ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν ο εισβολέας στέρησε από τον Λίμα το χρυσό στην Αθήνα το 2004

Ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα, είναι ο άνθρωπος που άναψε την φλόγα στο Ρίο και οι Βραζιλιάνοι τον τίμησαν με αυτόν τον τρόπο, για την αδικία που είχε βιώσει στην Αθήνα το 2004, όταν ένας εισβολέας του στέρησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 47χρονος παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος, Βαντερλέι Κοντέιρο ντε Λίμα, είναι ο άνθρωπος που άναψε την φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Οι συμπατριώτες του θέλησαν να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τον κορυφαίο τους Βραζιλιάνο μαραθωνοδρόμο, ο οποίος είχε βιώσει μία τεράστια αδικία στην Αθήνα το 2004.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά στο τέλος της διαδρομής ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για το χρυσό. Ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση και σχετικά κοντά στο Παναθηναϊκό στάδιο, ένας απίθανος εισβολέας από την Ιρλανδία μπήκε μέσα στη Μεσογείων, έπεσε πάνω του, τον άρπαξε (!) και τον σταμάτησε.

Related content

Οι Βραζιλιάνοι, ακολούθως, ζήτησαν από την επιτροπή να δοθεί το χρυσό μετάλλιο στον Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα, αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε. Παρά το γεγονός πως ο αθλητής έχασε την πρώτη θέση, όταν μπήκε στο Καλλιμάρμαρο ήταν ευτυχής για το γεγονός πως θα ανέβαινε στο βάθρο, αλλά πάντα κουβάλαγε την πικρία για την αδικία που είχε υποστεί. Οι συμπατριώτες του, όμως, θέλησαν να τον τιμήσουν και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας του την δυνατότητα να ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στο Μαρακανά στο Ρίο.

Όταν τον εμπόδισε ο εισβολέας στην Αθήνα το 2004:

Η στιγμή που άναψε την φλόγα στο Ρίο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ