ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάρκερ: "Θέλω τελικό με ΗΠΑ"

Πάρκερ: "Θέλω τελικό με ΗΠΑ"
INTIMESPORTS

Ο Τόνι Πάρκερ μίλησε στην "Equipe" για τους στόχους που έχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την ώρα που ξεκαθάρισε πως δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Πατέρας για δεύτερη φορά εδώ και μία εβδομάδα, ο Τόνι Πάρκερ, έχει σκεφθεί πως θα είναι το ιδανικό τέλος της καριέρας του στην εθνική ομάδα.

" Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, τουλάχιστον αργυρό κι εάν είναι δυνατόν, να ζήσω έναν τελικό με αντίπαλο την ομάδα των ΗΠΑ", δηλώνει στην "Equipe", ο Γάλλος μπασκετμπολίστας, που πλέον βαδίζει στα 34 και υπήρξε καταλύτης για την πρόκριση των "τρικολόρ" στους Αγώνες του Ρίο. Στον τελικό του Προολυμπιακού με τον Καναδά, σημείωσε 26 πόντους και οδήγησε την Γαλλία σπουδαία νίκη.

Απόψε (6/8, 20:15) οι "πετεινοί" μπαίνουν στην κορυφαία διοργάνωση αντιμετωπίζοντας την Αυστραλία, όμως ο επί 15ετία διεθνής άσος με την σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, είναι ειλικρινής δηλώνοντας πως " δεν είμαι ακόμη έτοιμος να παίξω" και συνεχίζει αναφερόμενος στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα των Γάλλων που προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες σε φιλικούς αγώνες:

" Πάντα είναι ανησυχητική η ήττα, δεν είναι ιδανική προετοιμασία. Από την πλευρά μου, οφείλω να επανέλθω άμεσα. Έτσι έγινε και στο Λονδίνο, όπου και πάλι πριν την διοργάνωση δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Αυτή η γενιά παικτών, αγωνίζεται μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει κατακτήσει 4-5 μετάλλια. Έχουμε την εμπειρία να είμαστε έτοιμοι όταν χρειασθεί. Θέλουμε να νικήσουμε την Αυστραλία, όμως οι καθοριστικοί αγώνες αρχίζουν από τα προημιτελικά, υπό την... προϋπόθεση ότι θα προκριθούμε. Απαιτείται να κτίσουμε την ομάδα με αυτόν τον στόχο, όσες θυσίες και αν χρειασθούν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ