ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πούτιν: "Ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται"

Πούτιν: "Ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται"

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που δίνει στο τέλος του χρόνου μίλησε για το σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία και για μία ακόμη φορά έκανε λόγο για πολιτικοποίηση της υπόθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα την ετήσια καθιερωμένη και πολύωρη συνέντευξη Τύπου του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με την οποία προβαίνει σε απολογισμό της χρονιάς για τον ίδιο και τη χώρα του.

Ανάμεσα στα θέματα που κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ήταν και το σκάνδαλο ντόπινγκ το οποίο στέρησε τη συμμετοχή από πολλούς Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς.

Μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: "Δεν υπήρξε ποτέ ντόπινγκ οργανωμένο από την Κυβέρνηση. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σύστημα. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μη γίνει ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι οι ενέργειες κάθε οργανισμού αντιντόπινγκ, ακόμα και της WADA, πρέπει να είναι διάφανες, καθαρές και θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τα αποτελέσματα των εργασιών της".

Στη συνέχεια ο Πούτιν επανέλαβε τη θέση και της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας: "Θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχει χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα ντόπινγκ όπως ισχυρίζονται οι επικριτές της Ρωσίας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται".

Διαβάστε στο "News247.gr" όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ