα του λιμανιού.

Δεκαπέντε χρόνια μετά οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί κύκλοι βγήκαν στο σφυρί. " Χρειάζομαι το χώρο που πιάνουν οι κύκλοι", είπε χαρακτηριστικά ο άγνωστος ιδιοκτήτης και χρησιμοποίησε το eBay για να πουλήσει ένα από τα... αναμνηστικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες "κληρονόμησε" την κατασκευή, όταν αγόρασε το κτίριο που φυλάσσονταν.

Τελικώς τα ξημερώματα οι Ολυμπιακοί κύκλοι του Σίδνεϊ βρήκαν νέο ιδιοκτήτη που πλήρωσε το ποσό των 17.000 αμερικανικών δολαρίων. Η προσφορά ήταν μόνο για τους κατοίκους της χώρας, κανέναν άλλο.

Η κατασκευή τους ήταν μια ιδέα του Ρικ Μπιρτς, παραγωγού της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Επί σειρά μηνών η οργανωτική επιτροπή δίσταζε να διαθέσει τα χρήματα για την κατασκευή.

Τελικά την απόφαση την πήρε ο συγχωρεμένος πλέον πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Του έδωσαν ένα σημείωμα να διαβάσει κατά την επίσκεψη του στο Σίδνεϊ.

" Κύριε Νάιτ (σ.σ. ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής) καταλαβαίνω πως σκέφτεστε να τοποθετήσετε τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους στη γέφυρα του λιμανιού στο Σίδνεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως χρειάζεστε την έγκριση της ΔΟΕ. Είναι μια εξαιρετική ιδέα και με μεγάλη ευχαρίστηση εγκρίνω την κατασκευή. Σας ευχαριστώ πολύ".

Για την κατασκευή των πέντε Ολυμπιακών κύκλων χρησιμοποιήθηκαν 35 τόνοι ατσάλι. Η κατασκευή έχει μήκος 75 μέτρα και 35 μέτρα ύψος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ